|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

День відкритих дверей у Бердичівському обласному госпіталі для ветеранів війни (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Віталій Сохацький,як ніхто, знає: реабілітація для військового важлива, як повітря. З 1993 року він служив у 95-й бригаді. У 2007 і 2010 роках їздив до Югославії, а у 2014 – потрапив на рік в АТО. Після поранення отримав III групу інвалідності.

Сьогодні він з багатьма побратимами-захисниками Батьківщини різних поколінь приїхав на День відкритих дверей до Бердичівського обласного госпіталю для ветеранів війни. Для них тут презентують усі відділення та оновлений центр неврологічної допомоги і психологічної реабілітації учасників АТО.

"Даний госпіталь, можна сказати, є одним з найсильніших у нас на Житомирщині у плані лікування, спеціалістів і всього іншого. Якщо порівняти із житомирським госпіталем, то, побувавши тут, усі просяться сюди, бо тут забезпечення медикаментами безкоштовне, 5-разове харчування, індивідуальний підхід лікаря і умови чудові", – говорить чоловік.

За півтора роки Житомирська обласна рада виділила на цей шпиталь 1 мільйон 700 тисяч гривень. До того ж заклад підтримує багато благодійників.

"Сьогодні вже є що показувати. Це й оновлена апаратура, і приміщення, і майже закінчений ремонт центру реабілітації. Я думаю, що захисникам України, які тут лікуються, доволі приємно", – каже головний лікар закладу Павло Журбенко.

Засвідчує це військовослужбовець-спецпризначенець, колишній айдарівець пан Олександр. Каже, йому настільки сподобалося перебування в госпіталі, що привів сюди своїх товаришів, які дещо скептично ставилися до медицини.

"Я навіть хлопцям кажу, рекомендує тут лікуватися. Різниця з минулим роком колосальна: багато зроблено, змінилося. І техніку для обстежень привезли, усе роблять для нас, і медсестри про нас дбають", – говорить Олександр Лаговський.

Ремонт палат у відділеннях, 5-разове харчування пацієнтів, обстеження на новому обладнанні – усе це, кажуть військові, заслуга головного лікаря. Якби не він, говорять, не все це було б у закладі. Нині тут без зайвих крововтрат оперують хірурги; лікарі-рентгенологи проводять обстеження за лічені хвилини і результат друкують на принтері. А ті, хто прийшов підлікувати своє здоров’я, відпочивають у відремонтованих палатах. Люди запевняють: за крапельниці медсестрам не платять, хорошого ставлення до себе не випрошують. Раді, що можуть гідно лікуватися, отримуючи при цьому кваліфіковане обстеження.

У шпиталі для ветеранів війни лікують як тілесні, так і душевні рани. З бійцями з фронту тут працюють психологи. Така штатна одиниця вимога часу, адже тільки на Житомирщині вже є майже 15 тисяч учасників бойових дій на сході України. Багато з них уже ніколи не будуть такими, як до АТО. Побачені жахи неоголошеної війни відкладаються в них на підсвідомості.

"Їм треба це проходити тут, удома. Вони захищають Україну, а не іншу країну. Багато хлопців приїздять із посттравматичним синдромом. Їм обов’язково потрібна психологічна реабілітація. Це ті, хто вже пішов на дембель чи просто їде у відпустку", каже волонтер Юлія Толмачова.

Психологи центру неврологічної допомоги і психологічної реабілітації учасників АТО кажуть: часто військові вже мають досвід роботи з фахівцями, але так і не отримали допомоги, тому відкриваються неохоче.

"Є такі, що по три-чотири рази вже в нас лікувалися, їх навіть не потрібно запрошувати. Приходять: привіт, ми є", розповідаєпрактичний психолог Сніжана Крижба.

Дбають про духовне відновлення пацієнтів госпіталю і у храмі великомученика і цілителя Пантейлемона. Приміром, на Великдень тут дарували воїнам паски і крашанки. У будні ж готові вислухати й дати слушну пораду.

"Воїни, які саме приходять зі сходу України, більш замкнуті. Звертаюся, щоб вони приходили до храму, бо Бог про них піклується, і УПЦ завжди за них молиться і надає волонтерську допомогу", – говорить отець Юрій Кирилюк, настоятель храму в госпіталі на честь великомученика і цілителя Пантелеймона УПЦ КП.

Обласне керівництво обіцяє підтримувати заклад і надалі, адже переконалося: потреба в цьому є, як і є результат від попередньої спільної роботи.

"Обласна рада виділяла й виділяє значні кошти на ремонт. І зараз будемо посилювати, аби ми могли адекватно лікувати й утримувати тих людей, які поклали здоров’я і сили, щоб боронити нашу Батьківщину", – каже перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко.

Найближчими планами головного лікаря обласного госпіталю є відновлення роботи лікувальних ванн для пацієнтів та продовження співпраці з меценатами.

"Дав поштовх для розвитку багатьох відділень, для посилення їхньої матеріально-технічної бази. Чоловік непосидючий, дістає всіх на всіх рівнях. І це відчувають наші хлопці, які захищають нас на сході", каже про головного лікаря міський голова Бердичева Василь Мазур.

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024