|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Останній день подання Декларації за 2016 рік для громадян, які зобов’язані подати Декларації, – 3 травня 2017 року.

Категория: Общество

alt

Бердичівська ОДПІ нагадує громадянам, які у 2016 році отримували доходи в результаті прийняття ними у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав, про необхідність подання до органу фіскальної служби за місцем реєстрації річної податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація).

Відповідно до статті 174 Податкового кодексу України при оподаткуванні спадщини чи подарунку застосовуються такі ставки податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО): 0%, або 5%, або 18%.

За нульовою ставкою оподатковується, зокрема, вартість власності, отриманої від члена сім’ї першого ступеня споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені).

Ставка 5% застосовується для будь-якого майна, отриманого у спадщину або у подарунок від осіб, що не є членами сім’ї першого ступеня споріднення.

Якщо ж спадщину (подарунок) отримує спадкоємець від спадкодавця – нерезидента або спадкоємець – нерезидент від спадкодавця – резидента, ставка ПДФО становить 18%.

У Декларації за 2016 рік громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та самостійно визначають податкове зобов’язання з ПДФО за однією із зазначених ставок (0%, або 5%, або 18%) і з військового збору за ставкою 1,5%.

Останній день подання Декларації за 2016 рік для громадян, які зобов’язані подати Декларації, – 3 травня 2017 року.

Нараховані самостійно у Декларації ПДФО та військовий збір необхідно сплатити не пізніше 31 липня 2017 року.

Громадяни, які одержали дохід у вигляді спадщини чи подарунку, котрий оподатковується за нульовою ставкою ПДФО, не зобов’язані подавати річну Декларацію. Дохід у вигляді вартості успадкованого майна (подарунку), який оподатковується за нульовою ставкою ПДФО, звільняється від оподаткування також і військовим збором.

Фізичні особи – платники податків, які одержали дохід лише у вигляді об’єктів спадщини (подарунка) та сплатили ПДФО і військовий збір до їх нотаріального оформлення, не зобов’язані включати вартість (суму) такої спадщини (подарунка) до складу загального річного оподатковуваного доходу та подавати річну Декларацію.

Бердичівська ОДПІ

Написал: kobra (28 февраля 2017 11:24)
За недвижимость, полученную в наследство в 2017 году, придется платить по-новому: закон №0940
Источник: domik.ua


Наследники второй очереди родства, освобождаются от уплаты 5% налога от стоимости недвижимого имущества, перешедшего им по завещанию. Норма не распространяется на даренную недвижимость.


Как стало известно Domik.ua , в Украине упрощено оформление наследства для наиболее близких родственников наследодателя. Правовые нормы утверждены Законом №0940 «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины относительно налогообложения наследства и уточнения некоторых положений». Данный законопроект приняли народные депутаты 23 февраля 2016 года.

Норма закона вступает в силу со следующего дня после его официальной публикации и будет применяться к доходам, полученным от наследства или дара, начиная с 1 января 2017 года.


Основные нововведения в наследовании недвижимости

Законом отменены налоги и денежная оценка недвижимых объектов оформленного наследства , полученных наследниками первой и второй очереди родства с наследодателем. До принятия закона, только родственники первой очереди родства владели правом не оплачивать налог в размере 5% от стоимости недвижимости, полученного в наследство.

Наследниками первой очереди считаются родители, муж, жена и дети завещателя. Наследники второй очереди — братья, сестры, дедушки, бабушки, внуки завещателя — в 2017 году, получили право на нулевую ставку налога на доход от наследуемого имущества. Также отменена оценка недвижимости, полученной по завещанию в наследство.


Преимущества для жителей сел

Авторы закона указали в пояснительной записке к проекту документа, что одной из целей утверждения новых норм налогообложения обозначено решение проблемы с оценкой недвижимости, которая находится в сельской местности. Часто, при вступлении в права наследника оценщики значительно завышали ценность недвижимого объекта. В результате, размер налога, который нужно оплатить наследнику, превышал реальную стоимость полученной недвижимости. Минимальный тариф на оценку в Украине начинается с 600-800 грн, но его размер может достигать и нескольких тысяч гривен. Пользуясь этим, многие эксперты по оценке вносили в документы стоимость старых сельских усадьб аналогичную сумме, за которую можно приобрести особняк за городом.


Новшества для дарения недвижимости

Для полученного в дар недвижимого имущества установлена ставка налога в размере 5%. Новый закон устанавливает, что, при оформлении договора дарения , подарки, в том числе, и недвижимость, облагаются по нулевой ставке налога для родственников первой очереди родства. Но все остальные родственники должны уплатить государству 5% за получение недвижимости в дар
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (8 марта 2017 19:49)
Скільки українці сплатять за реєстрацію нерухомості та отримання інформації про майно в 2017 році


Портал Domik.ua з'ясував, скільки коштує адміністративний збір за державну реєстрацію прав і їх обтяжень та надання інформації з січня 2017 року.

Зазначимо, що розмір адміністративного збору визначається і встановлюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» № 1952 від 01.07.2004 року.


Дивіться таблицю: http://domik.ua/novosti/skilki-ukrayinci-splatyat-za-reyestraciyu-neruxomosti-ta-otrimannya-informaciyi-pro-majno-v-2017-roci-n249910.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (26 марта 2017 14:36)
Президент підписав закон про спрощене оформлення спадщини

Петро Порошенко підписав Закон України №1910-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини”, яким спрощується оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця.
Як повідомляє прес-служба Глави держави, документ прийнятий парламентом у другому читанні та в цілому 278 голосами 23 лютого цього року.
“Законом звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб вартості спадщини, яку від спадкодавця одержують члени його сім’ї другого ступеня споріднення: рідні брати та сестри, баба, дід та онуки”, - йдеться у повідомленні.
До цього часу чинним Податковим кодексом передбачалося звільнення від оподаткування членів родини спадкодавця лише першої лінії споріднення. Спадкоємці першого і другого ступенів також звільняються від необхідності проведення оцінки успадкованих об’єктів спадщини для цілей оподаткування. При цьому для всіх інших спадкоємців податок залишається у розмірі 5%.
Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та застосовується до доходів у вигляді спадщини/дарунка, отриманих починаючи з 1 січня 2017 року.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2198390-prezident-pidpisav-zakon-pro-sprosene-oformlenna-spadsini.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ищу ноутбук
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024

Чистка дымохода
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024