|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичів прийняв понад 200 мешканців Калинівки та Калинівського району, котрі залишили оселі через вибухи на складі боєприпасів

Категория: Общество

Усю ніч 27 вересня Бердичів приймав мешканців Калинівки та прилеглих до міста на Вінниччині сіл – тих, хто залишив свої домівки через вибухи на складах Збройних Сил України.
Бердичів прийняв понад 200 мешканців Калинівки та Калинівського району, котрі залишили оселі через вибухи на складі боєприпасів Бердичів прийняв понад 200 мешканців Калинівки та Калинівського району, котрі залишили оселі через вибухи на складі боєприпасів
Бердичів прийняв понад 200 мешканців Калинівки та Калинівського району, котрі залишили оселі через вибухи на складі боєприпасів Бердичів прийняв понад 200 мешканців Калинівки та Калинівського району, котрі залишили оселі через вибухи на складі боєприпасів
Бердичів прийняв понад 200 мешканців Калинівки та Калинівського району, котрі залишили оселі через вибухи на складі боєприпасів

Нагадаємо: пізно увечері 26-го числа на арсеналі ЗСУ у Калинівці почали детонувати боєприпаси. За деякою інформацією, з району евакуювали близько 25 тисяч осіб, у радіусі 50 км перекрили повітряний простір, змінили графік руху потягів. Відзначається, що арсенал у Калинівці, начебто, один із найбільших в Україні, влада заявляє, що до вибухів призвели так звані «зовнішні причини».

У Бердичеві, за попередньою інформацією, людей, вимушених терміново евакуюватися з рідних осель, розселили у міському Палаці культури, Будинку офіцерів та геріатричному пансіонаті. Всього, кажуть, місто прийняло понад 200 осіб.

За час перебування у Бердичеві люди потихеньку оговталися від нічного потрясіння, хоча на самому початку, кажуть, вистачало і сліз, і переляку. Те, що творилося зовсім поруч, діляться, наводило справжній жах. Першими (ще навіть вибухів не було) зреагували домашні тварини, а потім сталося щось неймовірне – вибухові хвилі, вибиті шибки, розчахнуті двері на балконі. У кого як.

На заклик допомогти сусідам з Вінниччини оперативно відгукнулися бердичівські підприємці, розповідає Валентина Адаменко. Так вимушені біженці опинилися з усім необхідним на перший час – місцями для відпочинку та перекусом.

Близько 10-ї ранку людям організували сніданок (постаралися кухарі 26-ї артбригади та, знову таки, підприємці міста). На столах – хліб, чай, гречана каша, сосиски. Зі слів Валентини Адаменко, місто забезпечить усіх, хто того потребуватиме, обідом та вечерею. Ну а далі… Майже всі, хто знаходиться наразі у гарнізонному Будинку офіцерів, дісталися до Бердичева на власних авто. Вони самі вирішуватимуть, коли повертатися додому. Поки що, зауважують, слід, напевне, трохи перечекати до появи якоїсь конкретної інформації. Вірять у те, що зовсім скоро будуть вдома – будь-яка біда колись та закінчується.

Автор: Олександр Єжель

ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (2 ноября 2017 08:23)
Постраждалим від вибухів артскладу під Калинівкою компенсували тільки один будинок
01.11.2017р.

https://tsn.ua/groshi/postrazhdalim-vid-vibuhiv-artskladu-pid-kalinivkoyu-kompensuvali-tilki-odin-budinok-1028480.html

Коли урядові гроші дійдуть до решти потребуючих – у районній владі не беруться навіть прогнозувати.

Більше місяця минуло після вибухів на артскладах поблизу Калинівки у Вінницькій області, однак досі результату від виділених на ліквідацію проблеми 100 млн доларів не вельми помітно. Від вибухів під Калинівкою постраждали майже півтори тисячі осель, а витрачені на ремонт кошти відшкодували поки що усього 28 родинам, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Із придбанням нового житла замість ущент зруйнованого справа ще гірша – куплено всього один будинок. Його щасливою власницею стала Ніна Ковальчук, із руїн обійстя котрої ТСН облаштувала виїзну студію для трансляцій масштабної пожежі на військових складах. Нова хата придбана за 30 тисяч доларів коштом держави, наразі триває оформлення документів

Похвалитися подібним інші постраждалі від розривів снарядів не можуть – дехто не дочекався ані копійки та відновлює житло власними силами або за допомогою волонтерів. «Мені оці люди помогли, і більше ніхто не допоміг. Так прикро, я все життя працювала», - зізнається старенька жителька Медвідки Параска Парфинюк. «Шифер ми купували за свої гроші – по 140 гривень. Витратили вже десять, чеки здали, нам гроші поки ніхто не вертає. Замовляла б вікна, так я не маю більше за що», - зізнається мешканка села Павлівка Любов Гриненко.

Голова Калинівської РДА Володимир Гаврилюк запевняє, що обіцяні Кабміном кошти вже надійшли на рахунок району, однак швидко розподілити їх неможна через складність процедури. «Державна система – це непросто. Там лежать у кошику гроші, скільки взяв, скільки використав, на що використав – є певний порядок, ми його повинні дотримуватися», - пояснив він.

https://tsn.ua/groshi/postrazhdalim-vid-vibuhiv-artskladu-pid-kalinivkoyu-kompensuvali-tilki-odin-budinok-1028480.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (23 ноября 2017 16:22)
Вибухи складів у Калинівці: винний майор, покарання – 2500 гривень штрафу

23.11.2017-Вінниця-Бердичів BIZ. Військовою прокуратурою Центрального регіону України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо вибухів боєприпасів 48-й арсеналу Міністерства оборони України (військова частина А1119, м. Калинівка, Вінницької області), у ході якого ґрунтовно досліджуються обставини, що призвели до надзвичайної події і надається правова оцінка діям військових посадових осіб по дотриманню ними вимог законодавства України та інших нормативно-правових актів, наказів оборонного відомства.

Так, 9 листопада 2017 року, в ході процесуального керівництва у кримінальному провадженні, військовою прокуратурою Центрального регіону України складено протокол щодо начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку майора Б. за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Недбале ставлення до військової служби»).

Установлено, що зазначений старший офіцер, будучи військовою службовою особою, у порушення статутних вимог, 26 вересня 2017 року неналежно виконував свої службові обов’язки по здійсненню контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску особового складу і техніки на адміністративно-господарчу та технічну території вказаної військової частини, внаслідок чого працівниками приватного підприємства, зокрема, здійснено переміщення заборонених легкозаймистих речовин та пожежонебезпечних предметів на технічну територію зазначеної військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат.

10 листопада 2017 року за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення Калинівським районним судом Вінницької області майора Б. притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу у розмірі 2465 гривень.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Как найти надежную клинику для
сдачи анализов на пролактин?

Добавил Marta24
Апрель 19, 2024

Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024