|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Щасливі, бо плину часу не помічають: як бердичівські депутати «куролесили» на 12-годинній сесії (ВІДЕО 18+, - людям зі слабкими нервами не переглядати)

Категория: Власть

alt

Сесія міської ради дає багатьом журналістам шанс у подальшому розвивати різні теми. А коли питань багато, як на черговій сесії Бердичівської міськради, і серед них чимало болючих, то й узагалі є шанс почути під час сесії думку багатьох депутатів, а то й фахівців.

21-го липня ж був незвичайний день для журналістів у Бердичеві. Із початку сесії о 10.00 вони ще про це не знали і не здогадувались. «Слуги народу» у ході сесії, увага, до 16-ої години і 15 хвилин не могли ухвалити порядку денного. А додому усі пішли майже о 22-ій годині вечора!. Та про усе по порядку.

Такого акули пера з досвідом навіть не пам’ятають у своїй кар’єрі. Та все колись буває вперше. Спитаєте, чого так довго не могли почати працювати по питанням? То ж воно і не дивно: усі давно не бачились, питань "гострих" назбиралося чимало, "яду" один до одного – ще більше. Енергію ж треба кудись дівати, та й сказати іншим фракціям і міському голові, як воно має бути теж треба, ато ж вони не розуміють і тільки свої інтереси бачать. До того ж прохань включити до порядку денного окремі питання і пропозиції теж назбирали немало.

Найперше присутні депутати заговорили про тарифи, які невпинно ростуть. Євген, який служить в АТО з березня 14-го року, не стримав емоцій, та спитав депутатів напряму: за що хлопці стоять на сході? Чому забули, що депутат – це слуга? Зі слів чоловіка, у його мами пенсія 1000 гривень. І за "комуналку" вона вже не в змозі платити.

Частина депутатського корпусу бачить вихід для таких бердичівлян у тому, аби проголосувати за мораторій на тарифи. Інша частина депутатів вважає це некомпетентним рішенням, адже зробити це може тільки уряд. Тому, мовляв, єдиним правильним рішенням стане письмове звернення до влади, аби роз’яснити, що люди неспроможні сплачувати нові ціни на тарифи.

Новий начальник управління праці та соціального захисту населення у Бердичеві зазначила у контексті питання: у літній період субсидію отримує 73 % містян. Взимку їх може стати 91 %. Якщо зараз проголосувати за мораторій, від цього, впевнена жінка, стане лише гірше, адже накопичуватимуться борги, люди не знатимуть, що робити з платіжками, у яких будуть вказані нові ціни. Тоді виникає питання: куди відправляти цих людей?

Однак депутат Валерій Шелепа переконаний: нікуди писати не треба, це, мовляв, нічого не дасть. Те, що уряд вимагає, не може бути 100-відсотково виконане, адже якщо показати, що тягнути це підвищення тарифів реально, людей і далі заганятимуть у зашморг бідності і злиднів.

Втім, подібні думки у міській раді називають маніпуляцією свідомості людей та популізмом. Говорити, мовляв, можна багато, а от реально щось зробити, приміром – підписи проти підвищення тарифів зібрати, - то це вже подвиг, на який не здатен практично ніхто.

Словом, говорили-говорили, дискутували-дискутували, та й у результаті не проголосували за мораторій. Після такого рішення у кулуарах пролунало серед присутніх на сесії тихе : «Тепер точно сухарі сушити треба, ото вже заживем».

Та от до мікрофону підходить пенсіонер Іван Ткачук. У чоловіка принцип: назвати себе бідним він не може, хоча живе не у найліпшому становищі. Сам на мінімальній пенсії, жінка не має мінімальної зарплати, працюючи у народного депутата Ревеги. Дочка у декреті. Отримавши платіжку з податком на нерухомість, чоловік вжахнувся: уся родина стільки не заробляє, скільки треба віддати. Що ж далі? Разом із начальником податкової Іриною Самборською чоловік вирішував проблему, рахував. Щоправда останнє вже за дверима зали сесійного засідання. І усе це на сесії, до прийняття порядку денного.

Яскравим моментом стало й бажання частини депутатів отримати можливість проводити громадські експертизи роботи посадовців і органів місцевого самоврядування. Втім депутатська більшість не бачить у цьому потреби. На думку міського голови, на ще треба мати юридичну можливість це робити.

"Важливим" і "нагальним" стало обговорення й підписання меморандуму між ГО "Патріотична сила" та БФ "Разом для України". Третьою стороною у цьому підписанні депутат Станіслав Лужанський волів бачити міську раду. Та не судилося: міський голова відмовив у підписанні такої співпраці. "Навіщо меморандум підписувати представникам влади? Співпрацюйте на благо міста між собою. Не змушуйте підписувати те, що не підписується, бо це несе за собою відповідальність", - зазначив міський голова.

Та прийняття порядку денного початок на 17-ту годину мало що вирішило: «плідне спілкування розпочалось одразу ж. До цього були, кажуть присутні, квіточки. Депутатів вистачило лише на декілька питань. Далі – початок на 19-ту. Слуги народу стомились. Воно і не дивно, бо ж з 10-ої працюють. Пропонують перенести роботу на завтра. Потім на 12-15 днів. Потім на понеділок. Але згодом все ж погоджуються працювати далі. А що, он Верховна Рада ночами працювати вміє, усі бачили, то чому Бердичів гірший?

Із своїх джерел дізнаємось: працювати до пізнього вечора зголошуються через куплені квитки на відпочинок. Не до сесії буде. Та працювати погоджуються не усі. У хід йдуть емоції, втома, виснаження. ВО Батьківщина, Патріотична партія Свобода та Радикальна партії покидають зал засідань. Однак на кворум це не впливає. Тільки-но хотіли порядок денний розглядати далі, як почули крики з коридору: то вже поліція прибула, адже депутатам чешуться руки і вони поза сесійною залою доводять свою правоту.

Окремо хочеться відзначити пана Володимира Осипенка. Чи то йому не здоровилося, чи не в гуморі чолов’яга був, але коли побачив на сесії біля себе нашого оператора з камерою, геть осатанів. Народний обранець забув, що депутат у сесійній залі – особа публічна і питати у нього дозвіл на зйомку ніхто не буде. Не у дім же до Вас, депутате, увірвалися ж бо.

А от молоді представники цивільного корпусу "Азов" та "Правого сектору", на вигляд років 14-17, не витримали сидіння на сесії і так і не дочекалися питання, яке, імовірно, їх так хвилювало, що своїм часом пожертвували.

Словом, про такий емоційний градус і можливість почути усіх охочих на сесії (від депутатів до пересічного бердичівлянина) годі було й мріяти. Та головне, аби толк від того був і виборці, які зневірились через виживання на свої копійки-доходи, відчули у житті користь від найдовшої, напевно, сесії міської ради Бердичева (з 10-ої ранку і майже до 22-ої вечора).

Дивіться відео та робіть висновки самі.

Фото: Віталій Сінєльніков

Автор: Софія Юшковська

Матеріал сайту: http://zhitomir.today/

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил polinalaxtanova14
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024