|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Змінитися або зникнути: у Бердичеві міська влада поставила ультиматум власникам кіосків та інших тимчасових споруд

Категория: Город

alt

У Бердичеві міська влада нарешті вирішила серйозно взятися за тимчасові споруди, яких тут не так багато як у інших містах, але все ж вони є, і не завжди своїм зовнішнім виглядом вписуються в загальний архітектурний стиль, притаманний Бердичеву. У зв’язку з цим на засідання виконавчого комітету виносилося питання про затвердження комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, що була розроблена провідними фахівцями підприємства «Архітектурна майстерня». Ця схема визначає конкретні обмеження до розміщення тимчасових споруд, а на сьогоднішній день створено реєстр всіх існуючих у Бердичеві тимчасових споруд, і конкретне рішення буде персонально прийматися по кожній з них.

Сьогодні рано говорити про те, що приватним підприємцям, які ще нещодавно були щасливими володарями тимчасових споруд торгівельного призначення, слід починати битися в істериці і переживати за збереження свого існуючого бізнесу, але те, що влада отримала серйозний важіль впливу на власників тимчасових споруд – це факт. Адже під прописані обмеження підпадає велика кількість вже існуючих МАФів, тож якою буде їх доля – невідомо. Міський голова Василь Мазур заявив, що їх ніхто зносити не збирається при умові приведення зовнішнього вигляду до належного стану, так що усі існуючі споруди залишаться. А потім підозріло додав: “А може, і не всі”.

Заступник міського голови Михайло Гайченя звернув увагу присутніх членів виконкому на той факт, що у відповідному проекті рішення про затвердження комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності говориться про необхідність приватним підприємцям терміново оформити паспорти прив’язки тимчасових споруд. На цю процедуру відведено один рік з дня прийняття відповідного рішення. У той же час усі самовільно встановлені тимчасові споруди підлягають демонтажу, рішення по кожному окремому МАФу як законному, так і незаконному, прийматиме виконавчий комітет (читай – мер Василь Мазур) за винесеною рекомендацією містобудівної ради.

Комплексна схема розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, умовно розбиває місто Бердичів на кілька зон. Зона А – це центральна частина міста, зона Б – також центральна частина міста, але вже багатоповерхових забудов, з зазначеним розвитком об’єктів торгівлі та побутового обслуговування, зона Е – це промислова зона з розвитком інфраструктури, і завершається зоною спеціального призначення: кладовища, зона обслуговування залізниці, територія ботанічного саду. Місто було розбито на квадрати для визначення обмежень при встановленні тимчасових споруд, що становить 50 метрів від території ринків, навчальних закладів, культових споруд, будівель, пам’ятників та пам’ятних знаків.

На цих квадратах зазначені вже існуючі тимчасові споруди. Було визначено, що зони А і Б (центр міста) дуже насичені тимчасовими спорудами, і це є недоцільним. Тож власників існуючих тимчасових споруд зобов’яжуть привести їх в належний вигляд, який би вписувався в комплексну схему міського дизайну зі збереженням стилістики, з обов’язковим погодженням з містобудівною радою. В зонах В, Г і Ж допускається розміщення тимчасових споруд в місцях забудови: це може бути в комплексі, або ж індивідуальні проекти, які розробляються замовником. Але зовнішній вигляд таких споруд також має бути погоджений з архітектурною містобудівною радою.

В складі комплексної схеми визначені обмеження до місць розташування тимчасових споруд. Фактичне місце розташування повинно відповідати загальній схемі розміщення, яка буде надана в паспорті тимчасової споруди. Її зовнішній вигляд має відповідати загальній або розробленій комплексній схемі чи індивідуальному проекту. Не допускається встановлення тимчасових споруд ближче ніж 20 метрів від перехрестя вулиць, біля кожної споруди повинно бути зовнішнє штучне освітлення, впритул до неї – дорожнє покриття установленого типу. Забороняється розміщення тимчасових споруд на інженерних комунікаціях, в окремих випадках – з обов’язковим отриманням погодженням у організацій, які експлуатують ці комунікації. Забороняється розміщувати тимчасові споруди на дитячих майданчиках, ближче 10 метрів від вікон будівель, дорожніх знаків та автобусних зупинок.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ

Матерал сайту: http://www.berdichev.biz/



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Большая Юридика
Добавил СлаваБеккерман
Май 5, 2024

Шукаю ром для особливої події!
Добавил Nimiren
Май 4, 2024

Продвижение сайта
Добавил гитарист
Май 3, 2024

Мебель для кухни
Добавил okna-4
Май 3, 2024

Де у Львові продають
піоноподібну троянду

Добавил ProTexnik
Май 3, 2024