|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Підозрюваній у резонансному вбивстві обрано запобіжний захід ( оновлено)

Категория: Криминал

Підозрюваній у резонансному вбивстві обрано запобіжний захід

У резонансній справі вбивства Юлії Звєздіної, окрім її чоловіка Святослава, слідство підозрює ще його сестру Світлану, що раніше у справі проходила, як свідок. Нагадаємо, під час убивства молодої жінки 18 січня 2018 року Світлана була разом зі співмешканцем, братом і сином загиблої у квартирі. 29 травня правоохоронці вручили жінці підозру у скоєнні вбивства. Того ж дня розпочалось судове засідання стосовно обрання міри запобіжного заходу, яке продовжилось 30 і 31 травня. Засідання проходило у відкритому режимі, бажаючих підтримати матір Юлії було чимало. Сторона обвинувачення – прокурор Білецький – наполягав на необхідності обрання запобіжного заходу до особи, яка підозрюється у вбивстві, у вигляді тримання її під вартою 60 діб. Сторона захисту та підозрювана заперечували і просили домашнього арешту, адже у підозрюваної вдома донька-підліток і хвора мама. У якості свідків заслухали матір підозрюваних у вбивстві та класного керівника доньки підозрюваної.

 

Зважаючи на скоєння особливо тяжкого злочину, а також те, що підозрювана із метою уникнення кримінальної відповідальності зможе впливати на свідків або переховуватись від суду, прокурор наполягає таки на арешті.

Суддя Скиба, на перший погляд, здавалось, відтягує рішення, насправді ж, досконало вивчає справу, жодним чином не показуючи свого ставлення. Не проходить повз увагу й те, що напередодні вбивства потерпіла отримала переказ від дідуся. За оновленою версією слідства «підозрювані чоловік та його сестра вимагали гроші у потерпілої. На цьому ґрунті між ними виникла сварка, в ході якої вони і вбили потерпілу». Мати підозрюваної у те не вірить.

Вислухавши свідків, докази прокурора і адвоката, аж на третій день судового засідання суддя, нарешті, оголошує рішення стосовно застосування запобіжного заходу до жінки, яка підозрюється у вбивстві. Ухвала слідчого судді, нагадує, може бути оскаржена протягом п’яти днів із дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги до апеляційного суду Житомирської області.

Присутні на засіданні, почувши таке, відкрито не приховують радості, аплодують і дякують, вважаючи це ще одним кроком до справедливого покарання усіх учасників убивства молодої жінки.

Репортаж: Олени Лук’янюк

ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (10 июня 2018 06:43)
08.06.2018
Бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство дружини «світить» довічне ув’язнення
Бердичівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, яких підозрюють у вчиненні вимагання та умисного вбивства з корисливих мотивів за попередньою змовою 29-річної жінки.
Про це повідомив керівник Бердичівської місцевої прокуратури Вадим Кожухар.
Очільник місцевої прокуратури, під процесуальним керівництвом якої проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні зауважив, що обвинувальний акт складено на підставі законно здобутих беззаперечних доказів. «Зокрема, серед таких - офіційні висновки низки судових експертиз, одержаних органом досудового слідства та долучених до матеріалів кримінального провадження», - констатував Вадим Кожухар.
Прокурор уточнив, що йдеться про жорстоке вбивство, скоєне у Бердичеві у січні цього року, яке викликало значний резонанс серед місцевих жителів. Установлено, що 28 - річний чоловік та його рідна 31 - річна сестра, дізнавшись, що дружина одержала значну суму грошей від родича, почали їх вимагати. У зв’язку з цим між жінкою та співучасниками стався конфлікт, під час якого у чоловіка та його сестри виник умисел заподіяти потерпілій смерть, який вони реалізували, убивши її.
Керівник місцевої прокуратури додав, що обурені таким зухвалим та жорстоким вбивством рідні і знайомі потерпілої вимагали від правоохоронців швидкого розслідування, вдаючись до пікетування доріг тощо. «Однак закон передбачає, що до кожного учасника кримінального провадження має бути застосована належна правова процедура, а тому розслідування повинно бути не лише швидким, а й повним та всебічним», - резюмував Вадим Кожухар.
Також слід зауважити, що прокурор у своїй діяльності керується виключно законом. Втручання у будь-якій формі у здійснення прокурором своїх службових повноважень є неприпустимим.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 189 (вимагання, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) та п.6, п.12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) КК України скеровано до Бердичівського міськрайонного суду для розгляду по суті. Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме Бердичівська місцева прокуратура.
Додатково: санкція суворішої – статті 115 КК України передбачає покарання - зокрема, позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
https://zhit.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=230874
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (14 июня 2018 17:31)
Підозрювана у вбивстві братової бердичівлянка Світлана Кустовецька залишається під вартою

Додано: четвер, 14 черв. 2018, 15:07


Апеляційний суд Житомирської області залишив без змін ухвалу слідчого судді Бердичівського міськрайонного суду, якою підозрюваній в убивстві Юлії Звєздіної (Козак) мешканці Бердичева Світлані Кустовецькій було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє служба із забезпечення зв’язків зі ЗМІ.


Підозрювана у вбивстві братової бердичівлянка Світлана Кустовецька залишається під вартою



13 червня колегія суддів Апеляційного суду розглянула апеляційні скарги від підозрюваної та її адвоката стосовно заміни запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт, інформують у службі, у свою чергу, сторона обвинувачення заперечувала проти задоволення апеляцій. Враховуючи доводи сторін, в апеляційній інстанції дійшли висновку, що саме тримання під вартою допоможе уникнути ризиків, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України, тож скарги Кустовецької та її захисника не задовольнили.

Нагадаємо, у резонансній справі вбивства Юлії Звєздіної, в якій на початку в якості єдиного підозрюваного проходив чоловік загиблої Святослав Козак, його сестра Світлана перебувала у статусі свідка. Пізніше його замінили на статус підозрюваної.

Судовий розгляд у даному кримінальному провадженні здійснюватиме Богунський районний суд м. Житомира.



Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш

ТРК ВІК : http://www.trkvik.tv/posts/pidozriuvana-u-vbyvstvi-bratovoi-berdychivlianka-svitlana-kustovetska-zalyshaietsia-pid-vartoiu

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=s4NUn0n9CKI
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (17 июня 2018 06:24)
На суді 14 червня адвокат обвинуваченої просила відпустити її підзахисну під домашній арешт. Родичі загиблої побоюються, що обвинувачувані відкупляться від покарання. Кілька десятків бердичівлян приїхали на судове засідання з фотографіями вбитої.

«Ми хочемо справедливого суду, щоб все було чесно і щоб за гроші нічого не купляли», – зауважила бердичівлянка Леся Гурківська.

Адвокат обвинуваченої у груповому вбивстві наполягає на зміні запобіжного заходу. Аргументує тим, що обвинувачена сама виховує малолітню дитину і має хвору матір.

«На сьогоднішній день причина смерті не встановлена. Дайте розібратись у цьому професіоналам. Навіщо при цьому під вартою повинна перебувати Світлана Кустовець? При таких обставинах, що ми маємо: неповнолітня дитина, хворі батьки, у яких немає пенсії, навіщо таке робити?» – сказала адвокат обвинуваченої Людмила Петрушина.

Сама ж підозрювана своєї вини не визнає.

«Я повністю не згодна з тим, у чому мене обвинувачують. Із Козак Юлією Валеріївною у мене були гарні, дружні стосунки. У мене не було жодних намірів завдавати їй шкоди. Я не вчиняла злочину, я ні в чому не винна», – сказала обвинувачена Світлана Кустовець.

Обвинуваченій у вбивстві суд запобіжний захід не змінив. За ґратами жінка перебуватиме до кінця липня. Якщо провину доведуть, їй може загрожувати довічне ув’язнення.

http://zhitomir.today/news/society/pidozryuvanu_u_vbivstvi_berdichivlyanki_sud_lishiv_pid_vartoyu_ne_dopomogli_navit_argumenti_pro_nepovno-id26361.html

Відео:: https://m.youtube.com/watch?v=7QiWOp0b8oU
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил gutak
Март 28, 2024

Посоветуйте как выбрать виски?
Добавил unepubu
Март 28, 2024

Болит живот - что делать
(Днепр)?

Добавил Ninoshka
Март 27, 2024

Бронепластины
Добавил Lisive
Март 27, 2024