|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Благодійний вечір Різдвяних колядок: Христос народився! Славімо Його!

Категория: Культура

Щороку Різдвяна казка спускається на землю і приносить на крилах дзвінкої коляди радість, любов і тепло. «Христос народжується – славте!» – лине із серця. «Христос із небес – зустрічайте!» – весь світ оспівує славу Творця.

Вшосте Різдвяні піснеспіви збирають мешканців Бердичівщини на благодійний вечір, який із благословення Високопреосвященнішого Никодима, Архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського, проходить у січневі дні в усіх благочиннях єпархії.

У великій залі міського Палацу культури імені О. Шабельника витав Дух Різдва й панувала атмосфера добра. Сходилися духовенство Бердичівського благочиння, мешканці міста і сіл району. Серед поважних гостей – представник єпархії, клірик Житомирського Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Григорій Рогальський. На свято завітали голова Бердичівської міськрайонної організації Національної спілки журналістів України Денис Заремський та місцеві кореспонденти.

Казкове дійство завжди збирає чимало дорослих і дітей, які люблять зустрічі з прекрасним світом колядок та щедрівок. Як говорить Анжела Мутиль, котра приходить на вечір із маленьким сином Віталієм, «такі події потрібні людям, вони об’єднують і дарують неповторні відчуття…»«Ми дуже чекаємо нових виступів, нових виконавців і нових колядок. Ці пісні хвилюють і зворушують, їм притаманні світлий настрій, романтична піднесеність, легкість і теплота »,– зізнається регент кліросу Свято-Миколаївського собору Олена Лисай. «Молодь учиться у людей старшого покоління з великою повагою ставитися до нашої культурно-духовної спадщини, – додає регент хору храму на честь ікони Божої Матері «Цілителька» Олена Чостківська. – Батьки показують дітям приклад, як зустрічати Різдво Христове співами колядок і добрими словами та справами…»

На крилах дзвінкої коляди…

На сцені – святкова і таємнича ялинка в блискучих вогниках, навколо – сніжинки й сяючі зірки. Таке відчуття, що все завмерло в очікуванні дива, і ось воно почалося... Багаторічна незмінна ведуча вечорів Різдвяних колядок Лариса Куліченко відкрила святкову програму. Чарівне дійство мовою пісень розповідало про історичні події, які відбулися більше 2000 років тому на землі древньої Палестини під час народження Немовляти Христа. До присутніх звернувся благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору протоієрей Віталій Бойков, передавши всім благословення і святкове архіпастирське привітання Високопреосвященнішого Никодима, Архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського: «Христос прийшов у світ заради спасіння людей, щоб вони вірили в добро, жили з миром і любов’ю. На жаль, є діти з сумними історіями, знедолені, позбавлені материнського тепла… Завдяки небайдужим людям вони отримуюсь частинку ласки та любові. І наш щорічний благодійний вечір спрямований на те, щоб допомогти дітям-сиротам і малюкам, батьки яких загинули в зоні АТО, зібрати кошти для їх оздоровлення в літньому православному таборі». Перед очима глядачів – славетний хор Свято-Миколаївського собору м. Бердичева (регент – протоієрей Віктор Сватула). Присутні знову і знову надихалися різдвяними піснеспівами, знаними та улюбленими, прозвучали «Тропар Різдва Христового», «Щедрий вечір всім нам», «Пречистая Діва сина породила» та інші. Тепло зустрічали люди юних артистів зі Зразкового ансамблю фольклорного співу «Вінець» ЦПО ім. О. Разумкова та керівника колективу Ларису Куліченко, аплодуючи їх щирим віншуванням і дивуючись майстерності виконання. У віночок колядок та щедрівок вплітали свої голоси юні обдарування Центру позашкільної освіти: представники Зразкового театру пісні «Краплинки» та його солістки Дарина Росовецька і Ангеліна Нечипорук. Славила художнім словом духовну красу України режисер Центру та керівник театрального гуртка «Трамвайчик» Валентина Ратушинська, веселив іскрометним словом байки її вихованець Петро Петрук. Поява хореографічного ансамблю «Колібрі» викликала непідробні яскраві емоції!

Незвичайні і незабутні подарунки-виступи підготували учні і викладачі Бердичівської музичної школи: домристки Тетяна Тищенко та Анна Філімончук і їх наставник Оксана Корнилецька таскрипалька Марія Лясковець.Задушевні роздуми навіяли своєю грою піаністки Вікторія Іськова і Катерина Богачова. Артисти міського Палацу культури ім. О. Шабельника викликали справжню феєрію почуттів: не залишили нікого байдужими маленькі «оленята» – діти зі Зразкового аматорського ансамблю танцю «Яворочок», хвилини насолоди доставили солісти Вікторія Петренко, Олександр Боровський та дитячий вокальний ансамбль «Домісольки».

Музика, пісні й хореографічні композиції створювали дивовижну різдвяно-новорічну атмосферу, долали межі простору й часу та викликали в уяві картини уквітчаної рушниками України, що сяє променисто «в калиновім намисті у квітках запашних».

Парадували своєю творчістю бердичівську громаду талановиті городяни: акапельним співом – медична сестра міської поліклініки Надія Самотошнікова, щирістю почуттів та романтичністю композиції – діти і вихованці ДНЗ № 28 «Казка». Вразили неповторною різнобарвною програмою студенти-колядники з педагогічного коледжу на чолі з музичним керівником Ольгою Яблонською.

Цікаві історії та ліричні замальовки від ведучої програми Лариси Куліченко, радість спілкування і теплі слова привітань – все це побачили і почули бердичівляни та гості міста. А на завершення – виступ хору Свято-Троїцького храму м. Бердичева (регент – матушка Марія Гоюк), його проникливі піснеспіви «Різдвяна ніч», «А цього двора не минаємо Святий Вечор» і побажання від усього серця:

Божий вечір, добрий вечір

Вам, добрі люди…

Особливий настрій відчувався у залі – в єдності та розумінні виконавців і слухачів, котрі, розчулені й зворушені, тихо підспівували…

Благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков подякував усім учасникам за творчість і майстерність, директору МПК ім. О. Шабельника Олені Петрівській – за гостинність та підтримку доброї справи.

Протягом Різдвяного вечора були зроблені благодійні пожертвування для дітей-сиріт на суму 4000 гривень. Цього року до богоугодного діла долучилися і молоді працівники ЗМІ на чолі з головою Бердичівської міськрайонної організації Національної спілки журналістів України Денисом Заремським, передавши 500 грн. І це не перша благодійна акція знавців пера і влучного слова: у грудні вони вітають із Днем Святого Миколая теплими словами і солодкими подарунками дітей, які потрапили у скрутні життєві обставини.

Організатори програми зичили всім різдвяної радості, прекрасних починань, світлих задумів і гарних діянь, миру та спокою кожній людині і родині, щастя й процвітання – рідній Україні.
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt
alt

Матеріал сайту: http://berdpo.info/



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024