|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Працюєш на будівництві в Бердичеві? Зарплату доведеться відстояти (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Володимир просить не показувати його обличчя. Чоловік два місяці клав камінь та цеглу на будівництві в Бердичеві. Він працював на об’єкті майбутнього центру первинної медико-санітарної допомоги, але через заборгованість у виплаті зарплати пішов. Утім і досі намагається отримати свої гроші.

"Не важливо, хто скільки зробив квадратури. Працювали день, як і домовлялися. Але зарплати не платять нікому. Я такий не один, є ще купа людей, які позвільнялися і пішли на інші роботи. Мені заплатили по 150 гривень, а обіцяли по 200. Це борг десь півтори тисячі, і ще близько двох тисяч за 10 днів. Не заплатили ні копійки. У сумі винні десь 33,5 тисячі. Узагалі затримують на місяць-два, потім дають половину, далі обіцяють іншу, але цих грошей немає", – каже чоловік.

З його слів, на будівництві через заборгованість перед працівниками був бердичівський міський голова. Проте це мало що змінило. З роботодавцем у чоловіка, як і в більшості, були усні домовленості. Він проходив техніку безпеки, його влаштували, але не офіційно. Тоді Володимир дізнався: з об’єкта вже звільнилося багато бердичівлян і житомирян.

"Я туди прийшов працювати. Вони заборгували всім працівникам, які працювали до мене, навіть тим, хто вікна встановлював. Кому сім, кому вісім тисяч", – каже він.

В Олександра – схожа історія. Хлопець із січня працював на цьому будівництві за трудовим договором. Йому, каже, винні в межах трьох тисяч гривень за роботу. У довідці про його заробітну плату вказано 4 тисячі 800 гривень. Однак отримав, говорить, 3 200.

а будівництво приїздив мер, комісія була, говорили про зарплати, але ніхто не допоміг. І це продовжується, гроші до цих пір не віддають. Умови – 200 гривень на день, але порахували чомусь 150. Директор нас виганяв з кабінету, казав, щоб ні на що не сподівалися", – говорить Олександр.

Сьогодні на будівництві у приміщенні колишньої гнійної хірургії продовжують працювати робітники, а разом з ними – студенти. У перспективі тут має з'явитися центр первинної медико-санітарної допомоги, де прийматимуть сімейні лікарі й дільничні педіатри, які перейдуть сюди з дитячої поліклініки. У тендері на будівництво приміщення, говорить головний лікар міського центру первинної медико-санітарної допомоги, перемогла приватна житомирська фірма. У 2017 році, каже жінка, подано пропозицію на співфінансування проекту з державного і місцевого бюджету. Однак коштів поки немає.

Про проблеми робітників із зарплатнею в місті чули. Проте вини Бердичева в цьому, кажуть, аж ніяк немає. Ця ж фірма будує в місті дитячий садочок. Виплата з міського бюджету на виконані по ньому роботи здійснюється своєчасно. А як платять зарплату робітникам – це вже на совісті фірми-переможця тендера.

"Робота виконана, акт наданий, оплата пішла. Ми розраховуємося, а їхні внутрішні розрахунки до нашої компетенції не належать", – каже головний бухгалтер управління освіти і науки.

"За моєю інформацією, у них немає заборгованості по зарплаті. Ми на це точно не впливаємо. Фірма, яка працює, має забезпечувати оплату їхньої праці. За моєю інформацією (ми ж ходимо, контролюємо), там і перегородки зроблено, і комунікаційні системи, воду підвели, каналізацією займаємося, усе йде паралельно, багато робіт", – говорить Наталя Хорошун, головний лікар Бердичівського міського центру ПМСД.

Як людині, що працювала за договором, усе ж отримати свої чесно зароблені гроші? Юристи кажуть: вихід є.

"У разі якщо особа не отримує оплату за договором, вона має право звернутися до суду про стягнення заборгованості. Людина може захистити цивільні права та обов’язки в суді", – розповідає юрист Євген Ковальський.

Для цього на руках має бути договір та підписаний акт здачі-приймання виконаних робіт. Це підстава для оплати праці. У випадку неофіційного працевлаштування немає ніяких гарантій на зарплату чи соцпакет. Однак людина може вплинути на роботодавця.

"Можнапопередити несумлінного роботодавця про те, що, якщо він не поверне кошти за виконану роботу, то працівник звернеться зі скаргою до територіального органу управління праці з проханням провести перевірку за фактом неоформлених трудових відносин. Приїде перевірка за заявою фізичної особи, навіть і позапланово. Якщо встановлять факт, то несумлінного роботодавця може чекати штраф 96 тисяч гривень", – каже юрист.

У будь-якому випадку юристи радять відстоювати своє право на зароблені кошти. Звичайно, ситуації бувають різні, передусім потрібно вивчати умови трудового договору. Однак за затримку з виплатою зарплатні законом передбачено фінансову та адміністративну відповідальність.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today/

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024