|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Люди у відчаї, але безсилі: у Бердичівському районі не хочуть об’єднуватися з містом у громаду. Чи їх питатимуть? (ВІДЕО)

Категория: Политика

alt

Третина депутатів Бердичівської районної ради ініціювала проведення 23-ої позачергової сесії. Кажуть, своїм зверненням до обласного керівництва хочуть внести зміни до перспективного плану формування території громад Житомирської області.

Причина – небажання багатьох сіл об’єднуватись із містом у спільну громаду. На годиннику десята тридцять, а депутатів усього 16: кворуму нема. Та оголосити сесію як таку, що не відбулася, присутні не дають, звинувачуючи у відсутності багатьох своїх колег голову районної ради. Мовляв, вона зробила усе, щоб звернення про небажання сіл жити спільною громадою з Бердичевом просто не було.

Софія Томашевська на закиди людей про її втручання у формування в районі ОТГ показує протоколи з Романівської сільради про небажання бути в громаді виключно із селами.

Депутат Максим Самчик говорить: «був на громадських слуханнях у селах Романівської сільради. Тоді люди заявляли інше: хочуть об’єднатися у Скраглівську громаду без міста. Але чомусь у протоколах рішень зазначено інше».

Голова районної ради пропонує внести ряд правок і доповнень до тексту звернення депутатів, які, на їхню думку, зводять нанівець саму суть документа.

«Сьогодні відправляти лист у такому форматі – неправильно, бо на сьогодні у 4 сільрадах обговорення і сесії не відбулися», - каже голова районної ради Софія Томашевська.

«Софія Броніславівна, служіть для народу, а не для себе і не захищайте когось одного. Я особисто зберу людей у Слободищах і побачте, де ви будете. Тому що ви кажете, зараз буде новий формат, ви для чого робити ці громади, ви до себе викликаєте. Райки, Слободище і Швайківка вже колотять знов, чому вони це роблять?», - кричать люди із залу.

«Чуєте і говорите тільки ви, є депутати. Якщо тут зазначено незгода, ми не пропишемо, що надана згода. Але на сьогодні всіма сільрадами надано документи і повідомлення про те, що згода надана. Це фундаментальне рішення, яке прийняте всіма», - каже депутат Максим Самчик.

Нарешті з’являється ще двоє депутатів і сесія, а не пусті розмови, починається з виступу депутатів про Скраглівську громаду.

«Ця громада, на моє глибоке переконання, всі люди у ній є заручниками політичного протистояння. До волі і думку громад мало хто прислуховується. Думку громад, що вони хочуть створити свою громаду – хай беруть сільські голови звернення на сесію, а ми її підтримаємо», - каже депутат Валерій Бабійчук.

Депутати і сільські голови вважають таку ідею лише затягуванням часу. У залі починається словесна перепалка: люди намагаються довести голові районної ради, що вона не чує і не підтримує ініціативи депутатів, а лише проштовхує власні інтереси.

Присутні райдепи зазначають: уже зібрано інформацію на примусове об’єднання сіл, слово «добровільне» невдовзі зникне. Містам обласного значення, кажуть, законом надано статус спроможних громад. А отже згодом з’явиться закон так званих «білих плям», коли громади будуть приєднувати автоматично до існуючих ОТГ.

«Є думка одностайна, що район не готовий об’єднуватись з містом. Наше завдання на сьогодні – внести зміни, не дати, щоб на сесії обласної ради прозвучала Бердичівська міська громада за участі цих 10-ти сільрад», - говорить Максим Самчик.

Якщо селам не об’єднуватися, говорять районні депутати, Бердичівський район чекає серйозна втрата.

«Першочергове право на майно комунальної власності мають ті громади, на території яких воно розташовано. Може хто забув, всі об’єкти – земельні ділянки і майнові комплекси – знаходяться у Бердичеві. То я вас поздоровляю з тим, що громада може втратити всі майнові комплекси», - говорить депутат Едуард Томашевський.

Звідки з’явилась документально оформлена ідея об’єднання сіл з містом? Цьому теж дають дещо завуальоване пояснення.

«Паспорти ж хтось для ОТГ з містом зробив і подав. Це не робить районна рада, це робить державна адміністрація», - каже Едуард Томашевський.

Після довгих обговорень на сесії вирішили-таки внести правки до тексту депутатського звернення. Депутати одноголосно підтримали пропозицію відправити обласному керівництву документ про те, що села району не хочуть входити в міську громаду. Але голова районної ради утрималась під час даного голосування. Тому рішення не прийняте: не вистачило одного голосу. Сесію закривають, а обуренню присутніх немає меж.

Матеріал zhitomir.today



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024