|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

26-ій Бердичівській артбригаді «минає тринадцятий…»

Категория: Армия

26-а артилерійська бригада у ці дні відзначає 13-у річницю з часу створення. У гарнізонному Будинку офіцерів відбулись урочистості та святковий концерт. Солдати, прапорщики, офіцери на чолі з мужньою людиною, молодим, проте досвідченим, керівником полковником Андрієм Маліновським приймали вітання із нагоди Дня народження частини. Першим командиром бригади у 2004 році став полковник Анатолій Клочко, вже через рік призначено полковника В’ячеслава Горбильова. Нині, через 13 років, вони обоє прибули до Бердичева. Вже в якості командувача артвійськами, генерал-майор Горбильов, вітаючи усіх військовослужбовців, розповідає про нову державну концепцію розвитку ракетних військ і артилерії.
26-ій Бердичівській артбригаді «минає тринадцятий…» 26-ій Бердичівській артбригаді «минає тринадцятий…»
26-ій Бердичівській артбригаді «минає тринадцятий…» 26-ій Бердичівській артбригаді «минає тринадцятий…»
26-ій Бердичівській артбригаді «минає тринадцятий…»

З перших днів війни Бердичівська артбригада – на Донбасі. Та спочатку був Чернігів, Гончарівськ, Херсонська область, вже згодом – Амвросіївка, Дебальцево… «Богами війни», як і раніше, називає піхота артилерію.

На жаль, війна, а саме так називає генерал-майор АТО, несе за собою втрати. За ці роки ракетні війська і артилерія втратили 246 військових, а Бердичівська частина провела у безсмертя 26 синів. Їх світлу пам’ять і пам’ять усіх полеглих за Україну вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника загиблим у зоні АТО…

Усіх командирів частин генерал-майор Іван Лісовий, котрий повернувся з початком війни до служби, називає своїми вихованцями, а 26-у бригаду, як таку, що народила і 43-у, і 44-у.

Військові пам’ятають: народилась артилерійська частина на базі 62-ої окремої механізованої бригади, яка, у свою чергу, була правонаступницею 119-ого навчального центру Сухопутних військ України та 117-ої гвардійської стрілецької дивізії. Своїм старшим товаришам, котрі пройшли ІІ світову, вони, молоді офіцери, ще до цієї, теперішньої війни, обіцяли так само стояти «до перемоги», пригадує, вітаючи присутніх, міський голова Василь Мазур.

Тринадцять років тому із підписання першого документу розпочавсь новий відлік, нова історія Бердичівської артилерійської бригади. І підписав той історичний вже документ в якості виконуючого обов’язки командира бригади Євген Мельник, нині полковник, начальник управління ракетних військ та артилерії.

Сьогодні вони роблять усе можливе й неможливе, аби тут, у рідній стороні, ми не бачили війни, могли спокійно працювати, одружуватись, народжувати. А багато з них, наших захисників, навіть не мають власного житла… Турбуватись про військових – обов’язок кожного і держави, переконаний народний депутат Олександр Ревега. Він, звітуючи про зроблене, запевнив: у серпні має відновитись будівництво будинку для військових на Червоній Горі.

Їх, військових, тримає, підбадьорює, додає неймовірних сил та енергії те, що вдома на них чекають. Відправляючи гостинці на Схід, дехто навіть і не здогадується, що із дитячими малюнками та листами у руках бійців - надійні обереги, що додають сили вижити і обов’язково перемогти!

З нагоди Дня народження артбригади чимало військовослужбовців отримали подяки, відзнаки, нагороди від вищого командування, управління ракетних військ та артилерії, командира частини. Такі само подяки, грамоти й нагороди отримали військові, котрі нині стоять на варті миру на Сході держави. Перегляд документальних фільмів із історії становлення та розвитку частини навернув присутніх на спогади, святковий концерт – додав гарного настрою. У суботу слід чекати продовження святкового заходу: на території 26-ої артбригади відбудеться День відкритих дверей. Кожен бажаючий може побачити ізсередини життя, побут, традиції військових. Артилеристи ж запевняють: робитимуть усе можливе, аби на українській землі якнайшвидше запанував мир!

Репортаж Олени Лук’янюк

ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (8 июля 2017 08:19)
Три командири бердичівських артилеристів – друзі між собою, які називають бригаду другою родиною (ВІДЕО)

http://zhitomir.today/news/accident/tri_komandiri_berdichivskih_artileristiv_druzi_mizh_soboyu_yaki_nazivayut_brigadu_drugoyu_rodinoyu-id20631.html

https://www.youtube.com/watch?v=T-s9paRv09I
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024