|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

ДО ВІДОМА ПАСАЖИРІВ!

Категория: Общество

alt 

 

Пропозиції, відгуки та зауваження щодо роботи громадського транспорту Ви можете надати у кім.55 виконкому з 09.00 до 17.00 (крім вихідних) або за телефонами:
          - (04143) 4-23-11 - спеціаліст з питань транспорту;
          - (04143) 2-03-59 - служба інформування населення «15-05».

Управління ЖКГ

                                                                               Матеріал сайту: http://berdychiv.com.ua/


 
Написал: kobra (17 ноября 2017 20:59)
у Бердичеві неадекватний «гонщик» за кермом автобусу мало не покалічив трирічного хлопчика!

16.11.2017-Бердичів-Бердичів BIZ. Не дивлячись на те, що зараз у місті Бердичеві за проїзд у громадському транспорті пасажирам доводиться платити по п’ять гривень, всупереч завірянням перевізників якість надання послуг покращилася не суттєво. Перегони між водіями маршруток як були так і залишилися, а час, згаяний на залізничному переїзді по вулиці Житомирській, водії намагаються компенсувати за рахунок того, що ігнорують зупинку автопарку. Ось і цього разу занадто «активний» водій ледь не завдав шкоди своєму маленькому пасажиру, нехтуючи правилами техніки безпеки.

До журналістів звернулася молода жителька міста Бердичева зі скаргою на водія автобусу з державними номерними знаками АМ 1352 АА, який курсує по маршруту №1. Вона розповіла, що мала нещастя їхати 15 жовтня у цьому автобусі від Центрального міського ринку до ЗОШ №5, де встановлено зупинку на вимогу. Було це близько п’ятої години вечора, і, як стверджує пасажирка, водій, вочевидь, надто поспішав, так як зупинки у нього були короткими і він усіляко підганяв людей.

На зупинці біля ЗОШ №5 молода бердичівлянка разом зі своєю трирічною дитиною почала виходити з автобусу, але коли дитина ще знаходилася на сходах, водій при відчинених дверях рушив з місця. Малеча ледве не випала з автобусу, дивом втримавшись на ногах, а на різке зауваження матері на свою адресу, водій лише крикнув «Бистріше!». Дівчина вражена такою нахабністю та тим, як її дитину ледь не покалічили просто з-за того, що водій автобусу поспішає.

Тому в четвер, 16 листопада, вона звернулася у 55 кабінет Бердичівського міськвиконкому, однак їй повідомили, що спеціаліст, який займається даним питанням (назвали прізвище Голембівського В.Б.) зараз на виїзді, і порадили підійти зі своєю заявою у понеділок. Дівчина каже, що просто так цього не залишить і доб’ється того, щоб водій поніс покарання, адже, на її думку, він чітко бачив дитину на сходах, однак це не завадило йому розпочати рух. Вона обурена, що у Бердичеві дотримання якогось графіку – важливіше, ніж безпека та здоров’я пасажирів, тим паче маленької дитини.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (17 ноября 2017 21:00)
Нагадаємо, що у травні цього року вже був зафіксований аналогічний випадок, коли водій маршрутки №1, намагаючись наверстати згаяний по причині закритого переїзду час, почав підганяти пасажирів, аби ті заходили швидше, паралельно ведучи телефонну бесіду через гарнітуру. І навіть не звернув увагу на те, що на підніжці автобуса стоїть вагітна жінка, та ще й тримає за руку малолітню дитину, крикнувши “Я закриваю двері!”, і почавши рух транспортного засобу. Жінка ледве встигла зіскочити, витягаючи живіт, який защемили двері, майже на ходу. Незважаючи на обурення пасажирів, горе-керманич продовжив рух транспортного засобу, так і не перериваючи свою телефонну розмову

Після публікації про цей випадок у ЗМІ, дане порушення було розглянуто 17.05.2017р. на комісії по попередженню порушень трудової і виробничої дисципліни. До водія транспортного засобу застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді догани, знижено класність водія з другого на третій та проведено профілактичну роботу. Вищеназваного водія попереджено, що у випадках неналежного виконання ним посадових обов’язків, незабезпечення безпеки пасажирів, трудові відносини з ним буде припинено. Чим завершиться новий скандал з неадекватною поведінкою бердичівських водіїв, побачимо згодом. Будемо інформувати наших читачів про те, як розгортаються події.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ
http://www.berdichev.biz/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (22 ноября 2017 15:52)
22.11.2017-Бердичів-Бердичів BIZ.

Нагадаємо, нещодавно до нас звернулася молода жителька міста Бердичева зі скаргою на водія автобусу, який курсує по маршруту №1. Вона розповіла, що на зупинці біля ЗОШ №5, коли вона разом зі своєю трирічною дитиною почала виходити з автобусу, водій при відчинених дверях рушив з місця. Мати вийшла, а дитина якраз знаходилася на останній сходинці та ледве не випала з автобусу, дивом втримавшись на ногах, а на різке зауваження матері на свою адресу, водій лише крикнув «Бистріше!».

Бердичівлянка не проігнорувала ситуацію, а розуміючи, що все могло завершитися нещасним випадком, подала усну скаргу до міськвиконкому, і у вівторок, 21 листопада, її було розглянуто спеціалістом Голембівським В.Б. у присутності заявниці, водія автобусу та журналіста. Одразу ж скажу, що спочатку виявилося, що у всьому винний саме журналіст. Визнаємо помилку, у статті дійсно було допущено механічну похибку: замість 15 листопада вказано 15 жовтня, і це стало суттєвою проблемою. Виявляється, спеціалістом розглядалися саме події місячної давнини, на підставі публікації. Щодо того, що у нього є звернення живої конкретної людини з даного приводу, яка є постраждалою стороною, та беручи у неї пояснення, ніхто не спитав, коли це все сталося. Хоча вона говорить, що вказувала число.

Поведінка водія теж була досить дивною. То він говорив, що не пам’ятає, що було того ж самого 15 жовтня, то стверджував, що пам’ятає про цю ситуацію, однак описує її трохи по іншому, а то взагалі не міг пригадати, чи саме він працював тиждень тому, 15 листопада. Водій стверджує, що такого не було, з тим, що поспішав – згоден, але запевняє: рушити він не міг. І тоді остаточно ввели у ступор слова спеціаліста міськвиконкому до заявниці: «Ваше слово проти його, і кому мені вірити?». На що отримав влучну відповідь від дівчини, що вона не може носити на лобі відеореєстратора.

Далі у дівчини питали, чи вона розуміється на автомобілях, може насправді їй здалося що водій рушив, а це просто… автобус покотився сам. Вину свою водій так і не признав, втім, як пояснив пан Голембівський, він її і не визнав би, так як це могло б потягти за собою зняття рівня класності. Сама заявниця вимагала оштрафувати водія та, перш за все, щоб він вибачився перед нею, що і було зроблено, але явно не від щирого серця. Суму штрафу, який буде накладено на водія, встановить.. перевізник, у якого він працює. Додатково дане питання буде розглядатися на спеціальній комісії. Щодо перевізника, то він уже проінформований про неналежну поведінку свого підлеглого.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ
http://www.berdichev.biz/%d1%83-%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%b4%d0%b8%d1%87%d0%b5%d0%b2%d1%96-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d1%96%d0%b9-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%88%d1%80%d1%83%d1%82%d0%ba%d0%b8-%d1%8f%d0%ba%d0%b8%d0%b9-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%be/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (21 декабря 2017 20:37)
Бердичевский журналист Алексей Тростянский обратился в Минсоцполитики по поводу вымогания денег с льготников в маршрутках

6.11.2017-Бердичів-Бердичів BIZ. Законно ли требовать 2,50 грн. с льготников в маршрутках Бердичева? Ответ – НЕТ! Каждый день мы становимся свидетелями неправомерного вымогательства половины стоимости проезда в общественном транспорте с пенсионеров, инвалидов и прочих льготных категорий граждан. В официальном ответе из Министерства социальной политики общественному активисту и журналисту Алексею Тростянскому дали перечень категорий граждан, которые имеют полное право ездить бесплатно в общественном транспорте, предъявив удостоверение, подтверждающее их льготный статус. Кроме этого, сразу написан Закон, который гарантирует это право.

Так, например, пенсионеры, с которых охотно обирают в маршрутках Бердичева, по Закону не должны платить ничего! Половина стоимости проезда – это договорняк местной власти с перевозчиками, не более того.
Расскажите своим бабушкам-дедушкам-тётям-дядям, пусть знают свои права! Зашел в маршрутку – показал удостоверение и едешь бесплатно.

Если продолжают требовать, не идите на уступки. Звоните сразу 1505 или (04143) 20359, или в Полицию. Думаю, когда водитель увидит решительность в действиях и знание своих прав, он не будет настаивать дальше.

Отдельно хочу сказать о школьниках. Они могут ездить только в учебное время по предъявлению ученического билета за половину стоимости. Это по договоренности местной власти с перевозчиками, Законом такая скидка на проезд не предусмотрена.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (21 декабря 2017 20:38)
Категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті:
1. пенсіонери за віком
2. учасник бойових дій
3. особа, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи — 1 категорія
4. особа, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи — 2 категорія
5. дитина, якій встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою
6. ветеран військової служби
7. ветеран органів внутрішніх справ
8. ветеран Національної поліції
9. ветеран податкової міліції
10. ветеран державної пожежної охорони
11. ветеран Державної кримінально-виконавчої служби України
12. ветеран служби цивільного захисту
13. ветеран Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України
14. військовослужбовці, які стали інвалідами внаслідок бойових дій, учасники бойових дій та прирівняні до них особи
15. батьки військовослужбовця, який загинув чи помер або пропав безвісти під час проходження військової служби
16. вдова (вдiвець) загиблого або померлого вiйськовослужбовця, а також дружина (чоловiк) вiйськовослужбовця, який пропав безвiсти пiд час проходження вiйськової служби, у разi якщо вона (вiн) не взяла (не взяв) iнший шлюб, та її (його) неповнолiтнi дiти або повнолiтнi дiти — iнвалiди з дитинства, батьки вiйськовослужбовця, якi перебували на його утриманнi
17. реабілітовані громадяни
18. інваліди 1 групи
19. інваліди 2 групи
20. дитина-інвалід
21. особи, які супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда I групи або дитину-інваліда)
22. дитина з багатодітної сім’ї
23. діти-сиріти та діти, позбавлені батьківського піклування
24. інвалід війни

6.11.2017-Бердичів BIZ
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (14 марта 2018 17:52)
Бердичів перевізний: як не капає і смердить, то взагалі їде повз

14 бер. 2018
https://rio-berdychiv.info/novini/zhkg/item/11579-berdychiv-pereviznyi-iak-ne-kapaie-i-smerdyt-to-vzahali-ide-povz.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (31 марта 2018 07:50)
Через скарги громадян в Бердичеві масово звільняють водіїв маршруток
Дата: Березень 30, 2018
Про це повідомив Виконком Бердичівської міської ради на Офіційному порталі міста у розділі «Реагування на критику» у відповідь на публікацію в одному з ЗМІ. Нагадаємо, що тривалий час жахливий стан автобусів та маршруток, які здійснюють пасажирські перевезення громадян по місту Бердичеву та зухвала поведінка водіїв були топовою темою як у журналістів, так і у пересічних громадян. Останні, до речі, дедалі частіше не залишають без уваги незадовільну поведінку водіїв маршруток, та звертаються з усними чи письмовими заявами у міськвиконком.

Усні звернення громадян приймаються по існуючій «гарячій лінії» (тел. 4-23-11 та цілодобовий 15-05), також на адресу міської ради надходять письмові звернення громадян, що у переважній більшості стосуються порушень порядку надання послуг пільговій категорії населення. Звернення розглядались на нарадах у відділі за участю керівників міських автопідприємств, автобусних перевізників та водіїв і, у разі потреби, за присутності заявників. Прийняті рішення є обов’язковими до виконання.

Так за 4-й квартал 2017 р. та за неповний 1-й квартал 2018 р. відділом житлового господарства управління житлово-комунального господарства розглянуто 36 усних та письмових звернень громадян, як наслідок – 2-х водіїв звільнено, на 3-х водіїв накладено дисциплінарне покарання, 4-х – попереджено.

Також Виконком Бердичівської міської ради проінформував, що відділом житлового господарства управління житлово-комунального господарства, згідно покладених обов’язків щодо контролю за якістю надання послуг міського пасажирського транспорту, проводяться планові та позапланові перевірки рухомого складу автомобільних перевізників та належне виконання своїх функціональних обов’язків водіями, які обслуговують міські маршрути.

Виявлені порушення та недоліки фіксуються та доводяться перевізникам з певним терміном усунення та покарання винних працівників. Після усунення перевізниками зазначених недоліків, проводиться повторний огляд автобусів.

Водночас, враховуючи виявлені недоліки в ході проведення обстежень рухомого складу, автомобільні перевізники проводять оновлення транспортних засобів на більш нові та комфортабельні автобуси в межах своїх фінансових можливостей.

Дмитро КВІТЕНЬ
Бердичів biz
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024