|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські мисливські собаки готові боротися з лисицями в районі (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Це Аріель. За свої 11 місяців життя вона вже була на полюванні. Її хазяїн пан Микола не вагався, коли вирішив придбати цуценя мисливської німецької гончої породи курцхаар. З перших місяців він став привчати собаку до запаху перепелів, яких тримав у господарстві. І недарма: невдовзі навіть у темний час доби вона приносила впольованого перепела з відстані 150 метрів. Аріель дуже люблять онуки чоловіка, а він з нею проводить увесь вільний час.

"Вона в мене тільки на сухих кормах. Узимку маленька іноді спала разом зі мною на дивані. Зараз вона у вольєрі на вулиці", – розповідає Микола Стасюк із села Осикового.

Разом з іншими власниками молодих мисливських собак з Бердичівського району чоловік чекає на перше їхнє виведення для з’ясування екстер’єрної оцінки собаки – її досконалості.

"Це в нас не виставка, а виведення, яке передбачає перевірку експертами того, наскільки собаки відповідають своїй породі. Перевіряють фізичні дані, зуби і так далі. Після цього собака отримує оцінку", – розповідає голова Бердичівського осередку федерації мисливських собак Юхим Вінопал.

Молодим собакам зазвичай високу оцінку не ставлять, бо вони ростуть і можуть змінюватися. Загалом у місті та районі зареєстровано біля 150 власників мисливських собак, а всіх собак є близько 200. На виведення привели майже 30. До реєстрації їх оглядає ветлікар. Поки власники спілкуються, собаки не сумують, як-от чотиримісячна курцхаар Лада, яку міцно тримає на повідку хазяїн.

"Вона ще маленька, уперше приїхала на таку виставку. На полювання вона, може, поїде у 78 місяців", – говорить бердичівлянин Олексій Кузь.

А от дворічна Руна вже має досвід у полюванні. Вона майже непорушно сидить біля хазяїна і здивовано дивиться на всіх. Однак не так давно вона допомагала в боротьбі із проблемою знахабнілих лисиць у районі, які крадуть птицю та шкодять у селі. Селяни й цьогоріч звертаються по допомогу до мисливців. Приміром, у Скраглівці, де й живе хазяїн Руни, за допомогою таких собак, як вона, вполювали понад 80 лисиць.

"У нас нині дуже популярні гончі естонські. Вони невеликі, але дуже продуктивні на полюванні. Вони виганяють усе, що є в лугах, у лісі", – додає Юхим Вінопал.

"Це собака тільки для полювання. Мисливець без собаки як без гвинтівки. Що вона їсть, як доглядати за нею? Треба як за жінкою дивитися – і буде все добре", – говорить хазяїн Руни пан Василь ізсела Скраглівки.

А цьому хлопчику-курцхаару 10 місяців. Рей на фоні інших виглядає серйозним і дорослим, проте дуже лагідний і грайливий.

"Каші різні їдять, вони всеїдні. М’яса сирого не даю, бо його мисливським собакам не дають. Їх не можна часто купати, бо в них зі шкіри змивається захисний шар. Десь раз на тиждень я мию його під душем, а то у ставку", – говорить власникпса, пан Петро із Бердичева.

Усіх собак оцінюватимуть експерти з Вінниччини. Найкращі отримають сертифікати, які засвідчують відповідність собаки її породі. Серед різноманіття порід мисливських собак з лягавих можна обрати собі друга, який житиме у вас у квартирі. Проте, застерігають фахівці, собакам потрібно приділяти багато часу.

обаці треба приділяти дуже багато часу. Якщо ти не робитимеш цього, собака тебе не сприйматиме. Є люди, які тримають їх у вольєрі й дають їсти, а коли починається полювання, беруть собак як зброю. А їм потрібна увага, треба з ними гуляти, спілкуватися, і вони тоді розуміють, що ви одне ціле", – говорить Юхим Вінопал.

До полювання ж собаку варто готувати змалечку. Так, її треба привчати до певного виду дичини, бо кожна має свій запах.

"Мисливці – це фанати своєї справи, вони витрачають багато коштів, часу для того, щоб виростити хорошу собаку", – каже голова Товариства мисливців та рибалок міста Бердичева Віктор Рибак.

Під час виведення дипломи отримали не всі, адже деяким власникам чотирилапих ще потрібно попрацювати із собаками. Фахівці підказують, чого псу не вистачає і як це виправити. Такі поради для хазяїна безцінні, бо від його собаки залежить результат полювання і майбутнє чистокровне здорове потомство мисливських собак.

Сьогодні Товариство мисливців і рибалок у Бердичеві та районі існує окремо від Житомирської федерації мисливського собаківництва. Тож тепер для собак тут самостійно проводять різні виставки, виведення і змагання.

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ищу ноутбук
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024