|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У новий рік - з новими зарплатами і тарифами! Що змінюється з 1 січня. (Оновлено)

Категория: Власть

Вже з початку нового 2018 року на українців чекають зміни.

Підросте мінімальна зарплата, збільшиться страховий стаж при виході на пенсію та зросте ціна на сигарети.

Про які ще зміни варто знати бердичівлянам?

У новий рік - з новими зарплатами і тарифами! Що змінюється з 1 січня

З 1 січня починає діяти багато норм та законів, які вплинуть і на бердичівлян. Це і підвищення мінімальної зарплати, збільшення стажу для виходу на пенсію та навіть обмеження швидкості руху у містах та селах. Що чекати бердичівлянам у 2018 році, дізнавалися журналісти vsim.ua.

 

"Мінімалка" зросла на 500 гривень

У бюджеті на 2018 рік передбачили підвищення мінімальної заробітної плати. З 1 січня "мінімалка" зросла на 523 гривні. Тепер вона складатиме 3723 гривні. "Чистими", тобто з відрахуванням податків, бердичівляни будуть отримувати 2997 гривень.

Також українцям пообіцяли, що вже після першого кварталу 2018 року мінімальна зарплата може підвищитись до 4200 гривень.

 

На пенсію зі стажем у 25 років

З 1 січня запрацювала пенсійна реформа, яку ухвалили в жовтні минулого року. Тепер, аби вийти на пенсію, потрібно не 15 років стажу, а 25. Щороку мінімальний стаж буде збільшуватися ще на 1 рік. І вже до 2028 року він має бути 35 років для чоловіків і 30 років для жінок.

При цьому вік виходу на пенсію залишається незмінним - 60 років. Якщо стаж є меншим за 25, але більшим за 15 років, вийти на пенсію можна буде у 63 роки.

 

Автівки мають повільніше їздити

В Україні почав діяти новий швидкісний режим руху у містах і селах. Якщо раніше максимальна дозволена швидкість складала 60 кілометрів на годину, то відтепер обмеження складатиме 50 км/год. Місцева влада має можливість підвищувати дозволену швидкість на певних ділянках дороги.

 

Сигарети здорожчають на 30%

З нового року підвищується акциз на тютюнові вироби. В середньому вартість цигарок зросте на 30%. Одна пачка цигарок може подорожчати на 2-7 гривень.

З кожним роком акциз буде підвищуватись на 20%, поки не досягне європейського рівня у 90 євро за тисячу цигарок. Зараз в Україні акциз складає приблизно 20 євро за тисячу штук.

 

Три посилки в одні руки без мита

З 2019 року можуть змінитись правила ввезення в Україну посилок з-за кордону. Без сплати мит одна людина зможе отримати три міжнародні посилки на місяць із товарами на суму до 150 євро кожна.


Укрпошта” підвищила вартість своїх послуг у середньому на 16%

Від 1 січня 2018 року “Укрпошта” підвищила вартість своїх послуг у середньому на 16%. Зокрема, пересилання поштових відправлень у межах України зросли на 12,3%, за кордон – на 43,2%.

Такі цифри раніше наводила Національна комісія що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації, яка затвердила нові граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку,  інформує ТСН.ua.

Водночас “Укрпошта” заявляла, що вона “спрощує та знижує тарифи на універсальні послуги за основними видами відправлень”. На практиці це виглядає так. Відправлення листа чи поштової картки до 20 грамів коштувало 4 грн, а від 20 до 50 грамів – 5 грн. Від 1 січня ці два тарифи об’єднали в один і відтепер потрібно купувати марку за 5 грн. “Укрпошта” стверджувала, що підвищення становитиме 0%. Насправді ж звичайні листи мають вагу до 20 грамів і користувачам послуг відтепер доводиться платити на гривню більше. Подібну “арифметику” “Укрпошта” застосувала й до інших тарифів. Водночас листи вагою від 1 до 3 кг здешевшали вполовину.

Зросли тарифи на пересилання посилок вагою від 1 до 3 кг по Україні, а від 4 до 10 кг – здешевшали.

 

Нові правила в'їзду в Україну для росіян

З 1 січня громадяни Росії зможуть в'їжджати в Україну тільки за біометричними паспортами або після фіксації біометричних даних на кордоні. Частково ця система запрацювала ще 27 грудня 2017 року. У прикордонній службі заявили, що ці правила стосуються 70 держав, "звідки можуть виходити загрози для українців та національної безпеки нашої держави".

 

Сміття потрібно сортувати

Згідно норм закону "Про відходи" українці будуть зобов'язані сортувати все сміття за видами вже з 1 січня. Але постанов з переліком та послідовністю операцій з непотребом досі не створили.

 

В Україні з 1 січня суттєво подорожчав телефонний зв’язок

"Укpтелекoм" від 1 січня 2018 poку нa мaйже 7-15% підвищив ціни нa стaціoнapний телефoнний зв'язoк.

Відтепеp aбoнплaтa в тapифі "Дoмaшній безліміт" для жителів міст стaнoвить 73 гpн. нa місяць, для жителів селa – 67,99 гpн. Тapиф "Дoмaшній бaзoвий" – відпoвіднo 68 гpн. тa 63 гpн.

Гpaничні ціни нa стaціoнapний телефoнний зв'язoк зaтвеpдилa Нaціoнaльнa кoмісія з питaнь pегулювaння зв'язку тa інфopмaтизaції.

У пpес-службі "Укpтелекoму" paніше зaпевнили, щo нoві ціни будуть нa pівні сoбівapтoсті нaдaння пoслуг.

 

З 1 січня зросли ставки судового збору

З 1 січня 2018 року через зростання прожиткового мінімуму підвищились і ставки судового збору.

Так, судовий збір за подання позову майного характеру для громадян та ФОП тепер становить не менше 704 гривень, а для юросіб - від 1762 гривень.

За позов немайного характеру судовий збір для громадян та ФОП також підвищився до 704 гривень та для юросіб - до 1762 грн.

Щодо вирішення сімейних спорів у судах, то за позов про розірвання шлюбу та поділ майна тепер потрібно сплатити не менше 704 гривень.

Також збільшуються ставки і за отримання документів у судах. Так, за подання заяви про видачу судового наказу тепер доведеться сплатити 176 гривень, а заяви про його скасування - 88,1 гривень.

За видачу дубліката судового наказу або виконавчого листа та за видачу в елекронному вигляді копії судового засідання судовий збір становить 52,9 грн.
 
Повторна видача копії судового рішення, видача копії рішення суду особі, яка не брала участь у судовому засіданні щодо неї, а також виготовлення копій документів, долучених до справи, коштує відтепер 503 грн.

Нагадаємо, що з 15 грудня 2017 року підвищилися ставки за подання апеляційних та касаційних скарг, які становлять відповідно 150 та 200% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви. Для кожного позову в цьому випадку судовий збір обчислюється індивідувально.

Ставки мита на авто зменшаться

У 2018 році зміняться рівні ставок ввізного мита України на імпорт товарів походженням з ЄС, в тому числі для автомобілів. Для нових автомобілів та тих, що були в користуванні, у 2018 році ставки мита становитимуть 7,3%, 6,3% і 5% залежно від того, який обсяг двигуна. Для власників електрокарів, як очікується, мито буде нульовим.



ЗМЕНШИЛИ СОЦНОРМУ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ: ОТРИМУВАЧАМ СУБСИДІЙ ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ 

 1 січня, набула чинності нова норма постанови Кабміну №409 від 6 серпня 2014 року "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування". Зокрема, зменшили соціальні норми на електроенергію, а це автоматично означає, що отримувачам субсидій та пільг доведеться платити за послугу більше, якщо буде перевищення норми.

Нові соціальні норми на електроенергію від 1 січня 2018 року:

- у житлових приміщеннях (будинках), крім тих, що зазначені в абзацах третьому-шостому цього підпункту, — 70 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 190 кВт·г на місяць;

- обладнаних стаціонарними електроплитами, за наявності централізованого постачання гарячої води — 110 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 230 кВт·г на місяць;

- обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого постачання гарячої води — 130 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 250 кВт·г на місяць; 

- не обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів — 100 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 220 кВт·г на місяць;

- у селах і селищах міського типу для громадян, яким відповідно до законодавства держава забезпечує безоплатне освітлення житла, — 30 кВт·г на місяць на одну особу.


Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг дозволила підняти ціни на електроенергію. Цього разу зростання тарифів складатиме 16% і стосуватиметься бізнесу. 

Більше читайте тут: https://tsn.ua/groshi/zmenshili-socnormu-na-elektroenergiyu-otrimuvacham-subsidiy-dovedetsya-platiti-bilshe-1075155.html

Використано матеріал сайту: https://vsim.ua/Groshi/

Переглянути відео:

Написал: kobra (5 января 2018 12:39)
Бердичев регистрационный: купил резиновую лодку? Зарегистрируй!


Высокий уровень аварийности в сфере управления весельными и моторными лодками, байдарками, каяками, а также отсутствие прав на управление маломерными судами, вынудили правительство пересмотреть систему регистрации таких плавающих средств.

В постановлении КМУ №1061 «О внесении изменения в пункт 5 Порядка ведения Государственного судового реестра Украины и Судовой книги Украины» от 27 декабря 2017 года, указывается, что Госрыбагенство будет проводить регистрацию рыболовных судов, не подлежащих ранее надзору классификационным обществом.

Это значит, что вступят в силу и новые правила государственной регистрации маломерных судов, в частности тех, которые используются в некоммерческих целях. В обязательной регистрации будут также нуждаться лодки с мотором любой мощности, гребные лодки (надувные, деревянные, пластиковые, металлические) и байдарки.

Следующим шагом Кабмина, вероятно, станет вопрос регистрации надувных кругов и матрасов… Реформа, хотя немного на идиотизм и вытягивание денег из народного кармана похоже.

Валентин БОРТНИК
http://www.berdichev.biz/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (8 января 2018 08:12)
Существенное повышение заработной платы ожидает педагогов — плюс 25%. В денежном эквиваленте, по подсчетам премьер-министра, это в среднем дополнительные 1500 грн.

Это повышение предусмотрено в рамках образовательной реформы, за которую депутаты проголосовали в сентябре. Оно предусматривает продвижение оплаты труда на 1 разряд в единой тарифной сетке, фиксацию надбавки за престижность на уровне 20% для всех учителей и 30% для лучших учителей.

В ст. 61 закона об образовании говорится, что «должностной оклад педагогического работника низшей квалификационной категории устанавливается в размере трех минимальных заработных плат».

То есть, с 1 января зарплата педагога должна стартовать с 11 619 грн, однако из-за нехватки средств в бюджете повышение будет постепенным и продлится до 2023 года.

https://www.facenews.ua/news/2018/390257/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (8 января 2018 08:52)
Повышение минимальной зарплаты принесет рядовым гражданам не только плюсы, но и минусы.

С первого января минимальную зарплату повысили до 3723 грн, однако часть повышения «съест» сокращение субсидий. Кроме того, вырастут и некоторые налоги.
Для примера подсчитаем, как изменится размер субсидии для семьи из трех человек с двумя минимальными зарплатами. При учете двух минимальных зарплат в 3200 грн, такая семья должна отдавать за коммунальные услуги не больше 602 грн. В этом году, с учетом роста минимальной зарплаты, эта же семья заплатит за коммунальные услуги уже 815 грн с субсидией.

Фактически, увеличивая заработную плату, правительство обязует работодателей отдавать больше денег в бюджет в виде налогов. С одной стороны, это увеличивает поступления в государственную казну, с другой стороны — позволяет сократить расходы на субсидии. Учитывая высокий уровень «серой» занятости, большая часть украинцев, оформленных на минималку, вторую часть зарплаты получают в «конверте», не выплачивая с нее налоги. Увеличение минимальной зарплаты, как заявляют в Министерстве социальной политики, позволяет выводить зарплаты из «тени».


Также увеличится и налог на недвижимость. Платить нужно за квартиры площадью от 60 кв. м и дома от 120 квадратов. Местная власть имеет право увеличить эту норму. Для примера: в 2017 году владелец квартиры площадью 100 кв. м в Киеве заплатил налог на недвижимость в размере 551 грн (при учете минимальной зарплаты в январе 2016-го). В 2018 году за эту же квартиру придется заплатить уже 1280 грн.

https://hyser.com.ua/economics/kak-dlya-ukraintsev-izmenitsya-razmer-subsidij-i-nalogov-posle-povysheniya-minimalki-292911
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (8 января 2018 09:35)
Підвищення зарплат та пенсій: 20 новацій початку року

http://www.siogodennya.org.ua/?p=70825
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (13 января 2018 08:45)
В Україні незабаром заборонять продаж домашнього молока



Так, у зв’язку з введенням в нашій державі європейських санітарно-гігієнічних стандартів вже з 1 січня 2018 року переробні підприємства мали б купувати молоко тільки у спеціалізованих фермерських господарствах.

На думку чиновників, такий крок має підвищити якість молочної продукції, яка зараз не відповідає навіть мінімальним європейським стандартам.

Селяни ж від такого рішення не в захваті, адже чимало з них можуть втратити єдине джерело доходу.

Проте наразі цю дату вирішили перенести на 1 липня 2018 року.

http://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/item/9104-v-ukraini-nezabarom-zaboroniat-prodazh-domashnoho-moloka.html

Читайте токож:
http://ztnews.com.ua/от-введения-новых-стандартов-на-молок/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (13 февраля 2018 07:41)
Змінився порядок виплати допомоги на дітей одиноким матерям або батькам

8.02.2018

1Кабмін вніс зміни до порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми.

Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від 25 січня 2018 року № 41.

Так, право на допомогу на дітей одиноким матерям (батькам) має мати (батько) у разі смерті одного з батьків.

Встановлено, що для отримання допомоги один з батьків не може отримувати:
пенсію на дітей у разі втрати годувальника;
соціальну пенсію;
державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю».
Для отримання допомоги необхідно подати копію свідоцтва про смерть одного з подружжя та довідку про те, що мати (батько) не одержують на дітей зазначені пенсії та державну соціальну допомогу.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (1 мая 2018 06:59)
Рада хоче заборонити домашнє м'ясо
22 Березня 2018,

Нові правила можуть набути чинності з 2020-го. Експерти: ціни злетятьУ найближчому майбутньому жителі сіл можуть втратити можливість заробляти на домашньому м'ясі – Аграрний комітет парламенту підтримав законодавчу заборону продажу м'яса тварин, яких забили не на ліцензійних бойнях. "Сегодня" розібралася, навіщо нардепи просувають цей документ і які ризики він несе для споживачів.
Проект закону
Відповідну норму в парламенті зареєстрували в січні цього року, а вже 15 березня її підтримав профільний комітет Ради. У документі зазначається: з 1 січня 2020 року заборонено продавати м'ясо домашніх тварин і птахів, кролятину і м'ясо нутрії, якщо їх забили не на бойні, де є спеціальний експлуатаційний дозвіл. За порушення цих правил загрожує штраф до 850 грн. Автори документа уточнюють: ці правила не поширюються на випадки, коли м'ясо використовується виключно для особистого споживання. Крім того, норма не стосується малих обсягів домашніх птахів, кролятини і нутрій (до 10 тушок на день) – їх можна буде продавати, заколовши перед цим удома.
Стежитиме за новим порядком забою тварин інспектор Державної ветеринарно-санітарної експертизи. При цьому якщо перевіряючий виявить, що людина продає м'ясо не з ліцензованої бійні, то цей продукт буде знищений в його присутності.

Заступник голови Аграрного комітету Олександр Бакулін говорить, що прийняття цієї норми прописано в Угоді про асоціацію з ЄС і саме такі правила сьогодні діють в Європі.
Читайте далi: https://www.google.com/amp/s/ukr.segodnya.ua/amp/rada-hochet-zapretit-domashnee-myaso-1124182.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Татаров Олег
Добавил nina robin
Март 18, 2024

Какое у вас хобби?
Добавил Yulia21
Март 18, 2024

Познавательная программа для
детей

Добавил VeroNika06
Март 18, 2024

автопрокат Aнапа
Добавил VeroNika06
Март 18, 2024

Готовый коттедж купить
Добавил VeroNika06
Март 18, 2024