|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські податківці інформують

Категория: Власть

alt

Як суб’єкту господарювання здійснити самостійне виправлення помилок у повідомленні за ф. № 20-ОПП?

Відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з розділом VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 22.04.2014 № 462), шляхом подання повідомлення за ф. № 20-ОПП.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни. У повідомленні поряд із реквізитом, який змінився, зазначається у дужках його попереднє значення.

При цьому в разі зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об’єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється, у другому - оновлена інформація про об’єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого.

Якщо суб’єкт господарювання виявив помилку у повідомленні за ф. № 20-ОПП він повинен подати повідомлення з виправленою інформацією про такі об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП до органу ДФС за місцезнаходженням таких об’єктів.

При заповненні повідомлення за ф. № 20-ОПП з виправленою інформацією у другій графі відомостей про об’єкти оподаткування платником податків зазначається код ознаки надання інформації 3 (надання інформації щодо зміни відомостей про об’єкт оподаткування). При цьому таке повідомлення подається разом з супровідним листом, в якому зазначається факт виправлення помилок у відомостях про об’єкт оподаткування.

До відома громадян – платників земельного податку

Бердичівська ОДПІ нагадує, що відповідно до Податкового кодексу України платниками є власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктом оподаткування визначено земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні. У разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив таке право на зазначену земельну ділянку, а новим власником – починаючи з місяця, в якому у нового власника виникло право власності.

Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 281.1 статті 281 Податкового кодексу України від сплати податку звільняються:

- інваліди першої і другої групи;

- фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

- пенсіонери ( за віком);

- ветерани війни та особи , на яких поширюється дія Закону України « Про статус ветеранів війн , гарантії їх соціального захисту»;

- фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб п.281.1, ст..281 поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

- для ведення особистого селянського господарства у розмірі не більше як 2 гектари;

- для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд( присадибна ділянка): у селах - не більше як 0,25 гектара, в селищах - не більш як 0,15 гектара, в містах - не більше як 0,10 гектара;

- для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;

- для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як0,01 гектара;

- для ведення садівництва - не більш як 0,12 гектара.

Шановні громадяни - власники земельних ділянок!

Бердичівська ОДПІ нагадує громадянам про необхідність вчасного проведення розрахунків з державою по платі за землю.

Фахівцями податкової інспекції проведено нарахування та вручені платникам податкові повідомлення-рішення по сплаті земельного податку до бюджету.

Якщо ви не отримали податкового повідомлення-рішення по платі за землю, або ж якщо виникають запитання щодо розміру нарахованого податку, у випадку зміни власника земельної ділянки, набуття права на пільги, або виникнення необхідності уточнення сум земельного податку вам необхідно пред’явити відповідні документи (зокрема, план-схему земельної ділянки, підтвердження права власності та(або) права на пільги тощо) за адресою: вул. Б.Хмельницького, 24-А, кабінет № 6.

Телефони для довідок: 2-40-28, 2-15-42.

Шановні громадяни!

Не зволікайте зі сплатою, бо цей податок надходить до місцевих бюджетів.

У випадку зміни власника земельної ділянки, набуття права на пільги, Вам необхідно пред’явити відповідні документи (зокрема, план-схему земельної ділянки, підтвердження права власності та(або) права на пільги тощо) до Бердичівської ОДПІ за адресою: м. Бердичів, вул. Б.Хмельницького, 24а.

Відповідно до пункту 287.5 статті 287 Кодексу податок фізичними особами сплачується один раз в рік до 29 серпня поточного року. леною інформацією про такі об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП до органу ДФС за місцезнаходженням таких об’єктів.

При заповненні повідомлення за ф. № 20-ОПП з виправленою інформацією у другій графі відомостей про об’єкти оподаткування платником податків зазначається код ознаки надання інформації 3 (надання інформації щодо зміни відомостей про об’єкт оподаткування). При цьому таке повідомлення подається разом з супровідним листом, в якому зазначається факт виправлення помилок у відомостях про об’єкт оподаткування.

Автор: Бердичівська ОДПІ
Матеріал сайту: http://berdpo.info/


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024