|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві стартував Бюджет участі: що з голосуванням? (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

У Бердичеві з 9-ої ранку 10-го червня розпочалось голосування за цьогорічні проекти бюджету участі. Загалом їх є 26 і 2 з них стануть переможцями. Один на суму півтора мільйони гривень, інший – на суму 300 тисяч гривень.

Автор проекту бюджету участі під номером 24 закликає містян підтримати його. Адже пропонує стерилізацію домашніх тварин для малозабезпечених верств населення. З проблемою безпритульних собак, приміром, каже, багато хто зіштовхнувся на собі. Постійно знаходяться ті, хто це явище плодить у місті. Бо кошенят чи цуценят у коробках лишають у громадських місцях чи навіть під’їздах. І не всіх тварин розбирають люди.

«Існує така статистика, що з 10-ти тварин, залишених на вулиці, тільки 2-х заберуть, а 8 стануть бездомними. Таким чином починають рости зграї безпритульних собак і ми починаємо когось звинувачувати», каже Олександр Бунін, автор проекту бюджету участі.

Даний проект розрахований на 300 тисяч гривень. Зі слів автора, простерилізувати можна буде не лише домашню тварину, а й дворову, назвавшись її опікуном.

«Стерилізація собаки зараз коштує 450 гривень. У нас є домовленості з ветеринарами міста, які підуть на те, щоб скинути її на 150 гривень, щоб вона стала 300 гривень»,додає чоловік.

Микола Боголюбський автор одразу 4-х проектів бюджету участі. Учасник бойових дій каже: хоче зробити Бердичів кращим. Усі його ідеї, пояснює, для благоустрою. Проект номер 3 пропонує відеоспостереження у місті.

«Це наша безпека. Злочинець ніколи не буде здійснювати свою діяльність, коли буде знати, що за ним спостерігають. І це змусить багатьох водіїв і звичайних громадян дотримуватись правил руху», говорить Микола Боголюбський, автор проектів бюджету участі.

Проект номер 4 пропонує бердичівлянам безкоштовний вай-фай у громадських місцях. 11-ий проект – про розміщення стаціонарних шезлонгів на міському пляжі.

«Це така більш європейська практика, бачив таке у країнах Європи. Дуже цікава ідея для комфорту. Тим-паче у нас з пляжу відкривається цікавий краєвид, а звичайні лавочки – це дуже банально», – каже пан Микола.

А у проекті номер 12 чоловік пропонує містянам артфігури для облаштування цікавих фотозон у місті. Наприклад у вигляді молекули води

У міській раді охочі можуть проголосувати за обрані проекти бюджету участі до 21-го червня включно. Студенти-педагоги тут допомагають в організації процесу паперового голосування. Із 14-ти років для участі у ньому потрібен паспорт з бердичівською реєстрацією.

«Станом на 11 ранку ще в електронному варіанті голосувати не можна. Проходить сайт тестовий режим. Поки ми не зрозуміємо, що все є безпечно, всі дані захищені і голосування буде вважатися правильним, сайт не запуститься. Всі голосування, які там проходили, проби реєстрації по 10 разів від різних імен, будуть анульовані», – говорить секретар міської ради Юлія Лефтер.

21-го червня після голосування скриньки опломбують і вже 24-25-го числа підраховуватимуть голоси. Тоді й оголосять щасливчиків-переможців.

ВІДЕО: Віталій Сінєльніков

Автор: Юлія Сінєльнікова

zhitomir.today

Переглянути відео:

Написал: kobra (15 июня 2019 06:31)
На першому поверсі міськвиконкому уже 2-ий день як триває голосування за проекти Бюджету участі – 2019-го. Нагадаємо, до цього етапу дійшли усі 26 пропозицій різних авторів зробити життя міста (а значить наше з вами) кращим. Проголосувати досить просто: у бланку, який волонтери видають за наявності паспорта і прописки, відмітити один проект серед великих і так само один серед малих пропозицій. Таких порівну, по 13. Крім цього, слід увести персональні дані.

Другий день бердичівляни голосують за проекти Бюджету участі
Інколи волонтерам доводиться відмовляти у голосуванні: подібне відбувається за відсутності у виборця паспорта чи прописки. Категорично заборонено на дільниці для голосування проводити будь-яку агітацію чи розповідати про проекти – ознайомча інформація міститься на інформаційному стенді.

Місяць бердичівляни мали змогу подати проектну пропозицію. Із планів активістів видно, що земляки обирають здоровий спосіб життя, мріють про гарні, облаштовані зони відпочинку, парк, пішохідний міст, встановлення театрального фонтану. Серед великих проектів, розрахованих на 1,5 млн. грн. – значна частина стосуються загальноосвітніх шкіл та ДНЗ, зокрема загадують про утеплення закладів, встановлення сучасних майданчиків, придбання комп’ютерного класу тощо.

Нині голосування відбувається у паперовому вигляді, обіцяне електронне проходить випробування.

Голосування Бюджету участі триватиме до 21 червня. А вже до 25-го зможемо дізнатись і про перші підсумки. Реалізовуватись проекти-фаворити мають протягом цього і до кінця 2020 року.


http://www.trkvik.tv/posts/druhyi-den-berdychivliany-holosuiut-za-proekty-biudzhetu-uchasti
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024