|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Із березня субсидіанти Житомирщини отримуватимуть «живі» гроші для оплати послуг

Категория: Власть

alt

Уже в березні 2019 року в Україні стартує ще одна модель монетизації субсидій – «живі» гроші для розрахунків за послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії.

 

Старт системі монетизації субсидій для малозабезпечених українців дав Президент Петро Порошенко 6 лютого під час наради у Міністерстві соціальної політики України.

Паралельно діятиме запущена із січня 2019 року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через Ощадбанк і за результатами вже цього опалювального сезону виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою.

За словами директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрія Прокопця, всі жителі Житомирщини, кому призначили субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. У квітні прийдуть готівкові кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.

Така субсидія буде перерахована грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

Кожному такому одержувачу субсидії у березні Укрпошта доставить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії від Уряду для оплати комуналки.

А ті домогосподарства області, які звернулися вперше за субсидією у 2019 році, автоматично беруть участь у діючій моделі монетизації. Тобто – розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалювального сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через Ощадбанк.

Таким чином, в Україні відбудеться пілотування паралельно двох моделей монетизації, і за результатами аналізу їх ефективності Уряд прийме рішення щодо впровадження однієї з них із травня 2019 року.

Для прикладу монетизації субсидій у вигляді «живих» грошей. Якщо сім’я отримує щомісяця від держави субсидію у розмірі 1600 гривень, а платіжка за газ у лютому прийде на 1100 гривень, 500 гривень залишиться їй на власні потреби або для оплати рахунку, скажімо, за воду чи електроенергію. Тобто суть нового механізму полягає у тому, що домогосподарство отримуватиме підтримку від держави у вигляді субсидії готівкою і далі зможе самостійно розраховуватися за спожиті послуги, а зекономлені кошти використати на свій розсуд. Таким чином, таке поняття, як обов’язковий платіж, скасовується.

Нагадаємо, що майже 10 тис. домогосподарств Житомирщини у 2019 році подали заявки для оформлення субсидій.

Джерело: http://oda.zt.gov.ua/

alt

alt

Написал: kobra (2 марта 2019 07:55)
Починаючи з березня 2019 року, житлові субсидії будуть виплачуватися громадянам – одержувачам житлових субсидій двома механізмами монетизації, які працюватимуть паралельно, у готівковій і грошовій формі.

Громадяни – одержувачі житлових субсидій, які звернулися за субсидією уперше з 1 січня 2019 року житлові субсидії будуть отримувати у грошовій формі. Cубсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в «Ощадбанку». Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку. Цим сім’ям не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язків платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через «Ощадбанк» сплачуватиме частину комуналки, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунку.


З березня 2019 року громадянам, які одержують житлові субсидії з початку опалювального сезону 2018 року, виплату житлових субсидій буде переведено в готівкову форму.


Громадянам – одержувачам житлових субсидій, які не одержують пенсію, виплата усієї суми призначеної субсидії для сплати ними житлово-комунальних послуг буде перерахована готівкою через АТ «Ощадбанк».


З березня 2019 року кошти можна отримати у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк», а громадянам – одержувачам житлових субсидій, які одержують пенсію, субсидія буде виплачуватися одночасно з пенсією.


https://rio-berdychiv.info/novini/ofitsijna-informatsiya/item/13352-informatsiia-dlia-berdychivlian-shchodo-zminy-vyplaty-zhytlovykh-subsydii-z-bereznia-2019-roku.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024