|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Гроші на ремонт свого будинку бердичівляни матимуть на основі конкурсу і власних вкладів

Категория: Город

Гроші на ремонт свого будинку бердичівляни матимуть на основі конкурсу і власних вкладів

Проблеми зовнішнього і внутрішнього вигляду багатоквартирних будинків в Бердичеві випливають чи не щодня. Побудовані, як мінімум, два десятки років тому, а деякі і набагато раніше, вони стають заручниками часу і мають масу неприємностей. Виходить з ладу електропроводка, протікає дах, обвалюються фундаменти, старіють мережі водопостачання, водовідведення та опалення, а вікна не зберігають тепло…

Цей список можна продовжувати, адже звернень містян до міської ради та виконавчого комітету кожного року вистачає, а цьогоріч їхня кількість стала ще більшою у зв’язку з появою чималої кількості ОСББ. Новоутворені об’єднання мають багато проблем, з якими поки не знають, як доцільніше і краще справитися, бо не мають ще досвіду бути у складі такої форми управління. Тому звернення з проханням виділити кошти на ремонтні роботи тому чи іншому ОСББ або окремому будинку звучали чи не на кожному засіданні виконавчого комітету та сесії. На це ще в минулому році дали вичерпну відповідь, мовляв, кошти всім виділяти не можемо, беріть участь у конкурсі за право отримати гроші, але і свій вклад має бути.

На семінарі голів ОСББ Бердичева заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Онофрірйчук ще раз нагадав усім, що кошти в міському бюджеті обмежені. Але оскільки є нагальні потреби з тих чи інших проектних робіт, минулого місяця міською радою прийнято рішення про виділення коштів на ремонт будинків на конкурсних засад.

Дане рішення про затвердження «Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках м. Бердичева, в яких створені і функціонують об’єднання співвласників багатоквартирних будинків», було прийняте на сесії міської ради депутатами. Планується, що це підвищить зацікавленість співвласників у покращенні технічного стану конструктивних елементів та інженерних комунікацій у будинках.

Конкурс проводиться за наступними напрямками: утеплення фасадів, теплоізоляція та капітальний ремонт дахів, заміна вікон і дверей в місцях загального користування, мереж водопостачання, водовідведення, опалення, електричного обладнання, освітлювальних приладів на енергоефективні, встановлення лічильників, заміна та ремонт ліфтів…

Та для того, аби отримати гроші на такі роботи, мешканці будинків повинні і дати свій внесок, бо має бути співфінансування в пропорції 70 на 30%. Тобто, ОСББ потрібно внести не менше 30% від суми, на яку запланований проект. Загальна сума поданого проекту пропонується з розрахунку не більше 30 грн. за 1 кв.м загальної площі всіх квартир будинку. А до самого проекту є і свої вимоги . Він має складатися з пропозиції, протоколу загальних зборів співвласників будинку, що підтверджує їх рішення брати участь у конкурсі, та повноваження особи (голови правління ОСББ) на підписання проектної пропозиції. Кожен може зорієнтуватися, на яку суму мешканці будинку можуть максимально претендувати, виходячи із житлової площі. Якщо сума буде більшою, то можлива реалізація проекту за умови, якщо внесок ОСББ буде більшим. Але, насамперед, бердичівлянам варто на зборах прийняти рішення, який захід вони будуть впроваджувати і погодитися на співфінансування.

На семінарі Сергій Онофрійчук наголосив головам ОСББ, що вже можна подавати заявки на участь у конкурсі, щоб видно було реальний стан справ. Проекти розглядатиме конкурсна комісія і обиратиме, якому ОСББ на що виділятимуть кошти з міського бюджету.

Та, прочитавши Положення про конкурс і знаючи, що об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в Бердичеві налічується півтори сотні, стає зрозумілим, що пощастить не багатьом і витягнуть свій щасливий квиток чотири кандидати, пропозиції яких переможуть. В документі, окрім чітко прописаних вимог, зазначено, яким ОСББ надаватиметься перевага. Це ті, запропоноване співфінансування яких буде більшим за 30% від загальної суми проекту, які не отримували жодного разу фінансової підтримки з міського бюджету на проведення ремонтних робіт у будинках. А найголовніше, щоб заплановані заходи мали найвищий показник енергоефективності та найменший період окупності робіт.

За умови наявності відповідних бюджетних призначень, передбачених у бюджеті міста, такий конкурс планують проводити двічі на рік, в першому та другому півріччях, починаючи з 2017 року.

Матеріал сайту: https://rio-berdychiv.info/



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024