|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівська музична школа: зорепад талантів у лютому

Категория: Культура

alt

У лютому вихованці Бердичівської музичної школи побували на Міжнародному та Всеукраїнських конкурсах, звідки повернулися з дипломами переможців.

На крилах музики й натхнення

У місті Сваляві Закарпатської області, на рідній землі всесвітньо відомого композитора Євгена Станковича, цієї зими за підтримки Міністерства культури України та Національної Спілки композиторів України відбувся перший Міжнародний конкурс-фестиваль мистецтв «Stankovych fest». Чотири дні: з 9-го по 12-е лютого – проходило одне з наймасштабніших свят класичної музики та мистецтва, яке стало важливою подією в культурному житті України і зарубіжжя. На урочистому відкритті, розповіла директор Бердичівської музичної школи Ірина Марців, були присутні поважні гості, в тому числі – губернатор Закарпаття Геннадій Москаль та голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс: «Запам’яталося все: чудове дійство, гостинна, творча атмосфера, незабутні виступи, тригодинний гала-концерт і мальовнича природа краю». Геній вітчизняного музичного мистецтва, голова Національної спілки композиторів України, народний артист України Євген Станкович очолив конкурсне журі. З різних куточків нашої країни з’їхалися півтисячі молодих талантів, статус міжнародного конкурс отримав завдяки участі представників із сусідніх Угорщини, Словаччини, Румунії та Польщі. Дует бердичівських скрипалів: Анни Федун та Марії Лясковець (викладач Ірина Марців, концертмейстер Любов Лящук) – став лауреатом фестивалю і був відзначений дипломом І ступеня у номінації «Музичне мистецтво». Марія Лясковець також отримала диплом лауреата ІІІ ступеня. Дівчата навчаються у 7-му класі музичної школи, а ось Марія Сорочук (3-й клас) уперше виступила на конкурсі подібного рівня і теж стала його дипломантом. За словами міністра культури України Євгена Нищука, «унікальність кожного з учасників конкурсу-фестивалю подарує сучасній українській культурі нові яскраві імена та незабутні враження». Вихованки Бердичівської музичної школи приїхали додому, окрилені успіхом, вони й досі з захопленням згадують творче змагання, теплий прийом і особливий дух фестивалю.

Всеукраїнський конкурс виконавців на духових та ударних інструментах пам’яті Миколи Тимохи подарував новий успіх флейтистці Анні Вітусевич (викладач Зоя Грицанюк, концертмейстер Оксана Лисюк). З триденного дійства у Києві дівчинка повернулася з високою нагородою – вона отримала Гран-прі. Бердичівлянка грала Антоніо Вівальді (концерт ля мінор, 1-а частина), п’єсу «Лісова легенда» Антона Мухи та етюд «Метелик» Ернеста Кьолера. «Вразили компетентне журі, сама аура конкурсу, високий рівень виконавської майстерності учасників, а їх було 200, в нашій середній віковій категорії – 47», – поділилася своїми думками викладач Зоя Грицанюк.

Мелодії добра у Бердичеві

Напевно, немає такого творчого конкурсу, звідки б не поверталися з новими досягненнями юні обдарування, виплекані музичною школою. У лютому Бердичів зустрічав учасників Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Мелодії добра», засновниками якого є творчий Центр заслуженої артистки України Наталії Май і Благодійний фонд сприяння розвитку культури та підтримки обдарованих дітей і молоді «Горлиця». Свято проходило протягом трьох днів, 10-12-го лютого, в МПК імені Олексія Шабельника за підтримки міського голови Василя Мазура. До складу журі увійшли відомі композитори й співаки, керівники та викладачі шкіл мистецтв. У фестивалі взяли участь близько 150 виконавців. Учениця музичної школи Ольга Муравська (викладач Інна Бузі) посіла 3-є місце в номінації «Вокал».

У лютому вихованці мистецького закладу знову підтвердили свою майстерність на ІІ фестивалі-конкурсі вокально-інструментальної творчості «Музика, що єднає молодь», який пройшов у педагогічному коледжі м. Бердичева. Вони стали одними з кращих серед багатьох учасників із Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей: в номінації «Інструментальне мистецтво» Гран-прі отримала Катерина Богачова (викладач Тамара Дідус), призові місця посіли й піаніст Богдан Беззубець, (диплом І ступеня, викладач Віра Мізгуліна), баяніст Ярослав Івасенко (диплом ІІ ступеня, викладач Світлана Майструк) та домристка Марія Ковальчук (диплом ІІІ ступеня, викладач Оксана Корнілецька).

Навесні, коли в людині пробуджуються творчі сили, проводиться чимало різноманітних конкурсів. Юні бердичівські музиканти візьмуть участь у традиційному обласному огляді виконавців на духових та ударних інструментах у Житомирі, вони також мають поїхати на І Всеукраїнський конкурс-фестиваль інструментального, вокального та хореографічного мистецтва «Файна Україна» в м. Тернополі, щоб і далі розкривати свої таланти. Творчого їм натхнення, високої майстерності та блискучих виступів!

http://berdpo.info/



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ищу ноутбук
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024