|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські депутати звернулись у вищі органи державної влади для недопущення тарифної кризи в місті (Відео)

Категория: Город

alt

Підвищення вартості житлово-комунальних послуг, неможливість платити за них повною мірою – реалії, з якими зіштовхнеться переважна більшість українців вже цієї осені. Лише ціна на природний газ для населення буде підвищена майже вдвічі. Зростатиме вартість й інших товарів та послуг. За таких умов переважна більшість українців буде змушена звертатися за субсидіями. Та чи допоможуть вони покрити вартість житлово-комунальних послуг? Чи зможуть українці платити за них навіть з урахуванням субсидій? Поки що ці питання залишаються відкритими. Втім, треба діяти негайно і зараз!

На останній сесії Бердичівської міської ради за ініціативою чотирьох депутатських фракцій (БПП «Солідарність», ПП «Об'єднання «САМОПОМІЧ», УОП «УКРОП», ПП «Опозиційний блок») було проголосовано за звернення до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Голів депутатських фракцій у Верховній Раді України. Текст звернення зачитав міський голова Василь Мазур. У ньому, зокрема, йде мова про те, що підвищення тарифів на комунальні послуги викликало резонанс та соціальну напругу серед мешканців Бердичева і є передумовою виникнення тарифної кризи та кризи неплатежів за комунальні послуги з початком опалювального періоду і, як наслідок, банкрутства підприємств, що надають житлово-комунальні послуги.

«Саме з метою недопущення соціальної напруги і забезпечення проходження осінньо-зимового опалювального періоду закликаємо: призупинити рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо підвищення тарифів; надати суспільству повну інформацію про структуру та принципи формування тарифів і запровадити шляхи та механізми їх зниження; терміново вжити заходів для вдосконалення системи надання субсидій шляхом внесення необхідних змін у Постанову Кабінету Міністрів України; розблокувати рахунки теплопостачального підприємства «Бердичівтеплоенерго» і вирішити питання штрафних санкцій та інфляційних витрат, що нараховані за судовими позовами НАК "Нафтогаз України"», - йдеться у документі, за який проголосували депутати. Аналогічне звернення прийняли і депутати обласної ради.

Втім, на сесії певна частина обранців бердичівлян вимагала також розглянути питання про введення мораторію на підвищення тарифів за житлово-комунальні послуги, який, по суті, законної сили немає, так як тарифи встановлює уповноважена комісія. Здоровий глузд більшості депутатів не дозволив внести це питання до порядку денного. Адже, почувши, що введений мораторій, бердичівляни вважатимуть, що можна не платити за комунальні послуги, накопичуватимуть борги, не вчасно звертатимуться за отриманням субсидій. Хто від цього виграє?

«Маніпулювати такими речами не можна. Не зраджуйте довіру тих людей, які вас обрали. Це популізм! Ми вже бачили популістські рішення, коли впустили війська на територію Криму в обмін на дешевий газ. Що ми бачили? Анексію Криму? Чого ви добиваєтесь? Навіщо ви збільшуєте напругу серед людей, яких це стосується? Важливо, щоб тарифи були знижені, а не просто ми про це поговорили. Кому люди принесуть потім платіжки?» - звернулася до депутатів секретар міської ради Юлія Лефтер. Вона закликала своїх колег робити дієві кроки, а не займатися популізмом. Так, «Об'єднання "САМОПОМІЧ" вже кілька тижнів збирає підписи під відкритим листом українців до Прем'єр-міністра, в якому вимагає зменшити тарифи як мінімум удвічі і розпочати загальнодержавну програму підтримки енергоефективності та енергоощадності.

Зазначимо також, що напередодні сесії відбулося розширене засідання виконавчого комітету. На ньому начальник управління праці та соціального захисту населення Наталя Омельянчук детально проаналізувала постанову Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про порядок надання населенню субсидій…» У ній було виявлено цілий ряд недоліків. Зокрема, відсутність можливості вибору періоду, за який декларуються доходи при подачі документів для отримання субсидії. Нарахування двох прожиткових мінімумів людям, що не працюють, а також тим, хто офіційно отримує менше мінімальної ї зарплати. Прожитковий мінімум також нараховуватиметься тим, хто доглядає за інвалідом І групи або особою, що досягла 80-річного віку.

Саме тому метою недопущення виникнення соціальної напруги в умовах різкого підвищення тарифів, що, ймовірно, призведе до збільшення кількості осіб, які не зможуть скористатися відповідними пільгами, присутні члени виконавчого комітету одноголосно підтримали ініціативу міського голови Василя Мазура про направлення звернення Прем’єр-міністру України, віце-прем’єр-міністру з гуманітарних питань, міністру соціальної політики з пропозиціями щодо вдосконалення системи призначення субсидій на житлово-комунальні послуги.

За попередньою інформацію, більше 90% сімей у Бердичеві будуть змушені звернутися до управління праці та соціального захисту населення за отриманням субсидії.

«Ситуація дуже складна для кожної сім'ї. Всі моменти, незрозумілі в цій Постанові, ми виокремили, направили до Прем'єр-міністра і вимагаємо внести зміни. Велика кількість сімей не зможе заплатити за комунальні платежі, навіть отримавши субсидію, згідно з тією Постановою. Саме тому замість популізму просимо всіх включитися в дієву роботу», - зазначив міський голова Василь Мазур.

Чи почують у вищих органах влади простих українців? Чи врахують наші зауваження та побажання? Будемо сподіватися, що так! Віримо, держава не дозволить більшості українців опинитися за межею фізичної бідності!

матеріал сайту berdpo.info

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
commander alli sur internet
acheter alli en espagne

Добавил DolorisMuro
Июнь 19, 2024

metoclopramide pour femme
enceinte metoclopramid sirop

Добавил LavonneFierros
Июнь 19, 2024

valtrex prescription
pharmacien valtrex prix

Добавил JulesColwell
Июнь 19, 2024

phenergan sirop achat acheter
phenergan en ligne

Добавил LavonneFierros
Июнь 19, 2024

aldactone prix spironolactone
cheveux avis

Добавил JulesColwell
Июнь 19, 2024