|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

В наступному році 38 земельних ділянок в Бердичеві знайдуть своїх власників в особах учасників АТО

Категория: Власть

В наступному році 38 земельних ділянок в Бердичеві знайдуть своїх власників в особах учасників АТО

Вже традиційним стало відзначати заслуги бердичівлян, які побували в горнилі нинішньої війни в Україні, показали військовий професіоналізм, вміння давати відсіч противнику та підтримувати бойових побратимів. За всі заслуги перед Батьківщиною мужнім бердичівським військовим вручають нагороди, грамоти, подяки, звання. Для тих, хто внаслідок бойових дій отримав поранення, виділяють кошти на лікування та реабілітацію. Та окрім цього, для учасників нинішніх бойових дій та сімей загиблих військових Законодавством України передбачені пільги, серед яких є і першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва, городництва, селянського господарства, дачного будівництва і т.д.

Відповідно до Земельного кодексу України, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122. Далі розглядає клопотання у місячний строк і надається дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або мотивована відмова у його наданні.

В Бердичеві земельні ділянки військовослужбовцям, які брали участі в антитерористичній операції, надаються в результаті розіграшу. Спочатку на замовлення міської ради розробляються проекти, які затверджується на сесії міської ради, робляться всі відповідні роботи по облаштуванню земельних ділянок, фінансування яких проводиться з міського бюджету. Учасники бойових дій надають відповідний документ, що посвідчує його участь в антитерористичній операції, та мають право на отримання цих ділянок.

Про один із таких проектів земельних ділянок, розташованих по вулиці Одеській, розповів сьогодні на громадських слуханнях директор проектного інституту «НДІпроектреконструкція» м. Житомира Олександр Павленко. Він зазначив, що на замовлення міської ради інститутом було розроблено детальний план території для учасників АТО. Це містобудівна документація, що передбачає розроблення детального плану з розмежуванням на земельні ділянки для будівництва індивідуальної житлової забудови.

Даний проект передбачає 38 земельних ділянок загальною площею 3,6 га, а середня площа однієї ділянки – приблизно 7,5 соток. Згідно документації буде 3 вулиці, заїзд виконуватиметься з вулиці Одеської, буде проведений благоустрій території, вертикальне планування території з відведенням поверхневих вод та інженерне забезпечення.

При розробці детального плану були дотримані всі вимоги санітарно-захисних зон та пожежних умов. Комунікації передбачені на перспективу, але для цього потрібно ще розробити індивідуальний план для забезпечення каналізування даного масиву і водопостачання. Терміни втілення в реальність даного об’єкту залежить напряму від фінансування Бердичівською міською радою, а все, що вимагалося від проектного інституту, було виконано в повному обсязі і потребує лише затвердження на сесії міської ради.

Стосовно того, як розпоряджатимуться власники ділянками, то тут є свої нюанси. В залежності від кількості сім’ї та від бажання бердичівляни можуть будувати як одно-, так і двоповерхові будинки. Форму будинку та площу можна змінювати, але щоб не порушувалася встановлена умовна лінія забудови, що може бути внаслідок зведення господарських будівель.

Додав кілька слів стосовно цих земельних ділянок та поділився інформацією про ще кілька проектів заступник міського голови з питань комунального господарства і будівництва Михайло Гайченя. Він відзначив, що окрім цього представленого детального плану, буде розроблений детальний план забудови, який буде винесений на громадські слухання в кінці грудня, по вулиці Чехова. Там передбачено 19 земельних ділянок від 7 до 8 соток. Дана ж документація стосовно вулиці Одеської вже готова і після затвердження на сесії відбудеться розподіл ділянок між учасниками АТО. Причому, як зазначив Михайло Гайченя, розподіл цей швидше за все проводитиметься разом з вулицею Чехова і майже повністю буде закритий 2014 рік по наданню земельних ділянок отримувачам такої пільги. В розробці міської ради ще один детальний план по вулиці Чуднівській, де великий за площею масив, який потребуватиме великих інженерних робіт через високий рівень ґрунтових вод.

Таким чином поставлена міським головою задача до кінця цього року розробити детальні плани і забезпечити усіх учасників АТО, хто отримав пільги в 2014 році, буде виконана. Проте на цьому зупинятися місту не варто, бо кількість тих, кому належить надати такі ділянки, не сто і навіть не двісті осіб, а шістсот. І навіть 50 ділянок, розподілених раніше на Червоній горі, 116 – по вулицях Войкова та Зелена, вищезазначені 38 по вулиці Одеській і 19 – по Чехова в сумарності не дають навіть половини потрібної кількості. Охоронна зона газопроводу, наприклад, що проходить через Червону гору, забрала, грубо кажучи, 200 можливих земельних ділянок, тому місто намагається це питання вирішувати, розглядаючи всі можливі райони, пристосовані до цього.

Так і було з земельними ділянками, проектну документацію яких представили сьогодні. Раніше ними на безоплатній основі користувалися містяни задля ведення городніх робіт, а тепер ця територія тим місцем, де заливатимуть фундамент та закладатимуть спочатку першу цеглину, а потім зводитимуть собі житло ті, хто завдяки своїми проявленими мужністю та відвагою отримали таке право.

Матеріал сайту rio-berdychiv.info
 MG 2672  MG 2665
 MG 2664

Написал: kobra (7 декабря 2016 21:25)
Документація на землю для військових розроблена, але ділянок поки всім не вистачить (ВІДЕО)


http://zhitomir.today/news/society/dokumentatsiya_na_zemlyu_dlya_viyskovih_rozroblena_ale_dilyanok_poki_vsim_ne_vistachit_video-id17396.html

https://www.youtube.com/watch?v=XN59WcuKMvM
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Як вибрати платформу для
створення онлайн курсів

Добавил Hison
Апрель 18, 2024

Где купить колпаки R17 на Kia?
Добавил Sergey1826
Апрель 17, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Qorkaaaa
Апрель 17, 2024

Микроскоп в Бердичеве
Добавил dundich
Апрель 17, 2024

Как выбрать ролики
Добавил okna-4
Апрель 17, 2024