|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Депутати з недовірою до голови районної ради лишились ні з чим? (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Третина районних депутатів Бердичівського району не бажає бачити Максима Самчика у кріслі голови районної ради. Про це вони заявили на 17-ій сесії 28-го липня. Депутат Софія Томашевська зачитала пропозицію третини колег, у якому вони на підставі ЗУ «Про місцеве самоврядування» вимагають звільнення голови районної ради Самчика та його заступника Олени Рудик.

На це Максим Самчик хотів почути аргументацію такого рішення. Ставити на голосування, вносити до порядку денного і виносити на розгляд депутатів пропозицію щодо його звільнення він не збирався. «Є ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування», я його не хочу і не буду порушувати. Питання ваше може бути поставлене на голосування, а не має бути поставленим. Це ж порушення закону! Відчував, що рано чи пізно проблема така з’явиться і постане, бо ми з заступником заважаємо декому працювати, ми – конструктивна опозиція. Я вільна і незалежна людина на відміну від маріонеток, які намагаються поділити район на князівства. Багато з вас роблять це з примусу. Районної ради у результаті скоро не стане, ви отримаєте тимчасово свої посади. Але балансу влади не буде. Нині ж ми тримаємо один одного в тонусі. Скільки зможу – не дам розхитувати ситуації в районі. Це питання, про яке ви просите, не було оприлюднене на сайті, не розглядалось на комісіях. Тому я не буду ставити його на голосування», - говорить голова районної ради.

Почувши відмову, депутати зчинили півторагодинний розбір польотів один одному та голові районної ради. Зокрема, взаємні претензії стосувались підробки документів, ігнорування проблем у селах, питань землі, ремонтів.

Софія Томашевська говорить: «Третина депутатів зібрала підписи і ви повинні все ж поставити пропозицію третини з вимогою вашого звільнення поставити на голосування. Не факт, що сьогодні ми за це проголосуємо. Півтора роки ми не могли тут доводити свою точку зору. До того ж до вас є претензії щодо неефективного використання майна комунальної власності районної ради».

Але позиція Максима Самчика непохитна: пропозиція на голосування не виноситься. «Свого часу голова РДА мав звіт перед висловленням йому недовіри. Тоді те питання розглядалося на комісіях. А зараз що? З комунального майна ми отримуємо гроші у бюджет. Ви не доводите своїх претензій, лише називаєте їх», - каже він.

Тоді дебати продовжуються. Депутат Габріель Мкртчян зазначає: «Ви не хочете ставити нашу пропозицію на голосування, бо боїтесь. Це за вас районна лікарня стала бізнесцентром, відбуваються різні неподобства!»

Заступник голови районної ради Олена Рудик стосовно заяви депутатів про своє і очільника ради звільнення тільки каже: «Влада при Самчику повернулась людям. Я не хочу брати участі у сьогоднішній вакханалії».

Депутати нарікають: через постійні претензії вони пересварились між собою та головами сільрад. Але до останнього наполягають поставити свою пропозицію на голосування. В інакшому випадку, кажуть, блокуватимуть сесію. А те, що питання блокує голова ради, не інакше, кажуть, як страх лишитися без посади або й узагалі ні з чим.

«За» порядок денний без питання про звільнення Самчика і його заступниці проголосувало лише 13 депутатів. Тому оголошують перерву 10 хвилин, щоб голові ради і головам фракцій вирішити, як працювати далі.

Повернувшись, голова райдержадміністрації Едуард Томашевський заявляє: «Головуючий порушує регламент і законодавство, не виносячи на голосування пропозиції депутатів. Тому ми вимагаємо позачергову сесію з внесенням цього питання на розгляд».

На цьому сесія закінчується, так і не розпочавшись, бо порядку денного за понад дві години не прийнято, питання-пропозиції депутатів не розглянуто. Що робитиме та їх третина, яка прагне звільнення Самчика із заступником? Кажуть, не зупиняться і зроблять все, щоб відстояти свої вимоги.

Під час сесії Максим Самчик заявив: однією з причин у бажанні його звільнити може бути його заява. Справа в тому, що голова райради вбачає вину Бердичева в екологічній біді району. Таким чином, повідомив він, на комплексі екологічних споруд у кінці серпня мають перекрити труби і місто змушене буде припинити водопостачання.

Говорить про це і громадський активіст Олег Козловський:«Сьогодні в районі забруднено 5 селищних громад. Крім Самчика ніхто не піднімає це питання. Депутати зазвичай там, де піар, гроші. А де плаває лайно і страждають люди я їх не бачу ніколи».

Як відбувалися дебати та до чого дійшли у результаті – дивіться у відео.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today

Переглянути відео:

Написал: kobra (31 августа 2017 06:47)
Нові керівники Бердичівської районної ради успішно провели свою першу сесію

У вівторок 29 серпня відбулась позачергова сесія Бердичівської районної ради, перша відтоді, як новим головою ради стала Софія Томашевська, а новим заступником голови райради – Віталій Вишнівський. Колишні очільники ради Максим Самчик та Олена Рудик сиділи тепер не в президії, а в залі, що зрештою, їм не заважало брати участь в дискусіях з усіх питань, що розглядались на сесії.

Читайте:
https://rio-berdychiv.info/novini/politika/item/10419-novi-kerivnyky-berdychivskoi-raionnoi-rady-uspishno-provely-svoiu-pershu-sesiiu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024