|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Лише два кроки до вашого здоров’я: як підписати декларацію з лікарем

Категория: Медицина


За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, вже понад 23 мільйони українців підписали декларації з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром. Якщо ж ви не увійшли до їх числа, то варто все ж обрати свого лікаря та підписати декларацію. Адже у 2019 році продовжується трансформація медичної галузі. Як підписати декларацію з лікарем та для чого це потрібно – читайте далі.

 

У 2018 році розпочалася медична реформа та стартувала підписна кампанія. Кожен українець задля медичного обслуговування має обрати собі сімейного лікаря та підписати з ним декларацію. Загалом зробити це можна ще до 2020 року. Проте вже з другої половини 2019 року для тих, хто не визначився із лікарем, медичні послуги будуть платними.

Адже саме з липня цього року розпочне діяти програма «Безкоштовна діагностика». Вона гарантує, за направленням сімейного лікаря, оплату пакету аналізів, обстежень та лікувальних процедур від найбільш поширених в Україні хвороб. Це понад 50 діагностичних та лікувальних процедур, за які пацієнтам не треба буде платити в медзакладах. Безоплатно – означає включно з усіма необхідними супутніми матеріалами.

Тому якщо ви ще не підписали декларацію – саме час обрати сімейного лікаря, педіатра чи терапевта, якому довірите своє здоров’я.

Як підписати декларацію з лікарем

1. Визначіться з лікарем.

Якщо ви знаєте хорошого лікаря, обслуговувались у нього і залишились задоволені результатами, то підписуйте декларацію з цим медичним фахівцем. Якщо ж такого лікаря ви поки не знайшли, поцікавтеся у родичів, сусідів, друзів, колег – можливо, у них був позитивний досвід у амбулаторії сімейної медицини або поліклініці, яка підходить вам географічно.

Ви також можете звернутись у місцевий відділ охорони здоров’я. Там вам розкажуть, які лікарі працюють у вашому населеному пункті чи районі. Інший варіант – просто зверніться у будь-який медичний заклад і познайомтеся з лікарями. Інформацію про них можна отримати у місцевому відділі охорони здоров’я або безпосередньо в реєстратурі. Деякі медичні заклади вже мають свої власні сайти з такою інформацією.

Пам’ятайте, що зараз ви не мусите звертатись до лікаря «строго за пропискою» – можете обрати лікаря, який працює біля вашого дому, роботи тощо.

2. Підпишіть декларацію.

Заклади первинної медичної допомоги, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти, педіатри, підписують контракт з Національною службою здоров’я, а пацієнти – декларацію з тими лікарями, яких самі собі обрали.

Документи, які знадобляться для підписання угоди з лікарем, – ваш паспорт та ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) одного з її батьків або опікунів.

Основний спосіб заповнення декларації – електронний: уповноважена особа закладу ПМД (в різних медзакладах це може бути або реєстратор, або медсестра, або лікар тощо) внесе ваші дані в систему. Уповноважена особа медзакладу роздрукує декларацію, яку ви підпишете у двох примірниках (один із них залишається у вас). Потім уповноважена особа медзакладу накладає електронний цифровий підпис працівника юридичної особи на декларацію та надсилає її в систему «Електронне здоров‘я».

Так ви офіційно задекларували вибір свого лікаря. Гроші за ваше обслуговування держава (НСЗУ) сплачуватиме закладу, у якому працює вибраний вами лікар.

На випадок відпустки або хвороби у вашого лікаря має бути заміна – інший лікар первинної ланки або черговий заклад первинної медичної допомоги. Якщо вам знадобиться допомога, а ви знаходитесь в іншому місті, звертайтесь до найближчого закладу первинної медичної допомоги.

На Житомирщині свого лікаря вже обрали більше 840 тисяч жителів області. Подбайте про своє здоров’я вже зараз та підпишіть декларацію з лікарем.

Сімейний лікар чи терапевт підкаже вам, які профілактичні обстеження можна пройти безкоштовно. Деякі з них необхідні всім, деякі лише за факторами ризику. Запитайте у лікаря, які з обстежень варто пройти вам. Ці переліки будуть розширюватися, адже відповідно до програми «Безкоштовна діагностика» гарантуватиметься безоплатне проходження ще понад 50 обстежень та лікувальних процедур на поширені хвороби внутрішніх органів, серця, легенів та найбільш розповсюджених видів онкології у чоловіків і жінок.

Матеріал сайту: http://oda.zt.gov.ua/lishe-dva-kroki-do-vashogo-zdorov’ya-yak-pidpisati-deklaracziyu-z-likarem.html

Написал: kobra (15 января 2019 10:29)
З 10 січня лікарі можуть укладати декларації з пацієнтами понад ліміт


Відтепер з’явилася технічна можливість укладати декларації з лікарями первинної медичної допомоги понад рекомендовану кількість, затверджену МОЗ.

Нагадаємо, оптимальний обсяг практики для терапевта – 2000 декларацій, для сімейного лікаря – 1800, для педіатра – 900. Це та кількість пацієнтів, яка, з одного боку, дозволить пацієнту отримати якісні медичні послуги, а з іншого – забезпечить лікарю гідну оплату його роботи.

З 10 січня 2019 року лікарі матимуть технічну можливість укладати декларації понад оптимальну кількість. Для цього вводяться коригувальні коефіцієнти.

Базовий тариф Національної служби здоров’я України на оплату послуг первинної медичної допомоги на 2019 рік складатиме 370 грн/рік на людину, також будуть застосовуватися вікові коефіцієнти. Відповідну Постанову КМУ ухвалили на засіданні Уряду 18 грудня 2018 року.

Також у 2019 році сімейні лікарі, терапевти та педіатри зможуть набирати більше пацієнтів. Якщо кількість пацієнтів за деклараціями у лікаря первинної медичної допомоги перевищує рекомендований ліміт до 10%, обслуговування цих пацієнтів буде оплачено за тарифом 370 грн/рік на людину, без застосування вікових коефіцієнтів. За статистикою Національної служби здоров’я, це дві третини лікарів, які набрали декларацій більше за обсяг оптимальної практики.

Якщо ж кількість декларацій перевищуватиме оптимальну більше, ніж на 10%, то вони будуть оплачені за тарифом 370 грн/рік на людину із застосуванням понижувальних коефіцієнтів:

від 110% + 1 декларація до 120% - коефіцієнт 0,8;
від 120% + 1 декларація до 130% - коефіцієнт 0,6;
від 130% + 1 декларація до 140% - коефіцієнт 0,4;
від 140% + 1 декларація до 150% - коефіцієнт 0,2;
від 150% + 1 декларація і всі наступні - коефіцієнт 0.

Якщо кількість декларацій перевищує ліміт більше, ніж на 50%, оплата Національної служби здоров’я за них припиняється.

Медзаклади будуть отримувати оплати за договором з Національною службою здоров’я за пацієнтів, які не підписали декларації та проживають на території обслуговування медичного закладу до 1 липня 2019 року за тарифом 120 грн/рік на людину. Щомісяця буде здійснюватися перерахунок з урахуванням нових укладених декларацій.

Ознайомитися з деталями та порядком застосування коефіцієнтів можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1117-2018-%D0%BF
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024