|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Волонтери, які передають допомогу на Схід, вперше відвідали Бердичівський театр (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

З перших днів АТО ці люди підтримують українських воїнів: готують смачненьке, збирають потрібні на війні речі і передають в АТО. Щоб віддячити за їхній патріотизм, бердичівський благодійник Петро Залізний подарував волонтерам квитки на виставу-комедію «І тільки смерть розлучить нас» за участю Остапа Ступки у «Музично-драматичному театрі на Європейській». Люди, серед яких мешканці Бердичівщини і Чуднівщини, упевнений він, за роки важкої праці заслужили на культурний відпочинок. Тим паче, що не всім із них по кишені відвідати театр, адже квитки в середньому коштують декілька сотень гривень.

«Ми всі вдячні Богу за кожного з волонтерів, які ризикують своїм життям і йдуть туди, допомагають, везуть. Але про тих ми хоч інколи згадуємо, говоримо. Але щоб відправити бус чи машину на Схід, її треба чимось загрузити. Є сотні і тисячі волонтерів, про яких ніхто ніколи не чув і не знає, які всі 4 роки війни працюють, щоб збирати і допомагати», розповідає благодійник, який подарував волонтерам квитки, Петро Залізний.

Чоловік придбав два десятки квитків. 10 – для благодійної організації «Відкрите серце», яка допомагає пакувати, грузити і розвозити різну допомогу. Решта – для волонтерів благодійного фонду «Оберіг-26», який постійно їздить на передову і збирає для воїнів необхідне.

«В Іванополі є волонтери, які, будемо казати, не фейсбучні волонтери. Але мені так хотілось, щоб ці люди побачили цю красу у нас в Бердичеві, цей театр, запропонувала. Вони з таким захопленням сприйняли це. Смаколики, плетуть маскувальні сітки, завжди готують вареники, готують усе, що замовляється, щоб передати у великій кількості», каже волонтер Ірина Піскун.

Пані Лариса допомагає волонтерам з перших днів АТО. Жінка у театрі вперше.

«І шиємо, і збираємо, і печемо – все, що нам люди помагають, дають, ми те робимо, в основному шили ковдри. Таке натхнення у мене вийшло на старості років – хочу допомагати своїй країні», – говорить волонтер з Іванополя Лариса Сичева.

«Ми просто звичайні собі люди, яким не байдуже, бо там наші діти. Мої учні перші там з'явились. Подзвонили і сказали, що треба допомога, і все. До цієї пори треба. Ми заповнили ту прогалину, де серйозно недопрацьовує держава. Ми не забезпечені фінансами, ми не можемо купляти серйозну техніку – тепловізори, але біноклі і форми купляли, все, що хлопці просили», – говорить волонтер з Іванополя Антоніна Лівшун.

У театрі, як завжди, повна зала. Перша дія комедії інтригує глядачів знайомством експресивної Єви із Бруно. Бідоласі через це доведеться пережити аварію, лікарню і навіть в’язницю. А згодом – лікування у психіатричній клініці. Єва закохується у нього і невдовзі це почуття стає взаємним. Але чоловік Єви Маріо зумів стати для Бруно справжнім другом. І попри її велике бажання вбити руками Бруно свого чоловіка, дружба між обома перемагає. Глядачі сміються із кумедних ситуацій і майстерної гри акторів. А глядачі-волонтери у захваті від комедії і приміщення театру. Такий подарунок, кажуть, незабутній.

«Приємно не так за себе, як за цих жінок, які багато працюють у селі і уже напрацювалися, але не втомлюються тому, що Бог терпів і нам велів. І українська нація – терпляча, думаю, що все буде у нас гаразд і Україна переможе, Україні бути і таким жінкам, звичайно, слава, як і слава нашим захисникам і волонтерам», – каже директор Іванопільської гімназії Лілія Мудрук.

Вдячний волонтерам за їх незламну життєву позицію і Остап Ступка. Чоловік і сам бере участь у соціальних проектах підтримки різних людей, приміром, з вадами слуху.

«Якби не волонтери, то, думаю, що взагалі б нічого не було. Левову частку допомоги роблять вони, віддають душу і серце цій справі. Якби не люди з відкритим серцем і бажанням допомогти, то... держава в цьому плані пасе задніх», каже актор Остап Ступка.

Вистава-комедія, говорить він, про любовний трикутник. Тут кожен може пізнати себе у певних ситуаціях і зробити певні висновки. У театрі бердичівлянам актор радить вчитися і вміти культурно розважитися. А ще – любити своє місто.

«Знаю, що тут вінчався Бальзак, це, напевно, всі знають. Місто з історією, старовинне, приємно, що і театр тут з’явився і вже відремонтований», каже він.

Наступна вистава у Бердичеві вже 30 квітня. Відволікшись від справ буденних, волонтери знову поринають у роботу. Чимало добровольців без статусів і посвідчень – їхні підопічні. Вони, кажуть, просять домашньої їжі і спілкування, аби відчути себе не забутими.

ВІДЕО: Віталій Сінєльніков

Автор: Юлія Сінєльніковa

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Бильярдный зал
Добавил friza
Апрель 25, 2024

Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024