|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Головна Літургія зібрала на Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію більше 20 тисяч вірян

Категория: Культура

У неділю, 16 липня, Головна Урочиста Літургія на площі перед Монастирем Босих Кармелітів зібрала більше 20 тисяч паломників (четверта частина з яких – піші) з різних куточків світу, із усієї України, багатьох бердичівлян, віруючих католиків і православних. Як завжди, відкритими долонями й сповненими вірою серцями стрічали віряни бердичівську святиню – Ікону Матері Божої, на рахунок якої священики записують більше 250 чудес, оздоровлення незрячих і нечуючих, онкохворих і навіть 11 разів – воскресіння мертвих!
Головна Літургія зібрала на Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію більше 20 тисяч вірян Головна Літургія зібрала на Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію більше 20 тисяч вірян
Головна Літургія зібрала на Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію більше 20 тисяч вірян Головна Літургія зібрала на Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію більше 20 тисяч вірян
Головна Літургія зібрала на Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію більше 20 тисяч вірян Головна Літургія зібрала на Урочистості Матері Божої Святого Скапулярію більше 20 тисяч вірян

В урочистостях з нагоди 261-ої річниці від І-ої та 19-ої річниці з часу ІІ-ої Коронації ікони Матері Божої Бердичівської взяли участь: архієпископ Мечислав Мокшицький (до речі, якраз у день свого 50-ліття і 10-ої річниці єпископської номінації), римо-католицькі єпископи, серед яких Ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький та єпископ зі Львова Едуард Кава, священики і настоятелі, представники Ордену Босих Кармелітів, у числі яких настоятель монастиря на горі Кармель в Ізраїлі отець Енріке Кастро. Представляв духовенство Греко-Католицької Церкви отець Іван Цихуляк. Як і щороку, так і цьогоріч, на святі Ікони Матері Божої Бердичівської були присутніми Сестри Терезіанки та Сестри Гоноратки. Так само на почесних місцях поблизу вівтаря – посли та консули, представники закордонних делегацій, влади і дипломатичного корпусу. Очолив Божу службу гість із Ватикану, представник Папи Римського Франциска, кардинал Зенон Грохолевський.

Цьогоріч Урочистості співпадають зі ще однією значною подією – 100-літтям об’явлення Діви Марії у Фатімі. Її, котру називають Утішителькою, Володаркою, Заступницею, просили за весь світ, за навернення до правди і добра. Гуртом, ставши навколішки, молились віряни за військовослужбовців, священиків, за владу та чи не найбільше – за Україну, за припинення війни і невинних страждань.

Цікаво, що все, що добрим дивом пов’язано із Іконою Матері Божої Бердичівської, відбувалось у липні. Саме у липні 1630р. Януш Тишкевич віддав Костел Кармелітам, через 12 літ потому, у липні, Костел було освячено, у липні 1647 р. – Ікона Бердичівської Богородиці проголошена Чудотворною, а ще через 9 літ, 16 липня 1756 р. – була Коронована. Через роки і століття – і знову у липні, 1998-го – Коронована вдруге, а 18-го 2014 року міською радою Бердичева було прийнято рішення назвати площу перед Кляштором іменем Св. Йоана Павла ІІ… За труд і за спільну молитву подякував усім митрополит Львівський, архієпископ Мечислав Мокшицький.

День відзначення річниці коронації Чудотворної Ікони Матері Божої Бердичівської міський голова називає родинним святом. Вітаючи паломників, єпископів, архієпископа і кардинала, Василь Мазур говорить й про загальноміські традиції.

Привітали присутніх депутат Сейму Республіки Польща Марцін Покрушек, заступник провінціала Краківської провінції Ордену Босих Кармелітів отець Павло Ханьчак. Насамкінець звучали подяки за допомогу в організації та проведенні урочистостей від настоятеля Санктуарію Рафаїла Мишковського. Він також висловив вдячність численним гостям свята та усім прихожанам. Особливу дяку священикам та архієпископам було висловлено дитячими вустами. Діти склали квіти на руки отців-єпископів, як своєрідну вдячність за учення на дорозі до святості й милосердя.

Кількагодинна Урочиста Літургія завершується прощанням з Іконою Матері Божої Бердичівської, її несуть знову до храму. А люди, напоєні неземною енергією і силою, наповнені молитвою, словом віри й добра, чекатимуть найбільшого і найбажанішого – звільнення українського народу від війни, бо найперше, за що молилися – за МИР!

Репортаж Олени Лук’янюк

ТРК ВІК

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024