|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичівському ПТУ з перукарів хочуть зробити кухарів: діти та батьки проти

Категория: Общество

Вибір професії – важливий крок у житті кожної людини. Від цього залежить її майбутнє. Зустрічаються випадки, коли вчорашні студенти ні дня не працюють за спеціальністю, та отримана освіта підвищує самооцінку і дозволяє впевненіше почуватися у соціумі.

У наш час чимало підприємців скаржаться на брак кваліфікованих кадрів, саме тих спеціалістів, які мають «золоті руки». А такі кадри виховуються і навчаються у професійно-технічних училищах, технікумах, коледжах. Сподіваємося, що майбутні фахівці здобувають кваліфікацію нині в ПТУ нашого міста. Зокрема, в дванадцятому.

Днями у стінах професійно-технічного закладу зчинився справжній переполох. Причиною послугувало те, що студентів-першокурсників, які обрали професію перукарів-візажистів хочуть перевести в групу до кухарів-офіціантів. Тобто, по факту, змінити обраний ними фах.

«Через недостатнє фінансування в обласному бюджеті, на який переходять ПТУ з 1 січня 2017 року, в обласному управлінні фінансового відділу заявили, що малокомплектні групи не будуть фінансуватись через брак коштів», - пояснив директор училища Юрій Доготар.

Цьогоріч, на першому курсі у групі перукарів-візажистів навчається 16 дітей, на кухарів-офіціантів – 17. Потрібно, щоб було не менше 20 учнів.

«Об'єднати дві спеціальності в одну групу ми не можемо, так як діти навчаються за різними програмами, здобувають різні професії. У ситуації, що склалась, коли на першому курсі навчається 33 дитини, ми знайшли вихід. Оскільки державне замовлення на спеціальність кухарів-офіціантів складає 30 осіб, пропонуємо, щоб діти зі спеціальності перукарів-візажистів перейшли в групу кухарів-офіціантів. Тоді поза державне замовлення потрапляють троє осіб, які ми зможемо влаштувати в інші училища нашого міста, області, або дитина зможе повернутися до школи, так як прийшла на навчання після дев'ятого класу», - зазначив директор закладу.

Батьки в штики сприйняли такі пропозиції, озвучені на батьківських зборах у закладі. Вони не розуміють, чому їхніх доньок намагаються змусити змінити обраний фах. «Діти категорично відмовляються навчатися на кухарів. Ми проти, щоб закривали групу, адже провчились вже півтора місяці. Переконані, що права учениць порушуються, вони отримують психологічну травму. А якщо вони потім взагалі втратять бажання навчатися», - обурюється мама першокурсниці Ірина Костецька.

Батькам також невтямки, чому першого вересня їх не повідомили, що проблема стоїть настільки гостро. Навпаки, сказали, що набір є і діти будуть вчитися. Натомість викладачі зазначили, що з початку навчального року намагались знайти дітей і поповнити групи, але поки що цього не вдалося зробити.

На запрошення батьків прибули й депутати обласної ради Ігор Романський та Ілля Смичок, які пообіцяли на рівні області вирішити проблему. Поки що у ПТУ №12 на першому курсі навчатимуться і кухарі-офіціанти, і перукарі-візажисти. А чи справді в області з розумінням поставляться до ситуації і підуть на поступки, покаже час, і ми вас обов'язково поінформуємо. Зазначимо, що за підрахунками бухгалтерії училища, один рік навчання (виплата стипендій, зарплата викладачам, майстрам виробного навчання) двох груп, при такій кількості студентів, вартуватиме 360 тисяч гривень.

Матеріал сайту: http://berdpo.info/
alt alt
alt alt
alt alt

Написал: kobra (22 октября 2016 22:43)
Вадим Калінін: Заклади мають забезпечувати якісну професійну освіту

http://oda.zt.gov.ua/vadim-kalinin-zakladi-mayut-zabezpechuvati-yakisnu-profesijnu-osvitu.html

Сьогодні, 21 жовтня, начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Вадим Калінін перевірив стан закладу та прилеглої території професійно-технічного училища №12 м. Бердичева.

На території училища знаходиться виробничий та адміністративний корпуси, які знаходяться у неналежному стані та потребують ремонту, а прилегла територія – прибирання.

Найважливіша проблема училища – недоукомплектовані групи.

«Ми даємо вам час до 1 листопада, аби групи були повністю укомплектовані. Це наше спільне з вами завдання розвивати заклад і робити його таким, щоб до нього приїжджали вчитися діти з різних регіонів країни», – звернувся Вадим Калінін до викладачів та керівництва училища.

Також Вадим Калінін повідомив, що з наступного року фінансування закладу перейде з місцевого бюджету до обласного. Крім цього з 2017 року буде регіональне замовлення.

«Ми маємо з вами робити все, аби заклад функціонував і діти здобували професії, які їм подобаються, тим паче, що вони дуже люблять цей заклад та переживають за нього – це мотивація для нас», – підкреслив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Вадим Калінін.

Після спілкування з викладачами і батьками директор училища написав заяву на звільнення.

Довідково. На сьогоднішній день на базі училища здійснюється навчання за слідуючими спеціальностями:
•кравець, закрійник (на базі 9-11 класів з терміном навчання відповідно 3 роки та 1,5 роки. Підготовка з даних професій здійснюється у швейних майстернях, які відповідають згідно існуючим стандартам);
•перукар, візажист (на базі 9 класів з терміном навчання 3 роки);
•кухар (на базі 11 класів з терміном навчання 1,5 роки);
•кухар, офіціант (на базі 9 класів з терміном навчання 3 роки).


ДИВ. Фото:
http://oda.zt.gov.ua/vadim-kalinin-zakladi-mayut-zabezpechuvati-yakisnu-profesijnu-osvitu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Finest Сasual Dating - Genuine
Damsels

Добавил Nimiren
Май 1, 2024

Ищу тебя, казино
Добавил стимсейл
Апрель 30, 2024

Транспортная компания
Добавил okna-4
Апрель 30, 2024

Файлообменник. Заработок на
продаже файлов

Добавил feberik
Апрель 30, 2024

Який віскі порадите для
корпоративу

Добавил ProTexnik
Апрель 30, 2024