|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Податок на нерухомість в Україні в 2018 році: хто і скільки платить. Термін сплати до 29 серпня 2018 року.

Категория: Власть

Податок на нерухомість в Україні в 2018 році: хто і скільки платить

Податок на нерухомість в Україні платять і фізичні особи, і юридичні, і приватні підприємці. Кому доведеться заплатити податок на нерухомість в 2018 році, хто позбавлений цього податку, скільки і коли треба платити і що буде за несплату.

Повна назва податку звучить так: податок на нерухоме майно, відмінне від земельного. Під нерухомим майном маються на увазі квартири, будинки та інші житлові та нежитлові будівлі та приміщення. 

 

Що таке податок на нерухомість

Податок на нерухомість в Україні входить до числа місцевих податків. З 2015 року платити податки потрібно за будь-яку нерухомість – як житлову, так і нежитлову.

Об’єктами житлової нерухомості є:

житловий будинок (садового типу і багатоквартирний); прибудова до житлового будинку; квартира; котедж; кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах; садовий будинок; дачний будинок.

Податок на нерухомість в Україні в 2018 році: хто і скільки платить



До об’єктів нежитлового фонду відносяться:

будівлі готельні; будівлі офісні; будівлі торговельні; гараж; будівлі промислові та склади; будівлі для публічних виступів (казино, гральні будинки); господарські (присадибні) будівлі; допоміжні (нежитлові) приміщення – це сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції та ін; інші будівлі.

Є ряд об’єктів, які не потрапляють під оподаткування. Це об’єкти нерухомості, що належать державі або територіальним громадам; об’єкти нерухомості в зонах відчуження і безумовного відселення; дитячі будинки сімейного типу; об’єкти житлової нерухомості, які належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування; гуртожитку; будівлі сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо в сільськогосподарській діяльності; об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності громадських організацій інвалідів та їх підприємства і так далі.

Зараз в Україні оподатковується як житлова, так і нежитлова нерухомість. Пільгові розміри неоподатковуваних житлових приміщень встановлюються місцевими радами.

У 2018 році ставка податку на нерухомість зменшилася і становить 1,5% мінімальної зарплати за один м2. Для квартир розміром понад 300 м2 і для будинків більше 500м2 нарахована сума податку збільшується на 25 тис. Грн за кожен об’єкт.

Важлива зміна 2018 року в частині сплати податку на нерухомість стосується скасування відповідальності платника податків за несплату податку, якщо податковий орган не відправляв повідомлення.

А тепер – докладніше про всі ці нововведення.

Хто платить податок на нерухомість

Новий податок на нерухомість в Україні будуть платити власники нерухомого майна, незалежно від того, належить їм весь об’єкт цілком або тільки його частина, є вони резидентами або нерезидентами, фізичними або юридичними особами.

У разі часткової власності, кожен співвласник платить окремо за свою частину. Якщо квартира або будинок перебуває у спільній сумісній власності, тобто в документах не визначені частини, то співвласники повинні визначитися, хто буде платити – за спільною згодою або за рішенням суду.

Податок доведеться заплатити власникам нерухомості площею більше встановленого законом мінімуму.
За що платять податок на нерухомість

Закон про податок на нерухомість передбачає, що ви повинні заплатити державі, якщо ви маєте у власності квартиру площею понад 60 м2 або житловий будинок більше 120 м2.

Якщо у власності є різні об’єкти житлової нерухомості, то податок стягується при загальній їх площі не менше 180 м2. Платити доведеться за кожен квадратний метр понад цю норму.
Податок на нерухомість в Україні в 2018 році: хто і скільки платить


Місцева влада може збільшувати норму житлоплощі, тобто податок буде стягуватися від квартир площею не 60, а, наприклад, 80 м2. За кожен “зайвий” квадратний метр понад встановлену норму потрібно заплатити не більше 1,5% від мінімальної зарплати за станом на 1 січня минулого року.

На господарські будівлі, більшість місцевих рад встановили нульову податкову ставку.

Податок доведеться заплатити з будь-якого об’єкта, який використовується для отримання доходів (здається в оренду, лізинг, позичку, використовується у підприємницькій діяльності).

Податком на нерухомість не обкладаються дитячі будинки сімейного типу; будівлі промисловості, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств; будівлі, які використовуються для надання освітніх послуг; санаторно-курортні об’єкти і так далі.

Кому не потрібно платити податок на нерухомість в Україні

Закон про податок на нерухомість встановлює пільгові розміри житлоплощі, за яку не потрібно платити – квартири до 60 м2 і будинки до 120 м2.

Податок сплачується за різницю між загальною площею і встановленим пільговим розміром. Але є два випадки, коли пільгова площа не вираховується із загальної.

Якщо об’єкт здається в оренду.
Якщо загальна площа всіх об’єктів перевищує 900 м2.
Якщо нерухомістю володіє кілька людей, то пільгова площа ділиться між ними: наприклад, якщо квартира 100 м2, але нею володіють двоє, то податок їм не нараховується.

Що можуть зробити з житлом за борги по комуналці, читайте тут >>>

Звільняються від сплати податку на нерухомість:

– багатодітні або прийомні сім’ї, в яких виховується 5 і більше дітей,
– діти сироти,
– діти-інваліди, які виховуються одинокими матерями (не більше 1 об’єкту на дитину);
– громадські організації інвалідів,
– релігійні організації,
– дитячі будинки сімейного типу.
Не потрібно платити податок за непридатні квартири і будинки в аварійному стані, визнані такими за рішенням комунальних органів.

Розрахунок податку на нерухомість



Розрахунок податку на нерухомість в 2018 році проводиться виходячи із загальної сумарної площі всіх нерухомих об’єктів, що перевищує пільгову.

Ставка податку на нерухомість за 1 кв. м. визначається для кожного населеного пункту органами місцевої влади. Законом встановлено максимум, вище якого органи місцевої влади не можуть піднімати ставку. Це 1,5% від мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня року, за який сплачується податок.

У 2018 року потрібно буде заплатити податок на нерухомість за 2017 рік, виходячи з мінімалки, встановленої на 1 січня – 3 200.

Тобто максимальна вартість 1 оподатковуваного квадратного метра в Україні в 2018 році складе (0,015 х 3 200) = 48 грн.

Податок на нерухомість в Україні в 2018 році: хто і скільки платить


Є площа квартири перевищує 300 кв. м або будинку – 500 кв. м, то власники повинні заплатити ще додатковий податок на розкіш в 25 тисяч грн.

Коли платити податок на нерухомість

Заплатити податки потрібно протягом 60 днів з моменту отримання податкового повідомлення-рішення – для фізичних осіб.

Юридичні особи повинні платити щоквартальні авансові внески, з виплатою впродовж 30 днів після закінчення чергового звітного кварталу.

За несвоєчасну сплату податку на нерухомість накладається штраф. Так, якщо затримка зі сплати становить не більше 30 календарних днів, то сума збільшиться на 10%. А якщо ви не платите більше 30 календарних днів, то розмір штрафу зростає до 20%.

Крім штрафу, податківці може нарахувати ще й пеню – в розмірі 120% річних облікової ставки Національного банку України.
Джерело статті: Politeka
Взято з сайту: https://zhitomir-online.com
Написал: kobra (16 июля 2018 20:29)
Бердичівська ОДПІ нагадує про сплату земельного податку та податку на нерухоме майно
16/07/18


Увага!

Громадяни - власники земельних ділянок та нерухомості!

Бердичівська ОДПІ нагадує, що минає граничний термін сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, а саме - 29 серпня 2018 року.

Якщо ви не отримали податкового повідомлення-рішення по платі за землю та податку на нерухоме майно, або ж якщо виникають запитання щодо розміру нарахованого податку, просимо звертатися за адресою:

м. Бердичів, вул. Б.Хмельницького, 24-А, каб. №6, зал №3.

Телефон для довідок: 2-40-28, 2-15-42.

Шановні громадяни!

З метою уникнення штрафних санкцій завчасно подбайте про сплату земельного податку та податку на нерухоме майно.

Матеріал сайту: http://berdpo.info/news/korisno/berdichivska_odpi_nagaduie_pro_splatu_zemelnogo_podatku_ta_podatku_na_neruhome_mayno-id11582.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: Елена 2 (30 июля 2018 15:51)
Нерухомість у сумісній власності: хто сплачує податок?
19/07/18


Бердичівська ОДПІ повідомляє, що підставою для нарахування та сплати податку на нерухоме майно, є право власності на житлову та/або нежитлову нерухомість.

Підпунктом 266.1.2 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України передбачено, що у разі перебування об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб:

якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;

якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом;

якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.

Автор:Бердичівська ОДПІ

http://berdpo.info/news/korisno/neruhomist_u_sumisniy_vlasnosti_hto_splachuie_podatok-id11591.html
Зарегистрирован: 7 декабря 2009 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024