|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Моторошний самопідпал на сесії у Бердичеві! Історія стосунків підприємця та місцевої влади.

Категория: Происшествия

Моторошний самопідпал на сесії у Бердичеві! Історія стосунків підприємця та місцевої влади.

За якісь миті до цього моторошного видовища, що сталося прямісінько на початку 54-ї сесії Бердичівської міської ради, до мікрофону підійшов місцевий підприємець Володимир Синявський. Промовив буквально кілька слів і дуже тихо: скидалося на те, що на його бізнес, начебто, тиснуть. «Ми вам дамо висловити свою думку, будь ласка, присядьте», – запропонував міський голова Василь Мазур. У відповідь виступаючий почав обливатися рідиною з пляшки.. і підпалив себе. До Синявського підбіг депутат Валерій Шелепа – вогонь перекинувся на нього. Сесію зупинили, викликали правоохоронців та «швидку». Обох постраждалих доправили до Центральної міської лікарні – загрози їхнім життям, начебто, немає.

Після вимушеної перерви засідання продовжилося поверхом вище. Вже у «Різному» слово надали заступникам Василя Мазура, котрі розповіли присутнім історію стосунків міської влади та підприємця Синявського (за однією з інформацій, директора ПП «Зевс» – відомого багатьом у Бердичеві кафе «Наяда», що на пляжі).

Був час, продовжила пані Павлішина, коли кафе взагалі не працювало.

Орендар із рішенням виконкому не погоджувався, і, зрештою, звернувся до суду.

Репортаж Олександра Єжеля

ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (16 июня 2019 15:25)
14.06.2019
На Житомирщині за фактом самоспалення підприємця у сесійній залі міської ради розпочато кримінальне провадження
Під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури розпочато розслідування кримінальних проваджень за фактом скоєння місцевим підприємцем самоспалення у сесійній залі міської ради, за ч. 1 ст. 120 (доведення до самогубства) та за ст. 356 (самоправство) КК України.
Установлено, що у п’ятницю, 14 червня 2019 року, 63-річний місцевий підприємець, прийшовши на сесію Бердичівської міської ради, попросив слова для виступу щодо вирішення питання його підприємницької діяльності.
Почувши у відповідь, що для початку таку пропозицію необхідно включити до регламенту сесії, і лише тоді йому нададуть слово, дістав із кишені пляшку з розчинником, облив себе та підпалив.
Унаслідок підпалу підприємець отримав термічні опіки А, Б ступеню обличчя, шиї, живота, обох передпліч 20%.
Присутній у залі журналіст, який першим кинувся на допомогу, також отримав тілесні ушкодження у виді термічного опіку 2-А, Б ступеню правого передпліччя та плеча 8%.
Обох потерпілих було негайно госпіталізовано до лікарні та надано невідкладну медичну допомогу. Наразі їх стан здоров’я задовільний.
На місце події у складі оперативної групи правоохоронців виїжджав керівник Бердичівської місцевої прокуратури Вадим Кожухар та керівництво Бердичівського відділу поліції.
Попередньо встановлено, що причиною вчинення підприємцем самоспалення є його незгода з відмовою Бердичівської міської ради продовжити договір оренди земельної ділянки для здійснення підприємницької діяльності, а також вжиття заходів для звільнення раніше орендованої ним землі.
Також сьогодні, 14 червня, з огляду на обставини і причини події, розпочато кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство) КК України.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях проводить Бердичівський ВП ГУНП в області, Бердичівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Додатково: санкція ч. 1 ст. 120 КК України передбачає покарання – обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк; ст. 356 КК України – штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до трьох місяців.

https://zhit.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=253335
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (16 июня 2019 15:33)
Чому чоловік підпалив себе у Бердичеві: інтерв’ю відчайдуха, свідків, потерпілих (ВІДЕО)

15 Червня 2019, 11:41 Коментувати2531 Автор: Юлія Сінєльнікова
«Мабуть, людина доведена до крайнього емоційного стану. Спочатку ми думали спека, він обливається водою. А тут раптом спалахнуло це все. Це ситуація із ряду вон, така, що ще я такої не бачив за всі 4 каденції», – коментує Юрій Сокальський, депутат міської ради Бердичева.

Самопідпал підприємця у Бердичеві на початку сесії міської ради не лишив байдужим жодного з очевидців події. Депутати шоковані. Не всі розуміють причину такого вчинку.

«Я не розумію, що це за поведінка людини, яка намагається впевнити всіх, що йому в чомусь там заважають. Як же наші колеги, у нас депутат на візку, як він мав то подолати? Дівчата, які були присунуті столом, колеги, які були заручниками ситуації за столом? Я це сприймаю як неадекватність виключно», – говорить депутат міської ради Бердичева Тетяна Домбровська.

Чоловіка-відчайдуха доставили в реанімаційне відділення міської лікарні. Зі слів медиків, у нього близько 20-ти відсотків опіків тіла.

«Поступив потерпілий з термічними опіками вогнищем обличчя, шия, грудної клітки, частково живота і верхніх кінцівок. Загальна площа – до 20 %. Стан його був важким, він знаходився у стані шоку. Зараз при інтенсивній терапії стабільний стан, але важкий», – каже Ірина Тарахтелюк, завідувач реанімаційним відділенням міської лікарні Бердичева.

У чому ж причина самопідпалу? Підприємець розповідає: в міській раді не продовжують договір оренди землі, де він провадить підприємницьку діяльність. Житомирський господарський суд задовольнив вимоги продовжити договір оренди. Але міськрада подала на примусове його виселення з цього приміщення і до Верховного суду.

«Мене звідти просто хочуть вижити. Бо у них з’явився новий фаворит, йому виділили землю там під настройку. Просто та земля без цього участку втрачає свою привабливість комерційну», – говорить потерпілий підприємець Володимир Синявский.

http://zhitomir.today/news/accident/chomu_cholovik_pidpaliv_sebe_u_berdichevi_intervyu_vidchayduha_svidkiv_poterpilih_video-id32170.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (16 июня 2019 15:36)
На додачу, каже він, комунальники не хочуть продовжувати з ним договори на різні комунальні послуги.

«Вчора йому відключили світло, він прийшов на сесію звернутися до депутатів на бездіяльність міської влади до депутатів, щоб розглянули його питання. Міський голова нахамив, в результаті чого він сам себе підпалив», – каже Віталій Ніколаєнко, друг реанімованого підприємця.

Чоловік-відчайдух каже: з міським головою пробував вирішити питання. Але почув про плани знести його приміщення та змінити цільове призначення землі під ним. Тому, мовляв, самопідпал – це крик душі через безвихідь. Хоча, каже Володимир, він розумів, що може загинути.

«Я не вимагаю нічого незаконного. Я просто хочу нормально працювати і жити, а не за при хіттю чиновників – мера, його помічників, цієї свити. Хочу дам працювати, хочу ні», – говорить він.

Потерпілий журналіст і депутат Валерій Шелепа теж на лікарняному ліжку. Оговтуватиметься, каже, довго, бо рука болить, медики колють сильні знеболювальні.

В міськраді обіцяють провести службове розслідування відносно паперових відносин із підприємцем. Втім не розуміють його вчинку.

«Я не можу судити, чому саме так людина вчинила. Не знаю. Він буде в лікарняному закладі, може лікарі подивляться, що викликало це, стрес чи щось інше, я не можу сказати про це», – каже міський голова Василь Мазур.

Правоохоронці з’ясовують обставини інциденту, який, зі слів очевидців, на щастя закінчився без летальних наслідків.
Відео: http://zhitomir.today/news/accident/chomu_cholovik_pidpaliv_sebe_u_berdichevi_intervyu_vidchayduha_svidkiv_poterpilih_video-id32170.html



Відео
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Як вибрати платформу для
створення онлайн курсів

Добавил Hison
Апрель 18, 2024

Где купить колпаки R17 на Kia?
Добавил Sergey1826
Апрель 17, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Qorkaaaa
Апрель 17, 2024

Микроскоп в Бердичеве
Добавил dundich
Апрель 17, 2024

Как выбрать ролики
Добавил okna-4
Апрель 17, 2024