|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Новий етап об’єднання на Бердичівщині започаткували депутати Гришківецької селищної ради (оновлено)

Категория: Политика

Новий етап об’єднання на Бердичівщині започаткували депутати Гришківецької селищної ради

В середу 7 лютого відбулась чергова сесія Гришківецької селищної ради, яка розглянула ініціативу дванадцяти депутатів щодо об’єднання в одну територіальну громаду сіл Осикове, Рея, Агатівка, Гвоздава, Старий Солотвин, Новий Солотвин, Гальчин, Никонівка, Кукільня, Журбинці, Скаківка, Хмелище, Половецьке, Хмельове, Дубова та селища Гришківці, які нині входять до складу восьми сільських та однієї селищної рад.

Знову непросто далось це рішення. Як і всі попередні обговорення теми об’єднання громад, що проходили останні три роки, саме у Гришківцях були дуже складними (всіх їх ми детально описували на сторінках газети та сайту). Ось і цього разу присутні на сесії депутати обласної та районної рад, громадські активісти всіх «гришківецьких процесів» були проти такого рішення. Вони вимагали у сільських голів так званого «Житомирського напрямку» (так часто у розмовах називають цю майбутню громаду) гарантій того, що вони не відмовляться від пропозицій Гришківець, як це було вже не раз з іншими сільськими радами.

Але спільними зусиллями селищний голова та депутати змогли розповісти та майже переконати, що таких гарантій тут і зараз ніхто надати не може, адже процедура передбачає спочатку проведення громадських слухань в громаді, де висловлено ініціативу, а потім ще одна сесія ради, на якій будуть сформульовані запрошення до об’єднання. Потім пройдуть громадські слухання у всіх громадах, які запрошуються, і лише потім рішенням своїх сільських рад вони зможуть дати офіційну відповідь.

Хоча я особисто вважав і вважаю, що найкращим економічним, географічним історичним та ментальним об’єднанням на Бердичівщині було б об’єднання міста та всіх сіл району, але за три роки переконався, що сьогодні воно є майже нереальним внаслідок політичних та інших амбіцій деяких посадових осіб, в першу чергу бердичівського міського голови. Тому теж підтримав таку ініціативу.


Порівняно компактна майбутня Гришківецька громада має шанси бути успішною, якщо не повторить помилок Семенівської. На мою думку, майбутнім провідникам громади потрібно буде думати не про те, як зберегти в селах бюджетні об’єкти (клуби, ФАПи, школи, дитсадки, будівлі сільрад, бібліотеки), а думати про те, щоб жителі громади могли заробити стільки грошей, щоб мати змогу на власних авто по гарних дорогах (ось цю функцію громаді таки прийдеться виконувати) поїхати в будь-яку бібліотеку Бердичева, на будь який концерт у Житомирі чи Києві або ж заплатити лікарю чи вихователю, які залюбки самі приїдуть до того, в кого є гроші. А для цього треба, в першу чергу, підвищувати інвестиційну привабливість територій як для сільськогосподарського чи промислового, так і для рекреаційного розвитку.

 

Крім рішення про об’єднання, на сесії селищної ради депутати затвердили звіт про виконання бюджету за минулий рік (залишилось невикористаними 1,3 мільйони гривень, які будуть використані в цьому році на капітальний ремонт вулиць), розглянули земельні питання та надали згоду відділу поліції на облаштування в селищі постійного поліцейського пункту для кращої охорони громадського порядку.

P.S. На етапі громадських слухань, думаю, потрібно обговорити питання про включення села Катеринівка до нової громади, адже географічно воно більш тяжіє до Агатівки та Осикового, ніж до Швайківки.

Матеріал сайту: https://rio-berdychiv.info
IMG 3514 IMG 3515
IMG 3516 IMG 3517
IMG 3519 IMG 3520

Написал: kobra (15 февраля 2018 07:27)
13 лютого відбулися громадські обговорення цього питання.

Гришковецький селищний голова Ірена Лісова відзначила, що було проведено перемовини з головами сільських рад, з якими має відбутися об’єднання, і попередньо вони не проти, але потрібно дати офіційне запрошення цим сільським радам, щоб питання могли обговорити жителі сіл, адже усе залежить саме від того, яке вони приймуть рішення.

Втім, навіть не всі жителі селища задоволені таким форматом об’єднання, дехто каже, що маючи більше 5 000 жителів смт. Гришківці могли б і не об’єднуватися, а створити свою громаду, втім, цього у законодавчій базі не прописано. На наболівші питання громади дав відповідь спеціально запрошений представник Центру розвитку місцевого самоврядування Житомирської області. Від нього присутні дізналися, що на теренах Бердичівського району розпочинається процес ще однієї ОТГ – Райгородецької, у складі семи чи восьми сільських рад. За прогнозами, обидві громади можуть бути перспективними та самодостатніми.

Розуміючи, що процес децентралізації незворотній, жителі селища Гришківці, які прийшли на збори (а це близько п’ятдесяти осіб, переважно пенсійного та передпенсійного віку), проголосували за створення нової Гришковецької громади. Тож буде нарешті нова громада у районі чи ні, залежить від сусідніх сіл, які мають дати згоду на об’єднання.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ
Фото див.:http://www.berdichev.biz/у-процесі-обєднання-громад-смт-гриш/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (6 марта 2018 10:47)
Об’єднання громад продожується на Бердичівщині – Половецьке каже «Так» Гришківцям
04 бер. 2018
На минулому тижні відбулись громадські слухання в Осиковому, де лише дві людини були проти, а абсолютна більшість присутніх була «за» об’єднання в Гришковецьку громаду. В Реї, щоб вислухати думку громади щодо об’єднання, поступили по-іншому. Голова, секретар та сільські депутати обійшли всі двори в Реї та Гвоздаві і запитали персонально кожного жителя. Переважна більшість була «за» об’єднання з сусідами в компактну, але досить спроможну громаду.

В неділю жителі Половецького і Хмельового теж збирались, , щоб вирішити долю подальшого адміністративного устрою своїх сіл. До актової зали Половецької школи прийшло майже сто осіб.

Сільський голова Василь Іванович Глищук детально розповів про всі можливі конфігурації, які за останні три роки обговорювались щодо подальшої долі Половецького та врешті-решт закликав жителів до об’єднання в Гришковецьку громаду, як найкращий на сьогодні варіант, який можна самим прорахувати і спланувати, адже тим, хто буде і надалі сумніватись, варіанти напишуть уже не на місцях, а в Житомирі чи Києві.
В процесі обговорення, як завжди на подібних заходах, люди вимагали гарантій, що станеться саме так, і що держава виконає всі свої обіцянки щодо надання повноважень та ресурсів новим громадам. Але хто ж такі гарантії може дати? Присутні згадували часи, коли п’ять сіл були об’єднані в один радгосп і більшість грошей вкладались в благоустрій центрального села, та побоювались, чи не станеться подібне і в новій спільноті. Також хвилювались жителі Половецького, чи вистачить грошей на ремонт їхньої красуні-школи, адже потрібно переробляти дах, через який нині води біжить аж до першого поверху.

На збори прибула делегація депутатів Гришковецької селищної ради, які були ініціаторами нинішнього формату об’єднання і які по черзі закликали до спільної та активної праці всіх присутніх у залі.
Після дискусій та обговорень головуючий запропонував перейти до голосування. Всі присутні одноголосно підтримали об’єднання, тим самим дали можливість депутатам сільської ради прийняти відповідне рішення сесії та продовжити організаційні процеси реформування.

P.S. По обіді цього ж недільного дня пройшли громадські слухання і в селі Хмельове, яке входить до Половецької сільради. Хоч там було менше присутніх, але вони теж одноголосно проголосували за об’єднання.

Так може виглядати карта Бердичівського району на кінець року:

Читайте : https://rio-berdychiv.info/novini/politika/item/11521-obiednannia-hromad-prodozhuietsia-na-berdychivshchyni-polovetske-kazhe-tak-hryshkivtsiam.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (11 марта 2018 08:54)
Солотвину було непросто прийняти доленосне рішення про об’єднання

09 бер. 2018
Солотвину було непросто прийняти доленосне рішення про об’єднання
Адже у четвер тут відбулись громадські слухання з обговорення пропозиції Гришковецької селищної ради об’єднатись в одну територіальну громаду разом з Никонівкою, Половецьким, Скаківкою, Осиковим, Реєю та Гальчином. В більшості цих громад вже пройшли слухання, на яких де - одноголосно, а де - більшістю голосів жителі теж погодились на таке об’єднання.

Докладніше читайте: https://rio-berdychiv.info/novini/politika/item/11552-solotvynu-bulo-neprosto-pryiniaty-dolenosne-rishennia-pro-obiednannia.html

Тепер рішення про приєднання має ще проголошуватись на сесії Старосолотвинської сільської ради, адже рішення ради є документом для подальших організаційних кроків об’єднання. Отже, залишилось провести ще одні громадські слухання щодо пропозиції Гришковецької громади і станеться це в Скаківці у неділю, 11 березня.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (12 марта 2018 12:32)
Своїм твердим «Так» Скаківка останньою дала згоду на об’єднання в Гришківецьку громаду

В неділю відбулись громадські слухання з питань об’єднання в Гришковецьку громаду останній сільській раді з тих, кому Гришківці надали пропозицію про об’єднання, – Скаківській.
До актового залу в просторій Скаківській школі зібрались цього недільного дня як жителі Скаківки, так і двох інших сіл, що входять до сільської ради, – Журбинець та Хмелищ.

Читайте повний текст: https://rio-berdychiv.info/novini/politika/item/11557-svoim-tverdym-tak-skakivka-ostannoiu-dala-zhodu-na-obiednannia-v-hryshkivetsku-hromadu.html

Попередньо чимало жителів Скаківської громади досить скептично відносились до об’єднання з Гршківцями, одноголосне «так» показало, що люди хочуть змін, хочуть бути незалежними від районного начальства, хочуть власними спільними зусиллями змінювати свою громаду і свою країну.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (29 марта 2018 20:17)
На громадських слуханнях Гришківці підтвердили своє прагнення до об’єднання

Сьогодні, 29.03.18р. о 10:00 в приміщенні Гришківецької селищної ради відбулись чергові громадські слухання щодо об’єднання в одну громаду восьми територіальних громад так званого «Житомирського напрямку».

Не обійшлось і цього разу без опонентів такого процесу. Так, один житель селища розповів присутнім, що він провів альтернативні громадські слухання і написав відповідний протокол. Але підтвердити якимись іншими документами (список присутніх чи журнал реєстрації) або ж іншими фактами (відеозапис зборів тощо) не зміг.

Після нетривалої дискусії більшістю голосів присутні погодили рішення щодо об’єднання. На черзі - наступні процедурні кроки, які можуть завершитись в кінці року призначенням нових виборів голови та депутатів нової громади.

https://rio-berdychiv.info/novini/politika/item/11686-na-hromadskykh-slukhanniakh-hryshkivtsi-pidtverdyly-svoie-prahnennia-do-obiednannia.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024