|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Як запобігти дитячим суїцидам: поради батькам від оперативників Департаменту кіберполіції (+СПИСОК АКАУНТІВ) (ВІДЕО)

Категория: Происшествия

alt

Алгоритм дій зловмисників, які доводять дитину до самогубства, ознаки участі дитини у подібних групах у соціальних мережах, список облікових записів, які реєструвалися з території України, а також контакти підрозділів кіберполіції, куди слід звертатися у разі виявлення небезпеки – що необхідно знати батькам, аби вберегти дитину від суїциду.

Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляє про виявлення у соціальних мережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.

Фанати таких спільнот називають себе «китами», тому що ці тварини асоціюються у них зі свободою. Використання поняття «кити» («летючі кити»), можливо, пояснюється тим, що цей вид ссавців – один з небагатьох, представники якого добровільно можуть звести рахунки з життям.

Подібні суїцидальні спільноти називаються «Море китів» і «Тихий дім». Відтак у всіх прихильників «моря китів» і «тихих будинків» на особистих сторінках зображені відео або малюнки з літаючими китами.

Нелюди, що організували цю систему, працюють наступним чином.

Для того, аби вступити в такі групи, потрібно подати заявку для вступу до неї та написати певний текст у себе на сторінці.

Якщо адміністрація групи затвердить кандидатуру, то буде проведено невеличке психологічне вивчення особи та її готовності до самогубства через спілкування в приватному чаті.

Наступне повідомлення буде із завданням (опис завдання, та час який надається на його виконання). Виконання кожного завдання, потрібно фіксувати на фото або відео. На кожне завдання надається обмежений час. Якщо учасник не встигає його виконати, то його виключають з групи.

Всього дається 50 завдань («квестів») (у фейкових спільнотах – від 13 до 50 «квестів», це залежить від адміністратора).

Адміністратор групи схиляє дитину до виконання завдань (квестів), причому практично всі завдання передбачають нанесення дитині власноруч каліцтв або заподіяння болю. Всі ці «квести» в обов’язковому порядку знімаються на відео.

Коли адміністратор групи впевнений в тому, що дитина готова до самогубства, створюється аудіо з музикою, в якому дитина виступає в головній ролі. У ролику оговорюються усі її проблеми, які вона озвучила «провіднику». Єдиний вихід із усіх проблем, який озвучується в цьому «творі», – вчинити самогубство. Перед цим дитина слухає аудіозапис і робить останній крок.

Фінальне завдання – покінчити життя самогубством та зафіксувати момент смерті на камеру в режимі online. Відеозаписи в подальшому продаються в мережі Інтернет або в Darknet.

У зв’язку з цим батькам, щоб не допустити потрапляння дітей у такі групи, рекомендується:

– приділяти більшу увагу психологічному стану дитини;

– перевіряти шкіряні покриви дитини на наявність пошкоджень. У разі їх виявлення – з’ясовувати обставини, за яких вони з’явилися. Особливу увагу звертати на пошкодження різного роду у формі кита;

– перевіряти облікові записи (акаунти) дитини в соціальних мережах та групи, до яких входить акаунт. Перевіряти вміст спілкування у приватних чатах;

– звертати увагу на коло спілкування дитини;

– намагатися зайняти вільний час дитини спортивними або культурними секціями;

– обов’язково контролювати те, які фото- та відеофайли знаходяться в гаджетах дитини;

– встановлювати функцію «батьківський контроль» на всіх гаджетах дитини.

Департаментом кіберполіції була виявлена одна з таких груп https://vk.com/blueskitea. До неї входили 209 користувачів з України. При цьому слід наголосити, що такі групи щодня блокуються адміністрацією соціальних мереж за зверненнями правоохоронних органів або їх користувачів.

Тому, при виявленні таких груп самостійно, просимо негайно повідомляти до кіберполіції (https://www.cybercrime.gov.ua – цілодобово), телефон гарячої лінії (044) 374-37-21 (з 8:45 до 19:30 в робочі дні) або звертатися до адміністрації соцмережі, у якій було виявлено групу.

Аналізуючи діяльність зазначених груп, кіберполіція встановила постійних учасників таких спільнот, які реєструються з території України.

У зв’язку з цим кіберполіція звертається до батьків та усіх не байдужих із проханням бути пильними, при можливості – перевірити облікові записи ваших дітей, чи не зареєстровані вони під зазначеними у списку іменами.

При виявлені додаткових облікових записів Департамент кіберполіції інформуватиме шляхом оновлення цього списку.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

https://pl.npu.gov.ua/uk/publish/article/328543

Переглянути відео:

Написал: kobra (20 февраля 2017 15:25)
Спонукання до суїциду: смертельна гра “Синій кит” добралася і до підлітків Житомирщини

У соцмережах ця гра має багато назв, одна з найпопулярніших – “Синій кит”, але які варіації назв вона б не мала, мета завжди одна – спонукання підлітків до вчинення суїциду. Перші згадки про неї з’явилися років два тому в Росії, де вона набула значного розголосу та згубних наслідків, а після певного “затишшя” гра дісталася і України, зокрема й Житомирщини.
“Зараз у нас є ще одна негативна тенденція – гра “Синій кит”. Тому прохання до всіх батьків – обов’язково відстежувати аккаунти своїх дітей. Звичайно, наша кіберполіція виявляє та блокує подібні сайти. Зараз проводиться роз’яснювальна робота з цього приводу. Тому потрібно уважно слідкувати за тим, що роблять ваші діти в Інтернеті. Поки ми не можемо розкривати інформацію про те, скільки сайтів уже заблокували, адже робота продовжується. У Черняхівській гімназії була дитина, пов’язана з цією грою. Тому, якщо хтось бачить, що дитина перебуває у складній ситуації, небезпеці, то не важливо, чи ти батько цій дитині, просто потрібно їй допомогти, не зважаючи на те, чи це гра “Синій кит”, чи дитина просто плаче, адже необхідно проявити небайдужість стосовно маленьких громадян”, – пояснив та звернувся до громадян заступник начальника Головного управління Національної поліції Артем Лисогор.
Довідково: “Синій кит” – інтернет-гра, зосереджена переважно в мережі “Вконтакте”, розрахована на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні “завдання”, наприклад свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши все це на відео. Кінцевою метою “гри” є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру.

http://zhitomir.today/news/accident/sponukannya_do_suyitsidu_smertelna_gra_siniy_kit_dobralasya_i_do_pidlitkiv_zhitomirshchini-id18567.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (4 апреля 2017 08:36)
Бердичівський міський центр соціальних служб для сім'ї дітей та молоді інформує


Чіткий механізм взаємодії


Впродовж березня 2017 року фахівцями Бердичівського міського центру СССДМ здійснено ряд заходів із екстреного втручання, які вимагали активної участі з боку працівників карного розшуку Бердичівського відділу поліції, спеціалістів із надзвичайних ситуацій, медичних працівників.
Своєчасне втручання – це шанс на порятунок не однієї дитини. Оголені електричні дроти, нестерпний запах газу, накопичений тижнями, а то й роками бруд, відсутність елементарних засобів гігієни, білизни, посуду, нетверезі, і не один день, батьки – пряма загроза життю і здоров’ю дітей. Соціальний працівник, соціальний супровід в таких випадках – вихід із небезпечної ситуації, із складних життєвих обставин. Прикро, коли бажання допомогти, підтримати викликає гостре невдоволення близького оточення сімї: погрози, нецензурна лексика тощо. Лише після кропіткої роботи, терплячих конструктивних дій соціального працівника, іноді, із залученням поліції люди розуміють, що в подальшому такий спосіб життя є неприйнятним у нашому місті (ряд сімей, після втручань соціальних служб інших міст та районів області, намагаються оселитись в м. Бердичеві в надії, що «веселому життю» не завадять).
Саме тому чіткий механізм взаємодії всіх служб виконавчого комітету, які працюють із сім’ями та дітьми, інших суб’єктів, працює на упередження соціальному сирітству, наркоманії, злочинності.


http://www.berdychiv.com.ua/main/4928-berdichvskiy-mskiy-centr-socalnih-sluzhb-dlya-smyi-dtey-ta-molod-nformuye.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024