|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Чому цей рік новий: топ-10 «сюрпризів», що чекають на українців (ОНОВЛЕНО)

Категория: Власть

Які новації обіцяні громадянам у 2017 році

Цей рік обіцяє стати по-справжньому новим. У 2017-му набувають чинності закони, які так чи інакше торкнуться всіх українців. Студент ви чи пенсіонер, бізнесмен чи найманий робітник – обов'язково відчуєте на собі «покращення», які приготували народу нагорі.

Підвищення мінімальної зарплати

У 2017-му мінімальна зарплата зросте вдвічі. В бюджеті на цей рік «мінімалку» заклали на рівні 3200 гривень. Хоча на руки українці отримають лише 2500. А ось ще сім сотень, за підрахунками віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, піде на сплату податків.

Хоча раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевняв: з 1 січня 2017 року українці не отримуватимуть менше, ніж 3200 гривень.

«Ми пропонуємо, щоб у 2017 році мінімальна заробітна плата в країні дорівнювала 3200 грн. Ми забезпечимо в країні дворазове збільшення мінімальної заробітної плати. Це означає, що з 1 січня 2017 року жоден українець не буде отримувати менше 3200 грн. Це стосується і державного, і недержавного секторів», – заявив прем'єр у жовтні минулого року.

Де візьмуться гроші на нові зарплати – невідомо. Ані прем’єр, ані міністр фінансів не змогли пояснити джерела своєї щедрості. Дещо пізніше Гройсман наполягав на тому, що уряд збирається виводити бізнес з тіні. І це дозволить збирати більше податків.

Не знають поки що де взяти гроші й експерти. Але, незважаючи на це, голова Нацбанку Валерія Гонтарева запевнила, що джерела фінансування таки знайдуться і друкарський станок НБУ вмикати не збирається.

Частину студентів позбавлять стипендій. Іншим підвищать

З 2017 року частина студентів залишиться без стипендії. За підрахунками Профспілки працівників освіти й науки України, йдеться про півмільйона учнів. А ось ті, хто таки залишиться зі стипендією, отримуватимуть більше. Принаймні в уряді обіцяють, що виплати підвищать у середньому на 33,4%. Наприклад, у вищих навчальних закладах звичайна стипендія буде 1100 гривень (зараз – 825), підвищена – 1600 гривень (зараз – 935).

Як розповіла міністр освіти Лілія Гриневич, планується, що з 2017 року стипендію отримають не всі студенти з усередненою четвіркою за підсумками сесії, а лише ті, хто займе вищі місця в рейтингу відмінників і хорошистів, складеному ВНЗ або коледжем. У МОН передбачають, що на місце в рейтингу на 90% впливатимуть підсумки іспитів та заліків, а на 10% – наукова робота, громадська діяльність і спортивні успіхи учнів.

«Це абсолютно новий підхід, кожен ВНЗ розробить свої критерії для складання рейтингу, які затвердить учена рада з обов'язковим погодженням з органами студентського самоврядування», – пояснила Гриневич.

Світло подорожчає

У березні на українців чекає чергове здороження електроенергії. Якщо ви споживаєте менше 100 кВт•год. на місяць, то для вас ціна зросте до 90 копійок за кіловат-годину. Якщо ж «спалюєте» більш ніж «сотню», ваша ціна – 1,68 гривні за кіловат-годину.

Для того, щоб зрозуміти, наскільки зростуть тарифи, – порівняльна таблиця.

Тарифи на електроенергію (грн/кВт•год)

Тариф (кВт•год/міс.)

Чинний

З березня 2017 року

До 100

0,714

0,9

Від 100 до 600

1,29

1,68

Від 600

1,64

1,68

Детальніше про чинні тарифи на електроенергію в Україні ви можете дізнатися зі статті «Главкома» «Нові тарифи на світло. Скільки доведеться платити за електроенергію».

Кращі дороги

У 2017-му на будівництво та ремонт доріг «Укравтодор» має отримати 29,2 млрд гривень. Це приблизно у два рази більше, ніж минулого року.

«До запланованого бюджету «Укравтодору» у 14,2 млрд грн народними депутатами проголосовано ще додаткових 15 млрд грн, як і обіцяли президент, прем'єр-міністр та керівники парламентських фракцій коаліції. Митний експеримент зі скерування 50% від перевищення надходжень від митниці на автошляхи поширено на всі області», – так прокоментував ще у грудні фінансування доріг Володимир Омелян, міністр інфраструктури.

Щоправда, міністр дещо забіг наперед, коли розказував про гроші на дороги. По-перше, в остаточному варіанті документу запланований бюджет «Укравтодору» зріз до 14,9 мільярдів. А ось додаткові гроші зовсім не прописані. Отримати їх Міністерство інфраструктури зможе тільки після випуску державних облігацій. До того ж, ще потрібно буде вносити поправки до закону про бюджет на 2017 рік.

Пенсійна реформа

У липні Міністерство фінансів обіцяє запровадити нову пенсійну систему – накопичувальну. Це означає, що починаючи з цього року українці, скоріш за все, вже самі собі відкладатимуть на старість.

Як це буде працювати? З 1 липня 2017 року, за задумом уряду, з зарплат українців, яким ще немає 35 років, почнуть відраховувати кошти до спеціального фонду. До того ж з їхніх зарплат збиратимуть податки і на теперішніх пенсіонерів.

Вся ця схема описана в проекті закону, який ще має ухвалити Верховна Рада. Але зважаючи на те, що на пенсійній реформі наполягає МВФ, документ, напевно, проголосують найближчим часом.

Ціни на ліки мають знизитися

У листопаді минулого року Кабмін схвалив введення референтних цін на ліки. Це означає, що у 2017-му максимальна ціна на ліки не може перевищувати ціни на ці ж препарати в сусідніх державах.

«Наші рішення дадуть змогу вдвічі знизити ціни на ліки, а хронічно хворим – на астму та діабет – відшкодувати витрати», – запевняв тоді Володимир Гройсман. Він наголосив, що Кабмін жорстко реагуватиме на спроби протидіяти цій реформі з боку фармацевтичної галузі.

«Якщо хтось гратиме з українськими громадянами у дефіцит ліків, я не ганятимуся за всіма, я знайду одного – найбільшого – і зроблю так, щоб він відчув, що не поважати українських громадян не можна. Для цього у нас є дуже багато інструментів різних», – заявив прем'єр.

Стаціонарний зв’язок подорожчає

На подорожчання стаціонарного зв’язку чекати не доведеться. «Укртелеком», який контролює Рінат Ахметов, підвищив ціни вже з 1 січня. Вартість телефонних розмов для юридичних осіб зросла в межах 18,5–22,9%.

А ось зростання тарифів на послуги телефонії для населення у 2017 році в середньому становитиме 8%.

У повідомленні компанії також зазначається, що оператор змінить для підприємців вартість дзвінків на деякі міжнародні напрямки і вартість користування тарифними планами послуги «Інтернет від «Укртелекому».

Зросте ціна на залізничні квитки

У 2017 році «Укрзалізниця» планує підвищити тарифи на проїзд на 34%. Підвищення планують провести в два етапи: на початку і в кінці 2017 року по 16%.

«Зміна тарифу збільшить вартість проїзду в середньому лише на 19,4%. Також із січня 2017 року на 10% зміниться вартість проїзду у вагонах 1-го і 2-го класів поїздів Інтерсіті+», – пояснили в «Укрзалізниці».



Як зміняться ціни на залізничні квитки

 

Як зміняться ціни на залізничні квитки

Ще торік новий керівник УЗ Войцех Балчун запевнив: на квитках можна буде зекономити. «Ми плануємо ввести знижки на міжнародні перевезення, щоб стимулювати зростання пасажиропотоку. Залежно від напрямку, знижки досягатимуть 60%», – заявив Балчун.

«Фізиків» змусять платити більше

З 1 січня окремі категорії фізичних осіб, що зареєстровані як підприємці, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок понад 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Раніше підприємець, оформлений як ФОПівець, сплачував 5-відсотковий податок та єдиний соціальний внесок лише тоді, коли мав якісь доходи. Якщо ж руху коштів не було, то й платити нічого не доводилось. Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки.

А ось у новому році всі ФОПівці другої та третьої груп оподаткування мають платити в державну казну 704 гривні щомісяця. Навіть якщо не ведуть підприємницької діяльності.

У школах можуть ввести 12-річну освіту

У 2017 році в Україні можуть запровадити 12-річну шкільну освіту. Але це станеться лише у тому разі, якщо приймуть проект закону «Про освіту», який зараз готується вже до другого читання.

Законопроект передбачає, що повна середня освіта триватиме 12 років і складатиметься з:

  • початкової освіти тривалістю 4 роки;
  • базової середньої освіти тривалістю 5 років;
  • профільної середньої освіти, як триватиме 3 роки.

Якщо документ таки проголосують, то перші випускники 12-річки з'являться в Україні у 2029 році.

Бажання збільшити термін шкільного навчання в міністерстві пояснюють тим, що 12-річна освіта є в більшості європейських країн.

Цей рік обіцяє стати по-справжньому новим. У 2017-му набувають чинності закони, які так чи інакше торкнуться всіх українців. Студент ви чи пенсіонер, бізнесмен чи найманий робітник – обов'язково відчуєте на собі «покращення», які приготували народу нагорі.

<p>Президент Петро Порошенко та прем’єр Володимир Гройсман

З сайту: http://glavcom.ua/

 

alt
 

 
  
 
alt
 

З сайту: http://rozhyshche.rayon.in.ua/news/19838-na-shcho-vpline-pidniattia-minimalnoyi-zarplati-v-ukrayini

Написал: kobra (2 января 2017 17:47)
Добряче випити і покурити українцям у 2017 році стане дорожче

http://varta.kharkov.ua/news/business/1126266

З 1 січня цигарки здорожчають на 4-5 гривень до 20-50 грн за пачку. Причина – збільшення акцизів на тютюнові вироби на 40%.

З 1 березня підвищаться ціни на алкоголь. Експерти вагаються спрогнозувати, на скільки саме, але акциз на алкоголь підвищується на 20%,, на пиво і віна - на 12%, на коньяк - на 17%.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (2 января 2017 18:18)
Нові розміри добових у 2017 році

Із 01.0.2017 р. викладена в новій редакції норма пп. «а» пп. 170.9.1 ПКУ (пп. 4 п. 78 р. І Закону № 1797-VIII) стосовно визначення розміру добових.

Тож із Нового року, до оподатковуваного доходу не включаються добові витрати:
для відрядження на території України не більш як 320 грн на день (0,1 розміру мінімальної зарплати);
для відрядження за кордон — не вище 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, установленим НБУ, в розрахунку за кожен такий день.

http://www.interbuh.com.ua/ru/documents/onenews/104194
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (2 января 2017 18:24)
Пособие при усыновлении ребенка увеличилось

Специалисты Управления социальной защиты населения Суворовского района Одессы рассказали, что помощь при усыновлении ребенка выросла с 1 декабри после повышения прожиточного минимума. На сегодняшний день общий размер выплаты составляет 41 280 грн. .Сначала выдают 10320 грн. в качестве единовременного пособия. Остальные деньги предоставляют на протяжении следующих 36 месяцев равными частями - по 860 грн.

Напомним, что при усыновлении ребенка государство выплачивает новым родителям социальное пособие в соответствии с Законом Украины «О государственной помощи семьям с детьми». Право на него имеют граждане Украины, усыновившие детей-сирот или детей, лишенных родительской опеки.
.
Помощь назначат при условии, что обращение поступило не позднее двенадцати месяцев со дня вступления в силу решения об усыновлении.

http://napensii.ua/news/8642-posobie-pri-usynovlenii-rebenka-uvelichilos
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (2 января 2017 18:27)
Вступила у силу податкова реформа
https://tribuna.pl.ua/news/vstupila-u-silu-podatkova-reforma/

Напередодні Нового року Президент підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні)».
Відтепер Міністерство фінансів координуватиме контролюючі органи, але адмініструвати бази даних та інформаційні ресурси поки що продовжить Державна фіскальна служба.

Також документ передбачає ряд змін в усіх частинах Податкового кодексу України, серед яких:

Податок на прибуток підприємств
◾Профспілкові організації відтепер не подають звіт про використання коштів неприбутковими організаціями. Такий звіт подається тільки в разі порушення вимог, встановлених для неприбуткових організацій;
◾Бюджетні установи не зобов’язані мати установчі документи для отримання статусу неприбуткових установ;
◾До 31 грудня 2021 року запроваджена нульова ставка податку на прибуток підприємств, якщо річний дохід – до 3 мільйонів гривень, а заробітна плата працівників не менша, ніж дві мінімальні.

Податок на доходи фізичних осіб
◾До 80 євро в день збільшено розмір добових для відряджень за кордон, які не вимагають документального підтвердження і не обкладаються податком;
◾Розширено перелік витрат фізичної особи – підприємця, і з нього виключені суми роздрібного акцизу;
◾Доходи від здавання металобрухту звільнено від оподаткування;
◾Збільшено неоподатковувану вартість навчання, яка сплачується за фізичну особу, знято заборону на її звільнення протягом 3 років, а також обмеження податкової знижки;
◾уточнено норми щодо звітності.

Податок на нерухоме майно
◾Скасовані пільги для фізичних осіб, які використовують свою житлову нерухомість для отримання доходів або якщо площа належних їм квартир і житлових будинків перевищує 300 квадратних метрів;
◾Звільнено від оподаткування нерухомість у зоні АТО та на лінії зіткнення на період з 14 квітня 2014 року та до закінчення проведення АТО;
◾Надано пільги деяким категоріям оздоровчих закладів.

Спрощена система оподаткування
◾При розрахунку загальної кількості найманих осіб у ФОП, що сплачує єдиний податок, не будуть враховуватися мобілізовані працівники;
◾Ставки єдиного податку для платників першої групи прив’язано до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб;
◾Для платників другої групи залишено діючу прив’язку до розміру мінімальної заробітної плати;
◾Підвищено на 15 % ставки єдиного податку для платників четвертої групи.

Переважна більшість положень Закону набувають чинності з 1 січня. Інша частина набуде чинності відповідно до Прикінцевих та перехідних положень.
___________________________________________
Читайте также:
http://economy.apostrophe.ua/article/finansy-i-banki/2017-01-02/naselenie-proigraet-oligarhi-vyiigrayut-kto-i-kakie-nalogi-budet-platit-v-2017-godu/9246
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (2 января 2017 18:36)
«Жити по-новому»: найважливіші реформи у 2017 році

ВІДЕО: http://glavcom.ua/video/zhiti-po-novomu-nayvazhlivishi-reformi-u-2017-roci-391011.html

Що зміниться в Україні у 2017 році?
Короткий огляд реформ у соціальній, фіскальній та судовій системах, зокрема:
•сімейні лікарі;
•накопичувальна пенсійна система;
•ліквідація податкової міліції;
•звіти про доходи чиновників.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (2 января 2017 18:41)
Купить доллары в Украине стало дешевле

http://minprom.ua/news/223356.html

С 1 января в Украине вступил в силу ряд изменений в Налоговый кодекс. В частности, отменен обязательный 2%-ный сбор при покупке наличной валюты.

По мнению экспертов, этот сбор способствовал выводу в "тень" значительной части рынка, поскольку население стремилось покупать валюту в нелегальных пунктах, чтобы избежать дополнительных платежей.

Напомним, Верховная Рада 21 декабря одобрила поправки в Налоговый кодекс об отмене пенсионного сбора при покупке валюты. Ранее отменить пенсионный сбор неоднократно предлагал Национальный банк Украины.

По данным НБУ, в последние месяцы продажа валюты населением в легальных пунктах стабильно превышала его покупку, в т.ч. и в декабре. Вместе с тем в ноябре позитивное сальдо валютного баланса значительно уменьшилось.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (2 января 2017 19:49)
З 1 січня 2017 року, відповідно до бюджету на 2017 рік, прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць складає 1544 гривні, з 1 травня - 1624 гривні, а з 1 грудня - 1700 гривень.

Про це йдеться в Законі України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" опублікованому на сайті газети "Голос України".

"Установити у 2017 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі
з 1 січня 2017 року - 1544 гривні,
з 1 травня - 1624 гривні,
з 1 грудня - 1700 гривень,

а для основних соціальних і демографічних груп населення:

дітей віком до 6 років: з 1 січня 2017 року - 1355 гривень, з 1 травня - 1426 гривень, з 1 грудня - 1492 гривні;
дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня 2017 року - 1689 гривень, з 1 травня - 1777 гривень, з 1 грудня - 1860 гривень;

працездатних осіб: з 1 січня 2017 року - 1600 гривень, з 1 травня - 1684 гривні, з 1 грудня - 1762 гривні;

сіб, які втратили працездатність з 1 січня 2017 року - 1247 гривень, з 1 травня - 1312 гривень, з 1 грудня - 1373 гривні", - йдеться в документі.

http://www.ukrinform.ua/rubric-economics/2149645-prozitkovij-minimum-vidsogodni-stanovit-1544-grivni.html

Щодо пенсій, то під час планування проекту Держбюджету України на 2017 рік прогнозні показники видатків на пенсійне забезпечення були обраховані з урахуванням індексу інфляції, прогнозного обсягу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Відтак розмір мінімальних пенсій з 1 січня становитиме – 1247 грн, 1 травня – 1312 грн, 1 грудня – 1373 грн, що на 126,0 грн більше ніж у грудні 2016 року.


Окрім того, пропонується продовжити до 31 грудня 2017 року норми щодо припинення виплати пенсії та обмеження пенсій працюючим пенсіонерам на рівні 85% розміру пенсії, та виплати максимального розміру пенсії на рівні 10 740 гривень.

http://www.ukrainepravo.com/news/ukraine/m-n-malna-pens-ya-u-2017-rots-zroste-lishe-na-10/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (2 января 2017 20:02)
«Нові пенсії»

Згідно із законом “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, система нарахування пенсій зміниться. Так, 1 січня Запускається накопичувальна система виплати пенсій: кожен українець віком до 35 років почне відраховувати частину своєї зарплати на майбутню старість. Скористатися відрахуваннями можна буде тільки після виходу на пенсію.

При цьому, упродовж п’яти років (з 2017 по 2022 рік) відсоток відрахувань поступово зросте з 2% до 7%. Але, разом з тим, будуть проводитися відрахування із «старої» пенсійної системи. Таким чином, при одночасній роботі старої і накопичувальної (нової) пенсійних систем, деяким категоріям громадян доведеться платити більше 22% + 2% до 22% + 7% податків протягом найближчих років

______________________

Платне телебачення

1 січня 2017 року вступає в силу закон “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)”. Медіагрупи отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах (до цього кабельники були зобов’язані відповідно до УПУ транслювати їх безкоштовно). Зміни стосуються тільки провайдерів/операторів, вони не торкаютьсяефірного та супутникового телебачення.
_________________________________________________

Директори шкіл і ректори вишів задекларують свої доходи

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що починаючи з 1 січня 2017 року розшириться коло суб’єктів е-декларування.

Відповідно до Закону, під другу хвилю е-декларування потраплять, особи, які вже заповнювали е-декларації за 2015 рік, тобто всі без винятку особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також прирівняні до них для цілей Закону України “Про запобігання корупції” посадові особи, юридичні особи публічного права.


http://news.tv7plus.com/rsss/gazeta-ye/%d0%bc%d1%96%d0%bd%d1%96%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b0-%d1%83-3200-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%b5-%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b1%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d1%96-%d0%b4/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (2 января 2017 20:27)
У 2017 рік Україна входить з таким соціальним пакетом, що видихати буде ще довго.

https://vidomosti-ua.com/economics/126697
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (11 января 2017 12:31)
Бердичівляни, в сім’ї яких є інваліди І чи ІІ групи з психічним розладом, отримуватимуть грошову допомогу

06 грудня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Було внесено також зміни до статті 5 ч. 1 Закону України «Про психіатричну допомогу», яку отримуватиме особа, проживаюча разом з інвалідом I чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду.

Згідно цих змін з 01.01.2017 року розмір грошової допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не більше, ніж прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць — 1544,00 грн.
Бердичівлян про такі зміни повідомляє Офіційний портал міста Бердичева, який день тому назад опублікував відповідне оголошення Управління праці та соціального захисту населення.

На догляд за інвалідом І чи ІІ групи з психічним розглядом грошову допомогу отримуватиме особа, яка зареєстрована або постійно проживає на одній житловій площі з інвалідом і здійснює за ним догляд, якого хворий потребує внаслідок висновку лікарської комісії медичного закладу. До складу сім`ї особи, яка звертається за призначенням допомоги, має входити чоловік, дружина; рідні, усиновлені та підопічні діти цих осіб, а також діти до досягнення ними 23 років, які навчаються у вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання і не мають власних сімей, незалежно від місця проживання або реєстрації; неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I чи II групи або інвалідами I групи і проживають разом з батьками; непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв'язку з відсутністю власних доходів; жінка та чоловік, які проживають однією сім’єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей.

Вищевказана грошова допомога надається строком на 6 місяців, починаючи від того місяця, коли було подане звернення. Допомога по догляду за інвалідом І чи ІІ групи з психічним розладом може надаватися строком на 12 місяців у тому разі, якщо особа, яка здійснює догляд, є непрацюючим пенсіонером (інвалідом), і надається на підставі заяви та копії трудової книжки.

Подробиці стосовно такої допомоги, перелік документів, які потрібно подати, та інформацію стосовно причин припинення виплат надає управління праці та соціального захисту населення.

https://rio-berdychiv.info/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Вкусная еда
Добавил Kolo
Март 29, 2024

Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024