|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Платити за послуги ЖЕКів, користування ліфтами та вивіз сміття стане дорожче

Категория: Город

alt

З 1 серпня бердичівлянам варто очікувати на зміни у платіжках. Платити за послуги ЖЕКів, користування ліфтами та вивіз сміття стане дорожче. За відповідні рішення проголосували члени виконавчого комітету на останньому засіданні, що пройшло 6 липня. Напередодні були проведенні громадські слухання з даних питань.

 

Заступник міського голови Василя Мазура Сергій Онофрійчук повідомив, що головними причинами для зміни тарифів послугували зростання розміру мінімальної заробітної плати і цін на паливно-мастильні матеріали. Дорожчими стали будівельні матеріали та електроенергія.

Для ЖЕКу № 7, який обслуговує 297 житлових будинків, діючий тариф встановлений ще в березні 2013 року і розрахований на рівні витрат 2012-го. Станом на сьогодні витрати підприємства не відповідають тарифу. Все це створює кризову фінансову ситуацію і неспроможність в існуючих умовах утримувати житловий фонд у належному стані. Підприємство відчуває гостру нестачу обігових коштів для виплати заробітної плати працівникам відповідно до чинного законодавства. Не вистачає грошей на придбання паливно-мастильних матеріалів, запчастин та матеріалів для виконання ремонтних робіт. Все це позначається на якості надання послуг.

Аналогічною є ситуація й на ПП «Житлоремекс 2», у віданні в якого знаходиться 167 будинків. Але ускладнює її те, що підприємство обслуговує переважно центральну частину міста, де більшість будинків перебуває у застарілому та аварійному стані. Тариф підприємство востаннє змінювало теж у 2013 році.

«Сьогодні держава гарантує субсидії. Не підіймаючи тариф, ми фактично економимо бюджетні кошти. Нині близько 60% жителів багатоповерхівок мають субсидії. Не коригуючи тариф, ми ставимо підприємства у непростий фінансовий стан», - зауважив Сергій Онофрійчук.

Отож, з першого серпня за послуги ЖЕКів бердичівлянам доведеться платити удвічі більше.

Що ж стосується плати за ліфти, то вони входитимуть до ЖЕКівських платіжок та розраховуватимуться в залежності від квадратних метрів житла. Ліфтові картки скасовуються. Хоча ОСББ при бажанні можуть їх залишити.

Більшість ліфтів у житлових будинках бердичівлян працює понад 25 років. Вони потребують капітального ремонту чи заміни, на що потрібні значні кошти. Для прикладу, щоб замінити один ліфт, треба 700-800 тис. грн. Погодьтеся, гроші чималі. Тому у Бердичеві роблять наголос на справному технічному обслуговуванні ліфтів, фахівці з певною періодичністю їх оглядають, що робиться за кошти міського бюджету.

«У нас не повинно бути ліфтів, які експлуатуються з порушенням правил безпеки. У разі виявлення таких потрібно приймати кардинальні дії. Але робота ліфта в несправному стані неможлива, бо це життя людей», - наголосив під час засідання виконкому міський голова.

І серед останнього: з 8 до 12 грн (з однієї людини) зросла плата за вивіз та утилізацію твердих побутових відходів. Дані послуги бердичівлянам надає ТОВ «Полісся-Екосфера». Підприємство теж спіткало непросте фінансове становище, через що воно змушене було піти на такий крок. «Новий тариф дозволить підприємству здійснювати свою діяльність у більш-менш нормальному режимі», - зауважив Сергій Онофрійчук. Але і якість послуг теж потрібно покращувати, за чим стежитимуть у міській раді. Крім того, на підприємстві обіцяють оприлюднити графіки вивезення сміття та чітко їх дотримуватися.

Дана тема зачепила ще одну важливу проблему. Місто потерпає від сміття, яке привозяться до нас з району. Попередні розмови представниками влади району виявились безрезультатними, тож міський горлова Василь Мазур дав доручення своєму заступнику Сергію Онофрійчуку провести нові перемовини. «Зверніться до керівництва району з метою організації вивезення сміття. Це потрібно для того, щоб не створювалися несанкціоновані звалища на території міста та району. Думаю, це поліпшить загальну екологічну ситуацію», - переконаний мер.

Автор: Анна Богданович
http://berdpo.info
Написал: kobra (31 июля 2017 07:34)
Інформація

На виконання пп.2.1. п.2 рішення виконавчого комітету
Бердичівської міської ради від 06.07.2017 №259 «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів» доводимо до відома населення міста Бердичева місцезнаходження контейнерних майданчиків для твердих побутових відходів та графіки їх вивезення

Графіки вивезення ТПВ 2017.pdf [404.8 Kb): http://www.berdychiv.com.ua/main/5250-nformacya.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024

Ищу компанию для доставки
посылок из Казахстана в
Украину

Добавил Nagibator
Апрель 19, 2024

Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024