|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Новий начальник колонії в Райках виправляє помилки попередника. Каже, перед Генпрокурором тепер не соромно (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Наприкінці 2016 року 73-тю Райківську виправну колонію відвідав Генеральний прокурор України Юрій Луценко. Тоді він заявив: в установі є порушення, відсутні необхідні умови для утримання засуджених. В’язні й самі повідомляли про це. Такі скарги по телефону отримав депутат Бердичівської районної ради Габріель Мкртчян. Чоловік каже: засуджені розказали, як готують їжу у відрах з-під фарби. Їм не було де випрати речі, помитися. А тарілок у їдальні не вистачало на всіх.

Однак нині в колонії все інакше. Тут змінилося керівництво. І з тих пір проблеми стали вирішуватися. У день відкритих дверей начальник установи Віктор Муц проводить екскурсію для родичів засуджених, гостей, журналістів, представників влади. Спочатку веде до ПТУ, де в’язні можуть безкоштовно отримати освіту у сфері легкої промисловості, роботи з деревом чи каменем або здобути фах зварювальника.

Поряд – вечірня школа, яка у вересні зустрічатиме перше десятиріччя. Тут викладають за програмою 8–11-х класів. А серед учнів є навіть ті, кому 60 років. Цьогоріч троє бажаючих здавали ЗНО. Найулюбленіші предмети в колонії – українська та англійська мови. Тут зробили ремонт, є укомплектована бібліотека.

"Створені всі умови, щоб люди, які в житті спіткнулися, мали змогу відчути себе громадянами України, відчули, що вона думає про них, про їхнє майбутнє, щоб вони стали повноправними членами суспільства", – розповідає директор школи Юрій Дзівалтівський.

У залі для приготування їжі працює 15 чоловік. Серед них є навіть пекарі, які печуть хліб для засуджених. За словами керівництва колонії, асортимент їжі став ширшим: м’ясо, риба, молочні продукти, овочі, крупи, яйця і свіжа зелень із власної теплиці. Керівник їдальні радий змінам на краще.

"Повністю пройшла закупівля посуду, ложок, кружок, тарілок, відер. Повністю проводиться заміна комунікацій, зміни відбулися конкретні. Зараз на харчування і побут немає чого жалітися", – каже керівник їдальні відділу інтендантського та господарського забезпечення Сергій Крищук.

Двадцятип’ятирічний Руслан Третяк – один із засуджених. У колонії – три роки. Тут отримав освіту електрогазозварника. Каже, нинішні умови проживання дуже відрізняються від минулорічних.

"За останні півроку тут дуже все змінилося, коли звільнили останнього начальника, змінився перший заступник. Харчування, побут і ставлення адміністрації до засуджених стали кращими. Що було і що є – це дуже великі зміни", – каже хлопець.

Годують, переконує, і справді непогано.

"Є перше, друге, супи, каші, рагу, м’ясо, підливка. Те, чого нам хочеться, ви самі розумієте, неможливо, але все добре й так", розповідає засуджений.

Живуть засуджені у відділах ресоціалізації. Тут – їхні ліжка, тумбочки, де зберігаються особисті речі. Таких відділів у колонії дев’ять.

Для в’язнів в установі працює бібліотека, є зал для проведення концертів і показу фільмів. На території колонії для них у 2009 році почали будувати церкву, у якій з 2011 року почалися богослужіння.

Зараз, розповідає начальник колонії, тут виправляють помилки попереднього керівництва. Ремонти роблять переважно за благодійні кошти підприємців, депутатів і сільради села Райки.

З його слів, обробка каменю, яким раніше славилася виправна колонія, невдовзі розпочнеться знову.

"Продовжили ліцензію на видобуток гірничої маси на 20 років. Зайшли інвестори, за ліцензію вони заплатили 480 тисяч гривень. Через день-два отримуємо її на руки й запускаємо наш кар’єр, де буде вироблятися і щебінь, і блочний камінь", розповідає підполковник внутрішньої служби, начальник колонії № 73 Віктор Муц.

"Ми відчуваємо, що керівництво робить усе, щоб запустити виробництво. І ми йому допоможемо в цьому. Є юридичні нюанси, які не дозволяють швидко проводити тут зміни і в питанні запуску виробництва, роз’єднання на дві юридичні установи. Оскільки тепер вона безпосередньо підпорядкована Мін’юсту, то, можливо, там розпорядчими документами прискорять цей шлях", – розповідає голова Бердичівської РДА Едуард Томашевський.

У планах установи виготовляти автомобільні причепи та меблі з ротанга – плетені меблі, які можна використовувати в побуті.

Відвідувачі колонії кажуть: зміни тут справді є.

"Дуже багато було зроблено за останні 3–4 місяці, коли прийшов новий начальник. І їдальні, і довкола чистота, порядок. Покращання є. Думаю, що Віктор Петрович – перспективний керівник, який до ума тут усе доведе, організує і виробництво, і взагалі все буде добре", – розповідає депутат районної ради Габріель Мкртчян.

Планова наповненість установи складає 1029 засуджених. Нині в ній перебуває 478 в’язнів, з яких 35 на терапії в лікарні для ВІЛ-інфікованих.

З персоналу в колонії не вистачає 11 молодших інспекторів і 9 охоронців. У решті питань, кажуть тут, мають підтримку з боку органів влади та меценатів.

Матеріал http://zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024

Стройматериалы
Добавил Нарния
Апрель 22, 2024

Чайный сервис Luminarc
Добавил Нарния
Апрель 22, 2024