|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

“Лікарняна каса Житомирської області” роз’яснює

Категория: Медицина

alt

Запитання: Зараз усі говорять про те, що в країні буде запроваджено медичне страхування. Чи буде в такому разі існувати ЛК?

Відповідь: Ми підтримуємо впровадження медичного страхування. Адже в цьому разі пацієнтам буде забезпечуватись певний гарантований мінімум медикаментів, реактивів, виробів медичного призначення для надання медичної допомоги. Але медичне страхування не зможе повністю, на 100%, вирішити усі питання з забезпеченням пацієнтів. Тому для БО “Лікарняна каса Житомирської області” при будь-яких реформах у медицині знайдеться ніша. На первинній ланці – це забезпечення понад 100 захворювань за амбулаторними рецептами (в проектах МОЗ йдеться тільки про консультацію лікаря та обстеження), на вторинному та третинному рівнях частина допомоги буде покриватися медичним страхуванням (не більше 30-40%), а решту забезпечить ЛК.

На даний час діяльність ЛК в області сприяє підготовці закладів охорони здоров’я області до впровадження медичного страхування. Так, ми проводимо персоніфікований облік надходжень та витрат коштів за кожним громадянином. Відпрацьована система договірних взаємовідносин із лікувальними закладами, підприємствами, банківськими установами. Також ми активно пропагуємо необхідність стандартизації медичних послуг – дотримання лікарями лікарського формуляру та протоколів лікування, затверджених МОЗ України, які базуються на доказовій медицині (розрахунок медичної послуги, чітко визначений пакет гарантованих медичних послуг, єдиний медичний простір тощо), про які сьогодні говорять, як про майбутнє реформи, вже давно використовуються в діяльності ЛК.

У Верховній Раді наразі зареєстрований законопроект про лікарняні каси і це свідчить про те, що держава зацікавлена у доцільності таких організацій.

Запитання: Я давно перебуваю в “Лікарняній касі”. Добровільні щомісячні пожертвування плачу справно. Якщо я захворію, чи вистачить мені на лікування сплаченої суми?

Відповідь:Діяльність ЛК побудована на солідарній участі, основний принцип – протокольне лікування. Максимальний розмір видатків на лікування члена ЛК за рік не повинні перевищувати розмір 25-річних внесків – 14700 гривень (незалежно від часу перебування в організації). Тобто в фінансовому плані маємо можливість пролікувати пацієнта на значно більшу суму коштів, ніж внесену ним на персональний рахунок.

Запитання: А моїми грішми – тобто тими коштами, які мною сплачені, як добровільні щомісячні пожертвування – може скористатись хтось інший, якщо я не лікувався.

Відповідь: Вам надзвичайно пощастило, що Ви не зверталися за медичною допомогою. Разом з цим, завдяки солідарній участі, за Ваші та кошти інших членів щомісячно отримують лікування понад 10 тисяч пацієнтів. Також ми спільно забезпечуємо медичний супровід учасників АТО, інвалідів війни, понад 600 дітей-сиріт.

Членство в ЛК є індивідуальне, тому родичі, друзі, якщо вони не перебувають в ЛК, не можуть скористатись Вашими добровільними пожертвуваннями.

Запитання: Лікарі говорять, що “Лікарняна каса” забезпечує найдешевшими ліками. Натомість дороговартісних – розрекламованих по телебаченню – препаратів не дочекаєшся…

Відповідь: ЛК забезпечує ліками згідно з Лікарським формуляром (переліком медикаментів, який розроблявся обласними спеціалістами) та уніфікованими протоколами лікування, які затверджені Міністерством охорони здоров’я України. У них чітко розписано, як і якими медикаментами повинні лікуватись більшість хвороб. Згідно з законодавством, всі лікарі повинні дотримуватись протоколів лікування. Протоколи постійно оновлюються з урахуванням даних доказової медицини. ЛК надає виключно ті медикаменти, які передбачені протоколами, то є гарантія якості лікування.

На даний час ЛК закуповує переважно ліки вітчизняного виробництва, які мають міжнародний сертифікат якості. А вони значно дешевші, ніж закордонні.

Запитання: Чому збільшились розміри щомісячних добровільних пожертвувань?

Відповідь: Найголовніша причина – збільшення від 3 до 8% вартості на препарати в 2016 році та продовження зростання їх вартості в 2017 році. Практично всі медикаменти та вироби медичного призначення “зросли” в ціні.

Отож розмір щомісячного добровільного пожертвування з 1 лютого 2017 року становить для дорослих громадян 49 гривень, для дітей, незалежно від кількості в сім’ї – 20, студентів – 25 гривень. Сума в 49 гривень складає лише 1,5% від розміру мінімальної зарплати, досі цей показник становив 2,4%, а згідно з Положенням про членство в БО “Лікарняна каса Житомирської області” він має становити до 3%.

Матеріал сайту: http://www.zb.zt.ua/



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024