|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Порошенко підписав скандальний закон про посилки та провезення товарів (оновлено)

Категория: Власть

alt


Верховна Рада скасувала норму про “три посилки”, згідно з якою одна людина зможе отримати всього три міжнародні посилки на місяць. Про це повідомляє Перший.

Норма була відхилена через те, що в Державній фіскальної службі визнали, що не зможуть реалізувати норми цього закону, оскільки не знають, як впровадити механізм відстеження посилок, повідомили в прес-службі Міністерства фінансів.

 

Відповідні зміни до Податкового кодексу народні депутати підтримали у другому читанні. За ухвалення законопроекту №9260  проголосували 236 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

У грудні 2017 року Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким одна людина зможе отримати всього три міжнародні посилки на місяць. При цьому сумарна вартість товарів в кожній з них не повинна перевищувати 150 євро. А починаючи з четвертої, такі відправлення будуть обкладатися ПДВ, митом і акцизом. Дане обмеження мало запрацювати з 1 січня 2019 року.

Водночас, Рада ввела податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача-фізособи. За прийняття відповідного законопроекту №9260 в цілому проголосували 236 депутатів при мінімально необхідних 226.

http://www.kulemet.com/rada-vvela-pdv-na-inozemni-posylky-dorozhchi-za-100-jevro/


Українці можуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг за умови, що були відсутні в країні більше 24 годин і в'їжджають в Україну не частіше одного разу за 72 години. Якщо ці тимчасові проміжки не дотримуються - ввезти товари можна буде на суму до 50 євро.


Зазначимо, обмеження існувало і раніше, 150 євро  -вартість однієї посилки, а кількість відправлень не обмежується до 1.01.2019р.

                                  Матеріал сайту: https://glavcom.ua/




Нові митні правила України з 1 січня 2018 року. 


Багато українців роблять закупи у Польщі, оскільки це досить зручно та вигідно. Раніше, згідно з українським законодавством, з Польщі в Україну дозволялось ввозити товарів на суму не більше ніж 500 євро, чого цілком вистачало не лише для покупок задля власних потреб, а для ведення дрібного бізнесу. Однак, з 1 січня 2018 року в силу вступили прийняті 7 грудня Верховною Радою України та підписані Президентом поправки до Митного кодексу, які значно обмежують безмитне ввезення товарів через кордон. Тож що відтепер зміниться для українців? 

Які товари і на яку суму можна ввозити в Україну з Польщі, не порушуючи закон?  


Основні зміни щодо ввезення товарів з-за кордону у 2018 році 


Отож, з 1 січня 2018 року в дію вступив Закон України від 7 грудня 2017 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році". Окрім іншого, Закон змінює максимальну суму, на яку одна особа може ввезти товар з Польщі в Україну без сплати мита. Якщо раніше з Польщі можна було привезти товару не більше, аніж на 500 євро без сплати мита, то відтепер ввіз товарів на цю суму можливий лише за дотримання одночасно двох умов: 

Якщо особа була відсутня в Україні довше, ніж 24 години Якщо особа не пеританала український кордон більше, аніж один раз за останні 72 години (тобто три доби) 


В іншому випадку, відповідно до прийнятого закону, людина, що була відсутня в Україні менше, ніж 24 години, може безкоштовно (тобто без сплати мита) завозити на територію України товари вартістю не більше 50 євро і вагою не більше 50 кілограм.

 Те саме стосується і осіб, які перетинають український кордон частіше, ніж один раз на 72 години.  

   Якщо ж загальна вартість товарів перевищує цю суму, то такі товари підлягатимуть оподаткуванню. Базою оподаткування є частина сумарної вартості таких товарів, що перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті. 

Розглянемо на прикладі типової ситуації, як діють ці нововведення. Наприклад, ввечері автомобілем з Польщі до України кордон перетинають троє людей. Двоє з них їхали до Польщі сьогодні зранку, а третя людина перебувала в Польщі вже протягом тижня. Це означає, що тих двоє людей, які перебували за межами України менше 24 годин, можуть ввезти без сплати мита в Україну товару не більше, ніж на 50 євро вагою до 50 кг. А третя особа, яка не перетинала кордон України впродовж більше, ніж останніх 72 годин, може везти із собою товар на суму не більше, ніж 500 євро, не сплачуюючи при цьому мита. Тобто в сумі троє людей БЕЗ сплати мита можуть ввезти з Польщі в Україну товару на 600 євро (50+50+500). Однак, якщо вони перевищать цю суму, за решту товарів їм доведеться сплатити мито. 


Зверніть увагу, що прийнятий Закон вже вступив у дію. На всіх пунктах пропуску ви можете зустріти роздрукований витяг із Закону, який повідомляє про внесені зміни. 

Нагадуємо, що переглянути ситуацію на польсько-українському кордоні ви можете завдяки камерам онлайн. 

Отож, якщо ви збираєтесь їхати на закупи у Польщу, рекомендуємо зберігати усі чеки з магазинів та супермаркетів, аби, при потребі, вказати, на яку суму ви ввозите товар із Польщі в Україну. Не забувайте також про нові обмеження, аби уникнути неприємних ситуацій під час перетину кордону.

Більше тут: https://1540.com.ua/news/novi-mitni-pravila-ukrayini-z-1-sichnia-2018_2471/



Написал: kobra (31 декабря 2017 07:23)
Четверта і всі наступні посилки будуть обкладатися податком на додану вартість – 20%, митом – 10%, а деякі категорії товарів – акцизом. Оподатковуватися буде вся сума митної вартості товарів у наступній (після трьох одержаних у місяць) посилці. Навіть якщо товар у ній буде коштувати тільки 1 євро, податки все одно доведеться заплатити. Наразі, до набрання законом чинності, максимальна сума товарів для пересилки без мита така ж – 150 євро. Але приймати посилки можна хоч кожен день.

Провезти в багажі без сплати податків за новими правилами можна буде товарів на 500 євро (через аеропорти – на 1 тисячу євро) і вагою до 50 кг, але максимум один раз на три доби. Якщо перетинати кордон частіше, сума безподаткових покупок знижується вдесятеро – до 50 євро. Раніше …

Детальніше читайте у свіжому випуску газети “Номер Один” від 27 грудня 2017р.

http://www.gazeta1.com/statti/try-posylky-v-odni-ruky-yak-vid-novyh-podatkovyh-pravyl-postrazhdayut-prosti-ukrayintsi/



Згідно прикінцевих положень закону, нові обмеження на відправлення з-за кордону, набудуть чинності 1 січня 2019 року.

http://reporter.net.ua/news/za-posylky-z-za-kordonu-dovedetsya-platyty-myto
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (13 января 2018 09:03)
Нові митні правила для українців. Як це тепер працює?

Що означають норми про 24 години і 50 євро

Читайте: https://zaxid.net/novi_mitni_pravila_dlya_ukrayintsiv_yak_tse_teper_pratsyuye_n1446243
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Татаров Олег
Добавил nina robin
Март 18, 2024

Какое у вас хобби?
Добавил Yulia21
Март 18, 2024

Познавательная программа для
детей

Добавил VeroNika06
Март 18, 2024

автопрокат Aнапа
Добавил VeroNika06
Март 18, 2024

Готовый коттедж купить
Добавил VeroNika06
Март 18, 2024