|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Чого чекати від нового року українцям?

Категория: Экономика

alt

Україна входить у новий рік із бюджетом, який був підписаний ще на початку грудня. Для українців це означає гарантію всіх обіцяних законами виплат.

«Ми, як завжди, вчасно підготували проект бюджету. І саме головне, що він є абсолютно реалістичний. Реалістичний бюджет, який повністю збалансований, дає абсолютну впевненість в економічному зростанні у 2019 році», – Прем’єр-міністр України, Володимир Гройсман.

Що в пріоритеті на 2019 рік?

Соціальний захист населення

На соціальне забезпечення населення в бюджеті 2019 року заклали 322,89 млрд. грн. Це дасть змогу у новому році від 1 січня підняти пенсії військових (у середньому на 738 грн)., збільшити – майже на третину – зарплати діючих військовослужбовців, підняти прожитковий мінімум, який з 1 липня 2019 року дорівнюватиме 1936 грн., а із початком наступної зими сягне 2027 грн. Також, з 1 січня зросте мінімальна зарплата – до 4172 грн.,

2019 рік має пройти під знаком кількох вперше введених ініціатив, які націлені на соціальний захист.

Зокрема, пенсії будуть автоматично проіндексовані з березня, анонсований початок програми «Муніципальна няня» та монетизація субсидій. Міністр фінансів Оксана Маркарова інформує, запланована загальна цифра на субсидії сягне 58 мільярдів гривень: «Стандартна програма буде фінансуватись у повному обсязі, щоб забезпечити субсидії для всіх, хто на них має право. Друга програма розпочнеться у пілотному режимі, і до кінця року перейдемо на повну монетизацію».

Медицина – фінансування зросло на 15 млрд. грн.

Збільшені видатки на медицину дозволять продовжити програму "Доступні ліки" та доповнити у 2019 році список безкоштовних препаратів 10 найменуваннями. Завдяки програмі люди мають можливість отримати безкоштовно чи з незначною доплатою понад 260 препаратів від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. В цілому ж, головними напрямками фінансування у сфері медицини стануть: оновлення системи первинної меддопомоги, старт пілотного проекту, що змінить формат надання екстреної медичної допомоги, будівництво нових кардіоцентрів. Також, 2 млрд.грн Уряд виділив на програму «Безкоштовна діагностика». Вже з другої половини 2019 року за направленням сімейного лікаря його пацієнти зможуть пройти безкоштовну діагностику – рентген, УЗД, ЕХО серця, мамографію.

Курс на європейські дороги за 5 років

Так, до кінця цього року заплановано якісно відремонтувати близько 4 000 кілометрів автошляхів – це рекордний показник за всі роки незалежності України. Наступного року плани не менш амбітні, тож фінансування галузі дорожнього господарства буде збільшено на майже 8 млрд. гривень до 55,6 млрд гривень, це на 17% більше ніж цьогоріч. Окрім трас державного значення отримують значні кошти і місцеві дороги – на них в якості субвенції витратять більше третини всього Дорожнього фонду. Також, окремо витратять на фінансування програм забезпечення безпеки дорожнього руху 2,1 млрд. Грн.

Продовження процесів децентралізації

У рамках продовження процесів децентралізації в 2019 році регіональні інвестиційні проекти будуть підтримані на майже 13 млрд. грн. Обсяг фінансового ресурсу місцевих бюджетів становитиме 568,7 млрд. грн., а доходи місцевих бюджетів – 287,3 млрд. грн. Ресурс місцевих бюджетів буде збільшено через додаткові надходження: на місцях будуть залишати надходження від ряду податків, зборів та акцизів.

Завдяки збільшенню фінансової незалежності на місцях регіони зможуть швидше реалізовувати такі проекти, як ремонт і будівництво шкіл і садочків, спортивних комплексів, будинків культури, сільських амбулаторій.

Із яких джерел був наповнений бюджет 2019 року?

Доходи бюджету України на 2019 рік становлять понад 1 трлн. грн. І саме дохідна частина у ньому збільшена на 17,7 млрд. грн. Це вдалося зробити, задіявши нові підходи. Зокрема, були переглянуті податкові надходження за рахунок уточнення очікуваних зборів в цьому році. Надходження від НБУ були збільшені. Певний ресурс дали ухвалені Верховною Радою законопроекти, що йшли в пакеті з проектом держбюджету. Йдеться про збільшення надходжень від рентної плати і акцизу.

У підсумку, бюджет 2019 року називають збалансованим.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: «Це бюджет, який забезпечить розвиток і зростання економіки. З таким бюджетом ситуація буде стабільна, промисловість і виробництво будуть зростати, як і середні зарплати».

Матеріал zhitomir.today



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Вейпи
Добавил Нарния
Апрель 23, 2024

Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил polinalaxtanova14
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024