|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Номери екстрених служб України 2019: як викликати з мобільного і домашнього

Категория: Общество

Звичні всім номери екстрених служб, які починаються через 0, вже давно не діють в Україні. Тепер, щоб викликати швидку або поліцію треба запам'ятати або універсальний номер для з'єднання з потрібною службою, або запам'ятати короткі номери щоб безпосередньо зв'язатися з оператором.

alt

Викликати службу порятунку з мобільного

Виклик пожежників чи служби порятунку можна зробити з будь-якого оператора мобільного зв'язку. Додзвонитися до пожежників можна за телефоном 101.

Щоб рятувальники оперативно прийняли заявку, треба сказати точну адресу події і чітко, коротко пояснити проблему. Варто оцінити рівень небезпеки, особливо якщо в будинку, де горить приміщення, є газ. Також рятувальники просять вказати ім'я того, хто телефонував. Анонімний дзвінок приймуть, але краще сказати, що ви є господарем майна.

Також службу порятунку викликають, коли є небезпека самогубства або нападу диких тварин. Екстрена служба повинна оперативно реагувати на дзвінок, щоб забезпечити безпеку і усунути причину виклику.

Дзвінок буде оплачуватися з мобільного за стандартними тарифами оператора. Всі оператори мобільного зв'язку з'єднують з екстреними службами.

Як викликати поліцію

За допомогою короткого номеру 102 може викликати поліцію. Патрульні приїдуть на виклик, якщо ви чітко і зрозуміло пояснити, де саме сталася пригода. Якщо це аварія, то треба сказати номер траси. Оператор запитає ваші дані і буде просити не йти до приїзду загону поліції.

alt

Патрульні приїжджають на великий спектр питань: починаючи від хуліганства, закінчуючи дорожньо-транспортними пригодами. Реформа поліції дозволила забути про стихійні оглядах автомобілів і мінімізувала випадки перевищення службових повноважень: кожен патрульний повинен використовувати нагрудну камеру.

Як викликати швидку допомогу

Особливо багато питань викликає швидка допомога. Яка після медичної реформи викликається виключно на нещасні випадки і аварії. За номером 103 можна зв'язатися з оператором, який скаже, чи є випадок роботою швидкої допомоги або невідкладної допомоги.

alt

Зателефонувавши 103, можна також попросити переключити на консультацію з лікарем. Так як на високу температуру лікарі можуть відмовитися їхати, фахівець підкаже, як збити її і потрібно госпіталізувати.

Українці звикли звертатися в швидку допомогу, навіть, з незначних причин. Реформа звузила коло питань, які вони можуть допомогти вирішити, щоб забезпечити оперативну допомогу в екстрених ситуаціях.

Щоб викликати швидку допомогу, треба вказати адресу, за якою знаходиться потерпілий або хворий, описати ситуацію, симптоми, приблизний вік. Це допоможе визначити рівень небезпеки і відправити машину, оснащену необхідними апаратами.

Як викликати газову службу

Газова служба викликається у разі витоку газу за номером 104. Наряд приїде, якщо виклик буде прийнятий за вашим адресою. Це важливо для оператора, який направить фахівців.

Чітка інформація допомагає швидше розібратися в питанні і оперативно направити фахівців за адресою. У зв'язку з великою кількістю помилкових викликів, оператори запитують ім'я абонента і дзвінок обов'язково записується.

Як додзвонитися до довідкової служби

Незважаючи на активний розвиток інтернету, українці можуть додзвонитися до довідкової служби за телефоном 109.

Довідкова служба відповідає на питання, щодо державних і приватних підприємств. Зателефонувавши 109, можна дізнатися адреси, номери телефонів і короткі відомості про служби порятунку і службах надання адміністративної допомоги.

Зателефонувати за всіма номерами оперативних служб можна цілодобово з мобільного, міського номеру.

Універсальний номер служби порятунку

Не так давно був введений єдиний номер для звернення в службу порятунку. Зателефонувавши 112, українці можуть викликати будь-яку потрібну службу. Оператори проконсультують щодо виклику і можуть підказати потрібний номер телефону, якщо потрібна допомога певного фахівця. Аналог 911, приймає дзвінки по всій Україні з будь-яких мобільних операторів.

Щоб на ваш дзвінок відреагували швидше, варто дзвонити безпосередньо в районну службу. Їхні номери можна дізнатися в довідковій службі за телефоном 109.

Додаткові корисні номери

Корисними номерами у вашому  стаціонарному телефоні також:

  • 122 - прогноз погоди

  • 127 - податкова адміністрації

  • 176 - довідкова місцевої телефонної мережі

  • 121 - точний час

  • 175 - доставка пошти

  • 170 - інформаційно-довідкова служба.

Якщо не приїхала поліція

Популярні випадки, коли поліція не приїжджає на виклик - це порушення протоколу. Всі без винятку виклики повинні отримати реакцію. У разі, коли патруль не приїжджає, ви можете поскаржитися в службу контролю за поліцією р. Києва.

Важлива деталь при дзвінку в поліцію - це дізнатися і запам'ятати номер звернення. Якщо поліція приїхала занадто пізно або проігнорувала ваш дзвінок, то ви можете залишити скаргу за телефоном (044) 287-82-82. Гаряча лінія патрульної поліції працює з 8:00 до 20:00 кожен день.

Ви повинні сказати час дзвінка та номер звернення. Тоді оператор зможе прийняти заявку на перевірку причини ігнорування вашої заявки.

Матеріал znaj.ua

Написал: kobra (9 ноября 2019 18:16)
Украинцы могут бесплатно и круглосуточно звонить в call-центр Национальной полиции Украины

Звонок на номер 0-800-50-02-02 бесплатный со стационарных и мобильных телефонов. Позвонить на горячую линию может любой житель Украины в любое время суток.


Поэтому, если вы стали свидетелем неправомерных действий копов или хотите получить справочную информацию, то звоните по единому номеру 0-800-50-02-02.


Больше читайте тут: https://www.telegraf.in.ua/yandex/2016/02/18/u-nacionalnoy-policii-poyavilas-goryachaya-liniya_10051808.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024