|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівляни, будьте пильними й уважними під час відзначення релігійних свят!

Категория: Город

alt

Після початку АТО на Сході України, над нашою державою нависла загроза вчинення терористичних актів та диверсій, а боротьба з нею стала одним з найважливіших пріоритетів як керівництва держави так й правоохоронних органів.

Так, з весни 2014 року на території українських міст було скоєно ряд терористичних актів та диверсій. Усі пам’ятають подію, яка трапилась на початку 2015 року, коли бойовики так званої «ДНР» обстріляли м. Маріуполь з установок «ГРАД», в результаті чого загинуло 30 людей, 102 отримали поранення. В той же період бойовиками були здійснені обстріли міст Дебальцево, Волновахи, Донецька та Краматорська. Також було здійснено ряд терактів та диверсій в Харкові та Одесі.

На теперішній час продовжуються обстріли позицій ЗСУ та жилі будинки в результаті чого гинуть наші військовослужбовці та мирні жителі тимчасово окупованих територій. Бойовики постійно ведуть вогонь на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямку, використовуючи важку артилерію.

За усіма перерахованими подіями відкрито кримінальні провадження за ст. 113 «Диверсія» та ст.258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу України. Санкція статтей передбачає до 15 років позбавлення волі .

В Україні є все необхідне для протидії подібним терористичним актам. І для цього немає необхідності вигадувати щось нове. Весь світ, з тим чи іншим успіхом, вирішив подібні проблеми встановленням блокпостів, підвищеною увагою правоохоронців, посиленням заходів безпеки під час масових подій тощо. Але головною складовою антитерористичних заходів мають бути самі громадяни. Бо саме вони найбільш оперативно можуть звертати увагу на той самий підозрілий пакунок, кимось залишений у транспорті.

Бердичівський міський відділ Управління Служби безпеки України в Житомирській області закликає мешканців і гостей м. Бердичева та Бердичівського району, громадські об’єднання та організації діяти спільно, аби запобігти можливим провокаціям напередодні і під час відзначення релігійних та травневих свят.

Підрозділ СБ України, разом з іншими правоохоронними органами посилює заходи з охорони стратегічних об’єктів та місць масового перебування людей. Реалізується масштабний комплекс дій, спрямованих на своєчасне виявлення, попередження та припинення можливих терористичних проявів.

Максимальне запобігання небезпечним для життя людей ситуаціям залежить і від кожного з Вас. Тож нагадуємо основні правила поведінки при виявленні підозрілих предметів чи осіб.

Про можливу загрозу вибуху можуть вказувати:

- натягнутий дріт чи шнур;

- нічийний пакунок, портфель, чемодан, мішок, ящик чи інший предмет у місцях масового перебування людей (зупинка громадського транспорту, автобус, поблизу входу в будівлю тощо);

- наявність очевидних деталей, які приводять в дію вибухові пристрої (елементи живлення, тумблери, кнопки, таймери, дроти тощо), звуку роботи годинникового механізму, специфічного запаху;

- свіжа засипана яма на узбіччі дороги, особливо поблизу трас зі значним рухом транспорту;

- підозріла поява щойно поштукатурених чи свіжопофарбованих місць на стінах;

- посилка чи бандероль, що надійшли поштою від невідомої особи чи з незрозумілою зворотною адресою.

Основні правила поведінки під час виявлення підозрілих предметів:

- не наближайтеся, не торкайтеся, не розкривайте, не переміщайте знахідку, не заливайте її рідиною та не засипайте піском;

- не дозволяйте підходити іншим людям;

- негайно повідомте правоохоронні органи! АЛЕ НЕ КОРИСТУЙТЕСЯ МОБІЛЬНИМ ТЕЛЕФОНОМ БЕЗПОСЕРЕДНЬО БІЛЯ ВИЯВЛЕНОГО ПРЕДМЕТА – він може здетонувати!

- запам’ятайте час, коли ви знайшли підозрілий предмет.

Обов’язково дочекайся прибуття працівників правоохоронних органів: ви – важливий свідок!

Звертайте увагу на підозрілих осіб. Вас мають насторожити:

- невеликі агресивно налаштовані групки людей;

- люди, одягнуті не по погоді чи не по сезону (влітку – у довгому плащі чи у товстій куртці);

- люди з великими сумками, баулами чи валізами у незвичних для цього місцях (у кінотеатрі, в театрі чи на багатолюдному святі);

- квартири, підвали, підсобні приміщення, склади, у яких та навколо яких підвищена активність відбувається переважно у темну частину доби.

Якщо цьому немає природного пояснення, то запам’ятайте прикмети цих людей (їх відмінні риси, одяг, імена, прізвиська, шрами чи татуювання, манеру поведінки і теми їхніх розмов) та негайно повідомте правоохоронні органи.

Якщо Вам стали відомі факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, факти та наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності просимо інформувати Бердичівський міський відділ Управління Служби безпеки України в Житомирській області в цілодобовому режимі:

- на «телефон довіри»: (04143) 2-02-59;

- Ваші повідомлення чекають також у громадській приймальні, яка знаходиться за адресою: м. Бердичів, вул. С.Ковтуна, 4.

Бердичівський міський відділ Управління Служби безпеки України в Житомирській області вдячний всім свідомим громадянам, які оперативно інформують правоохоронні органи про підозрілі предмети та осіб. Кожне таке звернення спільно з іншими компетентними органами ретельно перевіряється та оперативно вживаються відповідні заходи реагування.

Пам'ятайте, що зволікання чи байдужість можуть призвести до людських жертв!

З сайту: http://berdpo.info/

Написал: kobra (17 апреля 2017 16:13)
У ніч з 15 на 16 квітня у 738 культових спорудах, розташованих у 622 населених пунктах області, пройшли Великодні богослужіння. У святкових заходах взяли участь майже 160 тисяч жителів Житомирщини. Публічну безпеку і порядок забезпечували близько 750 правоохоронців.

Найбільш чисельні релігійні відправи відбулися у Житомирі (близько 16 тисяч учасників у 19 культувих спорудах), Житомирському (22 тис.), Ружинському (15,5 тис.), Хорошівському (13 тис.), Новоград-Волинському (12 тис.), Романівському (9 тис.), Бердичівському (8 тис.) та інших районах.

Публічну безпеку та правопорядок під час Великодніх заходів вартували близько 750 поліцейських та близько 250 їх громадських помічників.

Завдяки вжитим поліцейськими превентивним заходам, а також порозумінню з боку громадян порушень публічної безпеки та порядку не допущено.

https://zt.npu.gov.ua/uk/publish/article/282971
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024