|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Вибори 2019

Категория: Власть

alt

Виборчий процес — розпочався

Як можна реалізувати виборцю своє виборче право?

 

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 26 листопада 2018 року №2631-VIII призначено чергові вибори Президента України на неділю, 31 березня 2019 року.
Виборчий процес розпочався з 31 грудня 2018 року. Андрушівський, Бердичівський, Попільнянський, Ружинський райони та м.Бердичів відносяться до територіального виборчого округу №63, центр якого знаходиться за адресою: м.Бердичів, пл.Центральна, 1.
Всім виборцям міста, до 25 березня 2019 року буде вручено іменне запрошення на вибори. Для цього виборець має бути внесений до Державного реєстру виборців. У запрошенні виборця повідомлять про включення його до попереднього списку виборців на виборчій дільниці, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону та розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, щодо яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність самостійно пересуватися (НСП), одночасно повідомляється, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування (вдома). Якщо запрошення не надійшло, то це означає, що потрібно звернутися до дільничної виборчої комісії або до відділу ведення Державного реєстру виборців, який знаходиться у приміщенні виконавчого комітету за адресою: м.Бердичів, пл.Центральна, 1 телефони 4-33-78, 4-33-79, 2-15-13. Для звернення необхідно мати паспорт.
На виборчій дільниці будуть знаходитись попередні списки виборців, з якими виборець має можливість ознайомитися і перевірити правильність внесених до них відомостей. Виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців не пізніше 25 березня 2019 року із заявою про уточнення попереднього списку виборців, а також про включення або виключення зі списку себе або інших осіб. Заяви, подані після 25 березня 2019 року, не розглядатимуться. 

А як бути тим виборцям, які не можуть самостійно пересуватися?

Тим виборцям, які не здатні самостійно пересуватися, але в списках у них немає відмітки “НСП”, рішенням дільничної комісії на підставі заяви та довідки медичної установи про стан здоров'я надається можливість проголосувати за місцем перебування (вдома). Така заява разом з довідкою повинна бути надіслана поштою або передана іншими особами до дільничної комісії до 20 години 29 березня (п’ятниця) 2019 року. 

Законодавство забезпечує можливість тимчасово змінити місце голосування за п’ять днів до виборів, не змінюючи виборчу адресу.

Таке право є у громадян, які в день голосування перебуватимуть далеко від свого місця проживання (відрядження, лікування тощо). Для цього необхідно звернутися у відділ ведення Державного реєстру виборців за місцем свого тимчасового перебування з відповідною заявою. Цим виборцям буде змінено на час виборів місце їх голосування. У списках обраної дільниці з'являться їхні прізвища із зазначенням номера посвідчення, виданого відділом ведення Державного реєстру виборців. Особливістю є те, що, якщо приїжджий виборець змінив своє місце голосування, але з якихось причин вирішить голосувати вдома, то йому потрібно відкликати заяву, на підставі якої було змінено місце голосування. При цьому посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування виборця, підлягає поверненню до відділу ведення Реєстру, який його видав. Але знову ж таки, все це можливо тільки до 25 березня, оскільки в цей день реєстр виборців починає формування уточнених списків, за якими і буде проводитися голосування у день виборів. 

Члени дільничних комісій до 25 березня 2019 року можуть звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців із заявами для включення їх до списку виборців на тій дільниці, де вони будуть працювати в день голосування. 

Побажання виборцям

Подбайте завчасно про можливість для реалізації виборчого права в день виборів Президента України 31 березня 2019 року. Перевірте себе і своїх близьких у списках. А це можна зробити вже сьогодні. 

Важливо!
Постановою Центральної виборчої комісії від 06.02.2019 №239 у зв’язку з технічними причинами перенесено місце голосування 
виборчої дільниці №181238 з приміщення автошколи у приміщення школи №6 за адресою: вул.Житомирська, 104/2;
виборчої дільниці №191239 з приміщення ЗАТ “Бердичівмеблі” у приміщення автошколи за адресою: вул.Піонтковського, 7;
виборчої дільниці №181257 з приміщення колишньої школи №3 у приміщення школи №18 за адресою: вул.Михайла Грушевського, 27.

Адреса місця голосування зазначається у іменному запрошенні.

 

Начальник відділу ведення 
Державного реєстру виборців 
Новіцька А.В


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Как найти надежную клинику для
сдачи анализов на пролактин?

Добавил Marta24
Апрель 19, 2024

Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024