|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві обмежують масові заходи та проводитимуть дезінфекцію транспортів і приміщень

Категория: Медицина

У Бердичеві обмежують масові заходи та проводитимуть дезінфекцію транспортів і приміщень

Про це все говорили сьогодні на скликаному у міській раді засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС міський голова, його заступники, керівники управлінь, відділів, медичних закладів та інших важливих структур.

Причиною зібрання стала тема захворювання на коронавірус, який, окрім більш ніж в 30-ти країнах, вже зафіксовано і в Україні. Саме тому члени комісії зібралися, аби не лише обговорити цю проблему, а й прийняти рішення стосовно заходів, які повинні проводитися у Бердичеві з метою недопущення захворювання і його поширення, а також тих заходів, які повинні виконуватися у разі, якщо, не дай бог, випадки коронавірусу будуть зафіксовані у нашому місті чи сусідніх містах.

Найперше доповідала головний лікар ЦМЛ Лариса Бабікова, акцентуючи увагу на кількості хворих, вилікуваних та померлих від коронавірусу в різних країнах, а потім розповіла про готовність міської лікарні до попередження захворюваності і на випадок надзвичайних ситуацій.

 

За її словами, інформація про зафіксовані випадки в світі і Україні постійно відслідковується і моніториться. Станом на 04 березня у світі зареєстровано 93 160 випадків, підтверджених лабораторно, з низ 3198 – це летальні випадки, одужало 50 697 осіб, що говорить про зменшення кількості важких випадків і захворювання протікає у більшій мірі у легкій та середній формах. В Україні підтверджено лабораторно один випадок захворювання у Чернівецькій області. Міська лікарня спільно із лабораторним центром збиралися на засідання, аби розробити певний алгоритм дій при одиноких і при масових поступлення осіб з підозрою на коронавірус.

 

При поодиноких випадках особа може або самостійно звернутися до сімейного лікаря, прийшовши на прийом чи у телефонному режимі. При спілкуванні з пацієнтом лікар повинен уточнити анамнез, запитати, чи відвідував він країни, де зафіксовано коронавірус. Якщо є підозра на те, що це може бути дане захворювання, пацієнт має бути госпіталізований у виділенні госпітальні обласні бази. В нашій області – це Житомирська міська лікарня №1 для дорослих та Житомирська обласна клінічна лікарня – для дитячого населення.

 

Якщо анамнез говорить про те, що пацієнт не перебував у зонах ризику, але має ознаки вірусної інфекції, то його можна госпіталізувати до ЦМЛ Бердичева в інфекційне. У відділенні екстреної медичної допомоги виділено 2 автомобілі спеціалізовані, призначені для транспортування таких пацієнтів. В інфекційному відділені пацієнт може самостійно звернутися або ж його транспортують автомобілем. Пацієнта підвозять у виділений окремий бокс, якщо це одиноке поступлення, то перший бокс з окремим входом з вулиці. Медичні працівники будуть в засобах індивідуального захисту, яких вистачає, визначатимуть температурну реакцію, збиратимуть анамнез, дізнаватимуться про контактних особах, яких або госпіталізуватимуть, або, якщо людина відповідальна і не контактує ні з ким, а знаходиться вдома на самоізоляції, то госпіталізації не треба, можна у контактному режимі спілкуватися з лікарем чи викликати його додому.

 

На виділену суму у 195 тисяч гривень усі необхідні засоби в лікарню закуплені, медикаменти в резерві лікарні також є, вони закуплені були раніше. Ще додатково виділені 110 тисяч гривень лікарня завтра отримає на інші засоби захисту тощо.

 

Далі були обговорені заходи, які необхідно почати проводити у місті вже зараз. Про це розповів представник Держпродспоживслужби, акцентуючи увагу на тому найперше усім роботодавцям потрібно моніторити стан здоров’я своїх працівників і у разі найменших симптомів захворювання, відправляти до лікаря.

 

У Житомирському обласному лабораторному центрі є спектр фахівців для забору матеріалів , на днях будуть доставлені тест-системи для аналізу на коронавірус. Дана хвороба віднесена до особливо небезпечних інфекцій, тому алгоритм дій потрібно розробляти не лише у медичних закладах, а й у закладах освіти, місцях масового скупчення людей, в транспорті тощо.

 

Перш за все, це раннє виявлення захворювання, ізоляція та обсервація. Крім того, посилення режиму дезінфекції у закладах. На вокзалах, в лікарні, амбулаторіях і всіх можливих установах мають бути розвішені пам’ятки і їх же потрібно вручати людям. В автопарку буде проводитися дезінфекція міського, приміського та міжміського транспорту. Щодня, а краще, щоб щогодинно, проводилася дезінфекція спеціальними засобами у всіх приміщеннях, особливо магазинах і супермаркетах та там, де постійний великий потік людей. Дієво використовувати старий, але ефективний метод у вигляді обмотування ручок дверей змоченими у дезінфікуючому засобі тканинами.

 

З 06 березня і до поки що кінця цього місяця масові заходи і Бердичеві будуть припинені. У школах і садочках рекомендують обмежити святкові заходи, батьківські збори або проводити заходи без батьків у колі дітей, вчителів і вихователів, адже це теж, хоч і частково, але може убезпечити від поширення захворювання.

 

На засіданні комісії з питань ТЕБ та НС було прийнято і затверджено комплексний план заходів, його доопрацюють, врахувавши доповнення і зауваження і розмістять у засобах масової інформації, аби бердичівляни могли детально ознайомитися. Бюджетні установи, в свою чергу за рахунок перекиду коштів на балансах установ повинні будуть закупити необхідні засоби дезінфекції. Зробити те ж саме наголошують з і приватним підприємцям для своїх офісів, установ, закладів, аби проводити дезінфекцію.

 

Матеріал rio-berdychiv.info

Переглянути відео:

Написал: kobra (11 марта 2020 07:56)
В області від 06 березня 2020 року терміном на один місяць обмежене проведення масових заходів. Таке рішення прийняли під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій минулого тижня.

Повний текст: http://oda.zht.gov.ua/news/na-zhytomyrshhyni-na-misyats-obmezheni-masovi-zahody/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Вкусная еда
Добавил Kolo
Март 29, 2024

Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024