|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичівському районі одразу 8 дітей з багатодітної родини захворіли на кір

Категория: Происшествия

alt

Залишається неблагополучною епідемічна ситуація з кору в області. Останнього тижня в області на кір захворіли 22 особи. А у Бердичівському районі одразу восьмеро дітей з однієї родини захворіло на кір. Про це повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр.

Упродовж 21.06-27.06.2018 р. на кір захворіло 22 особи, в тому числі 15 дітей та 7 дорослих.
Всього з початку року в області на кір вже захворіло 249 людей, з них 104 дитини та 145 дорослих. 
Зареєстровано спалах кору у Бердичівському районі, смт Гришківці. Станом на 27.06.2018 р. у багатодітній родині захворіло 8 дітей, двоє з них було госпіталізовано. У всіх дітей відсутні щеплення через відмову батьків. 
Фахівцями обласного лабораторного центру проводиться протиепідемічна робота у вогнищах інфекції. За контактними встановлено медичне спостереження. Питання епідемічної ситуації з кору перебуває на постійному контролі», – йдеться у повідомленні. 
В обласному лабораторному центрі нагадують, що кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. У зоні ризику знаходяться діти, які не мають двох щеплень, та дорослі, у яких відсутній імунітет. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today

Написал: kobra (6 июля 2018 14:18)
Вже 19 випадків захворювання на кір зафіксовано в Бердичівському районі
06 лип. 2018

За офіційними даними міністерства охорони здоров’я України станом на 3 липня поточного року в Україні зареєстровано 24027 випадків захворювання на кір, серед них 13400 дітей. Від ускладнень захворювання на кір померло 12 людей 8 дітей та 4 дорослих. За 6 місяців 2018 року в Житомирській області зареєстровано 257 випадків захворювання на кір, серед них 111 дітей, 57% в структурі захворілих займають дорослі (146 осіб). Кір реєструється на всіх адміністративних територіях області. Не оминула кір і наш регіон. Так в першому півріччі на території міста Бердичева на кір захворіло 4 дорослих, а в Бердичівському районі зареєстровано спалах кору серед дітей двох багатодітних родин, захворіло 19 осіб, серед них 18 дітей. Інфікування першого захворілого відбулося за межами нашого регіону, а саме – на території Вінницької області, де мав контакт з хворим на кір родичем. Щеплена проти кору лише 1 особа, отримала одне щеплення у віці 1 рік. Інші діти були не щеплені проти кору через категоричну відмову батьків від щеплень за релігійними переконаннями.


Кір – гостре інфекційне захворювання, яке проявляється високою температурою, головним болем, слабкістю, нежиттю, сухим кашлем, світлобоязню, кон’юнктивітом та висипкою на слизових оболонках щік та шкірних покривах. Перші елементи висипу у вигляді дрібних білих плям, так звані п’ятна «Бельського – Філатова – Копліка», з’являються на внутрішній поверхні щік. Через декілька днів з’являється висип, спочатку, як правило, на обличчі, за вухами, верхній частині шиї. Приблизно через 3 дні висип поширюється по всьому тулубу та кінцівках. Висип тримається 5-6 днів. Зникнення висипу відбувається в зворотній послідовності. Здебільше залишається пігментація.



Кір – небезпечне вірусне захворювання, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. При контакті не щеплених людей з хворим на кір 9 з 10 захворіє. Зараження кором відбувається при вдиханні повітря з найдрібнішими крапельками слизу що містять віруси, які потрапили в повітря при кашлі, чханні чи навіть розмові з хворим. Кір дуже швидко та легко розповсюджується. Вірус кору залишається активним і живе в повітрі та на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Інфікована людина може передавати вірус ще за 4 дні до та 4 дні після появи у неї висипу.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (6 июля 2018 14:18)
Інкубаційний період, тобто період від початку зараження людини до перших клінічних проявів, при кору становить від 7 до 21 дня. Саме в останні дні цього періоду заражена людина починає виділяти вірус і стає небезпечною для оточуючих.


Діагноз кору встановлюється на підставі характерних клінічних симптомів та даних лабораторних досліджень (аналізів сечі та носоглоточних змивів у термін не пізніше 3 доби від появи висипу, від цих же хворих досліджується сироватка крові в період між 4-28 добою з моменту появи висипу. Дослідження проводяться у вірусологічній лабораторії ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» безкоштовно.


Кір може мати серйозні наслідки, особливо у дітей віком до 5 років. Зокрема може спричинити запалення середнього вуха (отит), запалення дихальних шляхів( ларингіт, трахеобронхіт), пневмонію, діарею, та навіть ураження головного мозку. Тому при виникненні будь-яких ознак цього захворювання слід негайно викликати лікаря.


Спеціального лікування від цього захворювання не має. Єдиним засобом профілактики на даний час є вакцинація, що забезпечує захист від цієї інфекції. Згідно календаря профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ України №551 від 11.08.14 року «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні» планові щеплення проти кору проводяться у віці 12 місяців та 6 років.


Наразі в Україні доступна комплексна вакцина проти кору, паротиту та краснухи – пріорікс (КПК). Вона безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. До речі, перенесене захворювання на паротит чи краснуху не є протипоказанням для проведення щеплення вакциною КПК.
При виникненні випадку кору слід проводити наступні протиепідемічні заходи:
- за контактними особами чи то за місцем проживання чи виховання (навчання) встановлюється медичне спостереження протягом 17-21 день в залежності від щеплю вального статусу контактних осіб;
- діти у віці старше 1 року та особи у віці до 30 років, які не щеплені проти кору і не хворіли раніше або не мають відомостей про щеплення, підлягають за епідемічними показами щепленню проти кору протягом 72 годин з моменту контакту з хворим;
- протягом всього періоду спостереження щодня, у приміщенні, де перебував хворий, слід проводити вологе прибирання та протяжне провітрювання;
- перехворілі кором допускаються до виховних та навчальних закладів після повного клінічного одужання, але не раніше 10 днів від початку захворювання.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (6 июля 2018 14:19)
Шановні батьки!
Ліків від кору не існує. Єдиним засобом профілактики кору є щеплення. Тому варто пам’ятати що саме вчасно зроблена вакцинація гарантує безпеку здоров’я Вашої дитини.
Пам’ятайте!
Відмовившись від проведення щеплення своїй дитині ви наражаєте на високий ризик захворювання з можливими важкими ускладненнями.

Лікар епідеміолог відділення організації епідеміологічних досліджень Бердичівського районного відділу ДУ «ЖОЛЦ МОЗ України» Коломієць Валентина Іванівна

Завідуючий відділом О.І.Запаринюк

Матеріал сайту: https://rio-berdychiv.info/novini/meditsina/item/12195-vzhe-19-vypadkiv-zakhvoriuvannia-na-kir-zafiksovano-v-berdychivskomu-raioni.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (10 июля 2018 23:10)
Діти з багатодітних родин, які захворіли на кір у Бердичівському районі, вже одужуют

Серед 19 жителів Бердичівського району, які захворіли на кір, 15 – уже повністю вилікувались, ще 4 – на заключній стадії одужання. Про це повідомила головний лікар КУ Центру ПМСД Бердичівської районної ради Наталія Ровкова у понеділок, 9 липня.

Читайте повний текст: http://zhitomir.today/news/society/diti_z_bagatoditnih_rodin_yaki_zahvorili_na_kir_u_berdichivskomu_rayoni_vzhe_oduzhuyut-id26735.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Вейпи
Добавил Нарния
Апрель 23, 2024

Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил polinalaxtanova14
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024