|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Медична реформа: де, хто і як лікуватиме хворих( оновлено)

Категория: Медицина

alt

Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект щодо медичної реформи, яка набирає старт вже з 2018 року. Реформа передбачає запровадження нової моделі фінансування системи охорони здоров’я – перехід від фінансування медзакладів згідно кошторису до оплати державою фактично наданої медичної допомоги конкретній людині. «Гроші йтимуть за пацієнтом» – людина звертається в медичний заклад, до конкретного лікаря за допомогою, а держава перераховує кошти в медзаклад, у якому працює лікар, або безпосередньо лікарю, якщо він має власну практику.



  alt

 У 2018 р. нова модель фінансування охорони здоров’я запроваджується на первинній ланці меддопомоги – за нею працюватимуть сімейні лікарі, терапевти, педіатри. На інших рівнях – вторинному (спеціалізованому) та третинному (високоспеціалізованому) вона буде запроваджена поступово до 2020 р. Жодних змін у медичному обслуговуванні людей на цих ланках – у лікарів-спеціалістів, в лікарнях, спеціалізованих медзакладах – з наступного року не відбудеться.

Людині потрібно буде обрати свого сімейного лікаря, терапевта, педіатра та підписати з ним угоду на медичне обслуговування. Медичний заклад, лікар-ФОП повідомляє НСЗУ про кількість пацієнтів, з якими підписано угоди. НСЗУ перераховує їм кошти за обслуговування громадян згідно з установленими тарифами.

Фінансування медичної допомоги через НСЗУ забезпечить головне – єдині стандарти надання меддопомоги та рівний доступ до медичних послуг для кожного громадянина, незалежно від прописки. Саме держава гарантуватиме, що кожному громадянину, який звернеться до сімейного лікаря, буде надано допомогу безкоштовно. А лікар гарантовано отримає гроші за свою роботу згідно зі встановленим тарифом незалежно від того, де він працює – у великому місті чи сільській місцевості. Фінансування поліклініки, де працює лікар, амбулаторії чи лікаря-ФОПа буде відбуватись з державного бюджету і не залежатиме від фінансової спроможності місцевої громади чи прихильності місцевих чиновників. Воно залежатиме виключно від кількості громадян, яким у медзакладах надали допомогу.

У свою чергу місцеві громади мають всі можливості для розвитку медичних закладів, адже вони залишаються їх власниками. Завдяки децентралізації місцеві бюджети мають достатньо коштів для того, щоб покращити медичну мережу, створити належні умови для роботи лікарів, відремонтувати дороги до амбулаторій, оплачувати додаткові медичні послуги для мешканців громади.

Перехід на нову систему фінансування буде поступовим, на перехідний період частково буде збережено діючу систему фінансування медзакладів – через субвенцію місцевим бюджетам, як це відбувається зараз.

Що потрібно зробити з 2018 року кожному житомирянину чи бердичівлянину.

Кожному  потрібно буде обрати свого сімейного лікаря, терапевта, педіатра і підписати з ним угоду на медичне обслуговування. Це може бути лікар, який працює в поліклініці, амбулаторії, приватній лікарні (якщо вона підписала договір з НСЗУ), або має власну практику.

Причому обрати лікаря людина може незалежно від місця своєї прописки. Якщо ви вже маєте лікаря, який вас влаштовує, ви можете підписати угоду з ним, якщо ні – запитайте рекомендацій у друзів, знайомих або прийдіть до свого дільничного лікаря і поспілкуйтесь з ним, можливо, він вам сподобається. Лікар не має права відмовити вам у підписанні угоди, винятком є лише випадки, коли він вже має більше 2000 пацієнтів.

Підписати угоду з лікарем можна під час першого візиту до нього. Тривалість часу, впродовж якого потрібно укласти угоду з лікарем, не обмежена. Змінити свого лікаря ви можете в будь-який час, якщо знайшли кращого спеціаліста, або, наприклад, змінили місце проживання.

 За що саме на 100% заплатить держава?

Допомога, яку надає сімейний лікар, терапевт, педіатр, повністю оплачується державою, для людини вона є безкоштовною. Якщо лікар вимагає гроші з пацієнта, він має право звернутись зі скаргою на нього до НСЗУ і піти до іншого лікаря.

Допомога лікаря первинної ланки, що повністю оплачується державою, включає:

– консультації лікаря необмежену кількість разів;

– профілактичні огляди, базові аналізи, направлення до лікарів-спеціалістів;

– видачу довідок та листів непрацездатності.

Окрім того, сімейний лікар призначає та виписує рецепти на доступні ліки, які можна отримати в аптеці безкоштовно або з незначною доплатою, їх перелік буде поступово збільшуватись.

alt

alt
З сайту: http://zhitomir.today/


Як українці обиратимуть терапевтів, педіатрів і сімейних лікарів
16 березня 2018

Уже у квітні розпочинається національна кампанія з вибору лікаря: українці зможуть обрати терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарів, заклади яких підключились до електронної системи охорони здоров’я. Алгоритм вибору лікаря та підписання декларацій прописаний в документі «Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу». Цей Порядок набере чинності найближчим часом, коли його погодять центральні органи виконавчої влади.

ДЛЯ ЧОГО ПІДПИСУВАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ З ЛІКАРЕМ
Декларація – це документ, який підтверджує, що пацієнт хоче обслуговуватись саме у цього лікаря. Так, підписуючи декларацію з конкретним лікарем, ви повідомляєте державу (НСЗУ), що оплата за ваше обслуговування має находити у цей медзаклад.

Водночас, декларація не є юридичним документом і не підписується «раз і назавжди»: ви зможете укласти декларацію з іншим терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем. У такому випадку не треба скасовувати попередню декларацію – достатньо просто укласти нову декларацію з обраним лікарем, а зміни автоматично зафіксуються у системі.

Ви вільні у своєму виборі – не мусите підписувати декларацію за місцем прописки чи проживання. Однак лікар може відмовити вам у підписанні декларації, якщо він уже набрав оптимальну кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт – 2 000, педіатр – 900. Ця цифра може бути дещо більшою для лікарів, які працюють у селах. Наприклад, якщо у селі проживає 2 000 людей, то всі вони отримають змогу підписати декларацію з сімейним лікарем. Без медичної допомоги не залишиться ніхто. Це питання контролюватиме Національна служба здоров’я України.

 
ЯК ПІДПИСАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ З ЛІКАРЕМ: ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ
Для підписання декларації з лікарем:

1. Зверніться у медзаклад, де працює терапевт, педіатр чи сімейний лікар, з яким ви хочете підписати декларацію. З собою потрібно мати паспорт, податковий номер і мобільний телефон. Якщо ви підписуєте декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для дитини, то візьміть також свідоцтво про народження дитини.

Важливо: заклад, у якому працює обраний вами лікар, має бути підключеним до системи «Електронне здоров’я». Чи підключений заклад до електронної системи охорони здоров'я - уточніть у реєстратурі або у лікаря, або перевірте самостійно на сайті: https://portal.ehealth-ukraine.org/divisions.html#/

2. Ваші дані та контактний телефон внесуть у систему «Електронне здоров‘я». Це зробить уповноважена особа закладу ПМД: в різних медзакладах це може бути або реєстратор, або медсестра, або лікар тощо.

Важливо: дані вносяться в електронну систему – не буде жодних бланків, форм, печаток тощо. Після введення даних пацієнт отримує СМС з кодом на вказаний номер телефону, який уповноважена особа медзакладу вводить у систему «Електронне здоров‘я» для підтвердження.

3. Уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи «Електронне здоров‘я» примірник декларації для перевірки.

Важливо: Уважно перевірте усі свої дані. Якщо помітили помилку – скажіть про це уповноваженій особі медзакладу. Декларацію роздруковуватимуть до тих пір, поки все не буде правильно.

4. Якщо все правильно, уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи «Електронне здоров‘я» ще один примірник декларації

Важливо: Обидва примірники декларації мають бути ідентичними і без помилок.

5. Пацієнт підписує 2 примірники декларації

Важливо: Уповноважена особа проставляє відмітку з датою на обох примірниках декларації. Один із примірників залишається у вас, інший – у медзакладу.

6. Уповноважена особа медзакладу накладає електронний цифровий підпис працівника юридичної особи на декларацію та надсилає її в систему «Електронне здоров‘я»

Важливо: Ви офіційно задекларували вибір свого лікаря. Гроші за ваше обслуговування держава (НСЗУ) сплачуватиме закладу, у якому працює вибраний вами лікар. Цей процес розпочнеться одразу, коли медзаклад увійде у реформу: автономізується та укладе договір з НСЗУ.


 Матеріал сайту:    http://moz.gov.ua/article/reform-plan/jak-ukrainci-obiratimut-terapevtiv-pediatriv-i-simejnih-likariv

Написал: kobra (2 ноября 2017 07:30)
Як обрати сімейного лікаря: покрокова інструкція від МОЗ

Крок перший – визначіться з лікарем

Крок другий – підпишіть декларацію

Крок третій – звертайтесь при першій необхідності

Крок четвертий – не давайте хабарів

Читайте:
http://oda.zt.gov.ua/yak-obrati-simejnogo-likarya-pokrokova-instrukcziya-vid-moz.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (23 ноября 2017 17:55)
МОЗ про автономізацію лікарень: як відбуватиметься, які переваги надасть медустановам?

6 листопада набрав чинності закон щодо автономізації лікарень. Що таке автономізація, як і коли вона відбуватиметься, які переваги надасть медустановам та якими будуть юридичні наслідки?


Що таке автономізація лікарень і для чого вона потрібна?

Автономізація передбачає, що лікарні можуть набувати статусу некомерційного комунального підприємства. Наразі лікарні працюють як бюджетні установи за бюджетним законодавством та з вертикальним управлінням. Їх керівники не мають свободи рішень і керуються наказами згори.


Перетворення лікарень на комунальні підприємства дозволить розширити права медичних закладів до рівня всіх інших суб’єктів господарювання.


Які переваги дає медичному закладу статус некомерційного комунального підприємства?

Перетворення (реорганізація) медустанов у комунальні некомерційні підприємства сприятиме збільшенню їх самостійності в господарських і управлінських справах, стимулюватиме до поліпшення якості медичних послуг і підвищення економічної ефективності використання активів.


Головні переваги реогранізації такі:
- керівник підприємства отримує значно більшу, ніж керівник бюджетної установи, свободу в розпорядженні активами й фінансами, у формуванні кадрової політики, визначенні внутрішньої організаційної структури закладу;

- керівник підприємства може самостійно встановлювати будь-які форми оплати праці персоналу, що допускаються законодавством;

- фінансування підприємства здійснюється не за постатейним кошторисом витрат, а на основі власного фінансового плану, що дозволяє ефективно розпоряджатися коштами;

- медзаклади мають право мати власний рахунок у будь-якому банку;

- медзаклади мають право утворювати об’єднання з іншими закладами, які також діють у статусі підприємства, з метою перерозподілу функцій між ними та спільної оптимізації використання матеріальних, людських та фінансових ресурсів;

- медзаклади мають можливість наймати за договорами підряду лікарів фізичних осіб-підприємців, які зареєстровані та одержали відповідну ліцензію на здійснення господарської діяльності з медичної практики.


Чи може заклад після реорганізації бути приватизованим?




ЧИТАЙТЕ ДАЛІ: http://oda.zt.gov.ua/moz-pro-avtonomizacziyu-likaren-yak-vidbuvatimetsya,-yaki-perevagi-nadast-medustanovam.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (15 декабря 2017 08:35)
Медична реформа в Україні:
Бердичівський госпітальний округ в дії


Читайте:
https://times.zt.ua/medychna-reforma-v-ukrayini-berdychivski-realiyi/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (21 февраля 2018 22:59)
Планується розпочати приписну кампанію з 1 квітня 2018 року. Якщо ви звертаєтесь до свого лікаря, ви задоволені, у вас є позитивний досвід спілкування зі своїм сімейним лікарем, то ви можете його обрати та підписати з ним декларацію. Якщо ж ні, то треба взяти рекомендації.
Зараз ми працюємо над створенням сайту, де буде інформація про всіх лікарів, про їх фах, досвід роботи і місце розташування. Тому що вже відміняється територіальна прив'язка, і пацієнт може обрати того лікаря, якому довіряє. Кампанія триватиме до кінця року. Найголовніше – мати при собі паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон.
Декларація оформлюється в електронному вигляді безстроково, але якщо пацієнт хоче змінити лікаря, то він має право зробити це не більше трьох разів за рік. Лікар від пацієнта може відмовитись лише в одному випадку – якщо він вже набрав дві тисячі пацієнтів. В іншому випадку – він має підписати з пацієнтом декларацію і виконувати все необхідне на рівні первинної допомоги. Також буде формуватись червоний реєстр – кількість приписаних до певного місця пацієнтів і зелений реєстр – кількість пацієнтів, які уклали Декларацію з лікарями закладу
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (21 февраля 2018 23:07)
ДОВІДКОВО: Як оформити Декларацію
КРОК ПЕРШИЙ – ВИЗНАЧІТЬСЯ З ЛІКАРЕМ
Найпростіший варіант – ви знаєте хорошого лікаря, обслуговувались у нього і залишились задоволені результатами. Якщо ж такого лікаря ви поки не знайшли, поцікавтеся у родичів, сусідів, друзів, колег – можливо, у них був позитивний досвід в амбулаторії сімейної медицини або поліклініці, яка підходить вам географічно. Інформацію про лікарів можна отримати безпосередньо в реєстратурі. Наразі Центр первинної медико-санітарної допомоги готує свій власний сайт з інформацією про лікарів.
КРОК ДРУГИЙ – ПІДПИШІТЬ ДЕКЛАРАЦІЮ
Заклади первинної медичної допомоги, в яких працюють сімейні лікарі, підписують контракт з Національною службою здоров’я, а пацієнти – декларацію з тими лікарями, яких самі собі обрали.
Декларація підписується безстроково, тобто вам не потрібно буде перепідписувати її щороку. З іншого боку, якщо ви вирішите підписати угоду з іншим лікарем, ви зможете зробити це.
Документи, які знадобляться для підписання угоди з лікарем – ваш паспорт та ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) обох його батьків або опікунів.
Лікар внесе ваші дані в систему.
Важливо: декларація з’явиться в системі після подвійної авторизації: лікар попросить назвати код, який надійде вам СМС-повідомленням. Якщо ж у вас немає мобільного телефону, лікар сфотографує чи відсканує ваші документи, щоб долучити їх до декларації.
Потім лікар роздрукує декларацію, яку ви підпишете у двох примірниках (один із них залишається у вас), – і з цього моменту ви можете звертатись до лікаря.
На випадок відпустки або хвороби у вашого лікаря має бути заміна — інший лікар первинної ланки або черговий заклад первинної медичної допомоги. Якщо вам знадобиться допомога, а ви знаходитеся в іншому місті, звертайтесь до найближчого закладу первинної медичної допомоги.
Один лікар може обслуговувати максимум 2 тисячі пацієнтів. Тож якщо ви впевнені, що знайшли хорошого лікаря – укладайте декларацію.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (28 апреля 2018 08:03)
Що робити, якщо я поїхав в інше місто і захворів? Відповідаємо на питання про роботу лікаря з липня
24 квітня 2018

Уже понад півтора мільйона українців обрали своїх лікарів - терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарів. Це означає, що уже з липня НСЗУ направлятиме кошти за їх обслуговування у конкретні медзаклади. Водночас, вибір свого лікаря - це не лише новий принцип оплати медичних послуг, а й культура взаємодії лікаря і пацієнта, сервісні вимоги до медзакладів.



Сьогодні відповідаємо, чи буде лікар їздити на виклики додому, до кого звертатись, якщо захворіли у іншому місті, що робити, якщо ваш лікар пішов у відпустку, на лікарняний чи змінив місце роботи.


Читайте на сайті: http://moz.gov.ua/article/reform-plan/scho-robiti-jakscho-ja-poihav-v-inshe-misto-i-zahvoriv-vidpovidaemo-na-pitannja-pro-robotu-likarja-z-lipnja-
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024