|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Вирішено: Бердичів виборюватиме перемогу у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України»

Категория: Город

Підтримати чи ні участь бердичівського Водоканалу у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», вирішували місцеві депутати на останній сесії міськради. Те, що проект сам по собі заманливий, факт для багатьох у Бердичеві очевидний, варто лише перерахувати його складові, як то заміна аварійних мереж водопроводу, заміна запірної арматури, аварійних мереж водовідведення, капремонт підвищувальних насосних станцій, реконструкція очисних споруд. Питання полягало у тому, що місту-переможцю для реалізації цих субпроектів Європейський інвестиційний банк готовий буде надати позику у розмірі 11-ти мільйонів євро.
Вирішено: Бердичів виборюватиме перемогу у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» Вирішено: Бердичів виборюватиме перемогу у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України»
Вирішено: Бердичів виборюватиме перемогу у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» Вирішено: Бердичів виборюватиме перемогу у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України»
Вирішено: Бердичів виборюватиме перемогу у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України»

Отже, давати своє «добро» на участь Водоканалу у конкурсі та на підписання й оформлення відповідних документів чи ні, коли «ціна питання» – багатомільйонний кредит в євро?

Коли людина хоче зробити у себе вдома ремонт, то спочатку звертається до фахівців, далі йде до магазину знайомитися з цінами на матеріали, а потім починає думати, де взяти гроші. Якщо власних заощаджень бракує – позичає. Ось такий лікбез від депутата Володимира Сенчі. І підсумок: міська влада не має чіткого розуміння, яким чином витрачатимуться 11 мільйонів. Та й взагалі – розраховує на те, що їй «вибачать» борг. Про те, що прямісінько зі зворотного боку проекту рішення – купа слів та цифр – від назв субпроектів і того, що ними передбачається до загальних вартостей і джерел фінансування – чомусь ні слова.

Почали все спочатку, для тих, як то кажуть хто…: прийняти дане рішення – значить дати Водоканалу дозвіл на участь у проекті і на підписання паперів, необхідних для старту, наголосив заступник міського голови Сергій Онофрійчук. Це – ще далеко не кредит.

Питання про участь у проекті бердичівські депутати мали розглянути ще на минулій сесії, нагадав присутнім депутат Василь Толочко. Не розглянули – у результаті згаяли час.

У проекті, між іншим, виявили бажання взяти участь 65 міст України, інформувала секретар міськради Юлія Лефтер. Здебільшого, зауважила, стараються замахнутися одразу на кілька напрямків – на воду, тепло, енергозбереження, на тверді побутові відходи – так виграти шансів більше.

Поки хтось думає, що міська влада не має уяви про те, шо таке позика в 11 мільйонів євро і що їй її «скостять», сама влада тим часом бере участь у Міжнародному форумі за участі країн-донорів вищеозначеного проекту. Розповідає влада, що у числі 7 інших міст здійснила тематичну презентацію.

На відміну від багатьох інших міст, зробив акцент Василь Мазур, у Бердичеві вже виготовлена технічна документація, затверджена державними експертами.

Місто, власне, має два шляхи, підсумував Василь Мазур: сказати «ні» і тягнути далі чи сказати «так» і починати крок за кроком йти до перемоги у конкурсі. А поки що, зауважив, від участі у форумі вже є толк: до Бердичева збирається прибути делегація з Фінляндії.

Депутати проголосували за те, аби підтримати місцевий Водоканал: Бердичів таки побореться за перемогу у проекті. Проголосували, до речі, одноголосно: і ті, хто розписував до цього у ЗМІ, що за ярмо той кредит і які нещасні будуть бердичівські діти й онуки, і ті, хто знає, як будувати будинки, але вперто не хоче подивитися в очі фактам чи, принаймні, на зворотній бік документу, за ухвалення якого несе відповідальність.

Автор: Олександр Єжель

ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (24 октября 2016 20:35)
Оновити водогін у Бердичеві можна, але поки лише у мріях (ВІДЕО)


http://zhitomir.today/news/society/onoviti_vodogin_u_berdichevi_mozhna_ale_poki_lishe_u_mriyah_video-id16754.html

Те, що вода в Бердичеві не найкраща, визнають усі. Та чи дозволять міські депутати комунальному підприємству "Бердичівводоканал" брати участь у проекті "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України"? Це питання викликало шквал обговорень на 12-й сесії міської ради.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024

Выбор авто
Добавил Liaі
Апрель 24, 2024