|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Найкращі юні читачі Катерина Бурлака та Андрій Марков представлятимуть Бердичів на обласному етапі «Книгоманії-2017»

Категория: Культура

Раз на рік у дитячій книгозбірні Бердичева традиційно визначають Найкращого читача міста, участь у цьому дійстві беруть, мабуть, чи не найактивніші та найчисленніші завсідники закладу – школярі 6-х та 7-х класів. У 2017-му ці діти вже встигли здобути звання найкращих кожен у своїй школі, і тепер зібралися, аби позмагатися за перемогу у 2-му, міському, етапі Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2017». І місце давало право представити Бердичів на обласному етапі, ну а вже у випадку перемоги у Житомирі – відвідати місто Лева та його дитячий читацький фестиваль.
Найкращі юні читачі Катерина Бурлака та Андрій Марков представлятимуть Бердичів на обласному етапі «Книгоманії-2017» Найкращі юні читачі Катерина Бурлака та Андрій Марков представлятимуть Бердичів на обласному етапі «Книгоманії-2017»
Найкращі юні читачі Катерина Бурлака та Андрій Марков представлятимуть Бердичів на обласному етапі «Книгоманії-2017» Найкращі юні читачі Катерина Бурлака та Андрій Марков представлятимуть Бердичів на обласному етапі «Книгоманії-2017»
Найкращі юні читачі Катерина Бурлака та Андрій Марков представлятимуть Бердичів на обласному етапі «Книгоманії-2017»

Почали з найскладнішого – інтелектуальної гри, в якій учасники мали правильно відповісти на 16 питань. Чи так вже складно це було? Десь, можливо, так, десь, звісно, ні – принаймні, для тих 6-класників, котрі, як риба у воді, почувалися на сторінках творів Нестайка і Конан Дойла, Толкіна і Гауфа, Андерсена і Сент-Екзюпері. Стосунки «на ти» із голим королем, Карликом Носом, Філеасом Фоггом, «тореадорами з Васюківки» давали шанс вирватися уперед і представникам 7-х класів.

І ось час на відповіді вичерпано, і папери передані лічильній комісії… Поки у ній вираховували, хто з юних читачів наймайстерніше склав усі «скельця» у «Калейдоскопі літературних героїв», претенденти на звання Найкращого читача перейшли до презентацій. Коли ти і справді любиш книгу, то неодмінно повинен мати свою особисту «Золоту полицю», на якій красуються твори, наймиліші твоєму серцю й розуму. У кожного з цих дівчат та хлопчиків вона своя – ця скарбничка, і якщо її вміст розкласти на одній спільній полиці, то ряснітиме та Нестайком й Сухомлинським, Джоан Роулінг та Деном Брауном. У прекрасному сусідстві на ній мешкатимуть Ліна Костенко, Джек Лондон, Марк Твен, Стівен Кінг, Леся Українка та багато-багато імен, котрі залишили яскравий слід у літературі.

Зірковий читач – саме ти? Доведи це у наступному конкурсі – змістовно, оригінально та щедро на емоції! А суворе журі оцінить – п’ятіркою, а може й «двійочкою», то вже, як піднесеш та обставиш свій гасло-виступ.

Зрештою, все, що мали довести, бердичівські друзі Книги довели – настав час підрахунків оцінок. Із 7-м класом пройшло все гладенько: володаркою номінації «Лоцман книжкових морів» стала учениця 4-го НВК Влада Березовенко, а перемогу у номінації «Юний ерудит» виборола представниця НВК № 10 Яна Волкова. Що ж до лідера, то серед 14-ти школярів він визначився доволі чітко, мав пристойний відрив від інших, адже чудово проявив себе на усіх етапах конкурсу. Окрім того, до речі, повторив свій минулорічний успіх, в якому, як і цього року, йому допоміг вірний друг – Книга. Між ними так склалося: він розуміє Книгу, Книга розуміє його. Такий уже цей він – Андрій Марков із 12-ї школи…

Хто вже додав роботи журі, то це молодші учасники конкурсу. «Лоцманом» серед 6-класників виявилася Євгенія Мельник з 12-ї школи. А ось за звання переможця розгорнувся справжній батл. Вони майже ідентично презентували себе, однаково переконливо довели, що є Зірковими читачами, однаково грамотно відповіли і на питання вікторини – гімназистка Катерина Бурлака та колегіантка Вікторія Клішевич. Додаткові питання вікторини, додатковий творчий виступ – і знову обидві на рівні. Знаючи, що у Житомирі, серед іншого, судді звертатимуть увагу на артистизм учасників, дівчатам запропонували прочитати свої найулюбленіші вірші. І римовані рядки таки принесли бажаний результат: Вікторії відійшло почесне звання «Юного ерудита», ну а Катерина представлятиме Бердичів на обласному етапі «Книгоманії-2017».

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш

ТРК ВІК

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024