|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На Житомирщині померла 71-річна жителька Радомишля від коронавірусної інфекції

Категория: Общество

alt


Сьогодні, 13 березня, в Україні зафіксована перша смерть людини, інфікованої коронавірусом. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

71-річна жінка з Радомишльського району, яка 12 березня була госпіталізована із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, сьогодні померла.

Керівництво області висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Закликаємо жителів області дотримуватися методів профілактики зараження коронавірусною інфекцією: часто та ретельно мийте руки, не відвідуйте місця масового скупчення людей, при перших проявах недуги – негайно звертайтеся до лікарів.

Під наглядом лікарів знаходяться близькі родичі жінки, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала.

МОЗ України зазначає, що померла жителька області знаходилася в групі ризику. Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками.

За результатами аналізу і моделювання РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні, у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних – відповідно 0,3%; для 50-59-річних – 1,3%; для 60-69-річних – 3,4%, для 70-79-річних – 7,8%.

У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.

Матеріал oda.zht.gov.ua

Написал: kobra (14 марта 2020 16:29)
На Житомирщині інфікована на коронавірус 71-річна жінка, яка повернулася з Польщі, 13 березня, о 14:50 померла в інфекційному відділенні Радомишльської міської лікарні.

Про це журналістів повідомили під час прес-брифінгу у Житомирській облдержадміністрації.
Станом на 6:00 стан пенсіонерки різко погіршився, її підключили до апарату штучної вентиляції легень. Станом на 11:00 13 березня – жінка вже дихала самостійно, проте вже через годину їй різко погіршало. Лікарі п’ять разів намагалися реанімували хвору, але врятувати не змогли. Вона занадто пізно звернулася за медичною допомогою до лікарів.

«Якщо вчора ми говорили, що загальний стан хворої середньої важкості, то 13 березня зранку стан різко погіршився, відбулось порушення дихальної системи, зменшилось насичення киснем крові. Відразу до хворої було направлено фахівців обласного рівня для того, щоб на місці вирішити подальшу тактику лікування. Спочатку була неінвазійна підтримка дихання, з 11:30 була підключена інвазійна інтубація бронхів, далі хвора була на штучній вентиляції легень, але на жаль о 14:50 лікарі констатували смерть», – розповів начальник управління охорони здоровя Житомирської ОДА Микола Суслик.
Відомо, що із симптомами хвороби вона відвідувала церкву. Наразі ізолювали 22 людей, які контактували з нею. Від сьогодні у місті запроваджують надзвичайну ситуацію.

«Хочу відмітити, що наразі проводяться всі необхідні дезінфікуючі заходи у лікарні та місяцях, де можливо знаходилася померла. Родичі, з якими контактувала померла знаходяться на обсервації у будинку, маємо надію, що жодних симптомів не буде щодо захворювання.

Наразі перевіряється інформація щодо можливого захворювання двох пацієнтів у Бердичеві та Андрушівці, де є симптоматика хвороби. Керівництво держави про ці випадки проінформовано», – доповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Відомо, що громадяни Бердичева та Андрушівки перебували у контакті з іноземними громадянами перебуваючи на території Польщі. Наразі їх перевіряють на можливе інфікування коронавірусною інфекцією.


http://zhitomir.today/news/society/u_radomishli_hvora_na_koronavirus_zhinka_pomerla_ta_shche_dvoh_zhiteliv_zhitomirshchini_pereviryayut_na_mozhlive-id36504.html


Теза про те, що «жінка повернулася із Польщі, і певний час була на Львівщині», повторювалася наче мантра.

Натомість ніхто із чиновників чи медичних «профі» нашої області не сказав точно, що жінка (яка померла 13 березня 2020-го року) вже 3 березня приїхала додому і відтоді була у Радомишлі. Коли точно у неї виявилися симптоми захворювання на вірусну інфекцію, так ніхто і не сказав. Цілком можливо, що достеменно про це ніхто й не знає. Однак чіткої відповіді на те, коли хвора (тепер вже покійна) звернулася до лікарів у Радомишлі, також не прозвучало.

Натомість тепер вже відомо, що 8 березня її бачили у церкві, що знаходиться у центрі міста.
Перші симптоми захворювання на коронавірус у 71-річної жінки з Радомишля Житомирської області з’явились 3 березня - після того, як вона напередодні відвідувала місцевий музей української домашньої ікони у замку-музеї "Радомисль" Ольги Богомолець та цілувала там ікони
За півтора тижня до візиту хворої до музею "Радомисль" у цьому музеї перебувала група туристів з Італії. Вони також цілували там ікони. Хтось із цієї групи, можливо, і заніс коронавірус до Радомишля. І небезпека дуже велика, оскільки через п’ять днів після появи симптомів захворювання ця жінка була у церкві Радомишля. І там цілувала ікони", – повідомив працівник Житомирської ОДА, який побажав залишитися не названим.
А вже 11 березня 2020-го року стало відомо, що жінку із підозрою на враження інфекцією коронавірусу, нарешті госпіталізували. Надалі повідомлялося про стан її здоровя і, здавалося, що найгіршого не станеться. Однак – сталося. Знову називається найперша і найочевидніша причина смерті – надто пізнє звернення і надто пізня госпіталізація і початок інтенсивного лікування. Але ж, повторимося - ніхто не каже, коли жінка вперше поскаржилася лікарям на погіршення самопочуття.

https://zhitomir-online.com/top_news/95840-symptomy-koronavirusu-u-pensionerky-z-zhytomyrschyny-zyavylysya-pislya-ciluvannya-ikon-u-muzeyi-radomysl-mista-radomyshl.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (14 марта 2020 16:46)
Рятувальники провели знезараження об’єктів у м. Радомишль, де виявлено випадок захворювання на коронавірус


13 березня особовий склад відділення спеціальної обробки аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону Управління ДСНС України у Житомирській області провів дезінфекцію приміщень об’єктів із масовим перебуванням людей у м. Радомишль, де напередодні зафіксовано випадок захворювання літньої жінки на коронавірусну інфекцію COVID-19. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

«Зокрема, проведено знезараження автовокзалу та церкви у м. Радомишль. Для виконання завдань рятувальники перебувають у засобах біологічного захисту.

Також інформуємо, якщо у населення є питання щодо методів забезпечення себе та близьких від захворювання, яке може викликати коронавірусна інфекція, можна звертатися на «гарячу лінію» Житомирського обласного лабораторного центру: (068) 982-47-81», – йдеться у повідомленні.

У лабораторному центрі зазначають, що консультації надаватимуть висококваліфіковані лікарі-епідеміологи щоденно з 8.30 до 17.00, крім вихідних.

Дотримуйтеся порад лікаря та загальних профілактичних заходів.

http://zhitomir.today/news/accident/ryatuvalniki_proveli_znezarazhennya_obiektiv_u_m_radomishl_de_viyavleno_vipadok_zahvoryuvannya_na_kor-id36508.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (14 марта 2020 23:29)
Вчора під час брифінгу журналістів проінформували про те, що у двох жителів області з Андрушівського та Бердичівського районів виявили схожу симптоматику до коронавірусу, їх госпіталізували та ізолювали, відібрали матеріали для проведення тесту на COVID-19. Інформує пресслужба Житомирської ОДА.

«Усі необхідні тести проведені – ми готові сказати результат, – повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Віталій Бунечко. – В обох пацієнтів у Бердичеві та Андрушівці не виявили коронавірусної інфекції».

Також провели дослідження шляхом полімеразної ланцюгової реакції на виявлення вірусної інфекції грипу та парагрипу. Лабораторно й ці діагнози не підтвердили. Так, у жителя Бердичева знайшли РНК риновірусу, тобто ГРВІ, у жителя Андрушівського району – двобічна пневмонія. Стан обох пацієнтів стабільний, вони перебувають під контролем лікарів, ускладнень не спостерігається.

http://zhitomir.today/news/society/u_zhiteliv_berdichivskogo_ta_andrushivskogo_rayoniv_koronavirus_ne_viyavili-id36513.html

14 Березня 2020р.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (15 марта 2020 06:39)
У місті Радомишль на Житомирщині поховали 71-річну жінку, яка 13 березня померла від коронавірусу, без присутності родичів.
Про це у телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив Радомишльський міський голова Володимир Тетерський.

«Жінку сьогодні поховали на центральному цвинтарі Радомишля. Ми виконали всі рекомендації, які отримали від управління охорони здоров’я обласної адміністрації», - сказав Тетерський.

За його словами, під час похорону були присутні лише працівники, які обслуговують процес поховання. Рідних і знайомих не було. Родина померлої наразі перебуває на самоізоляції вдома.

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2896400-u-radomisli-zinku-aka-pomerla-vid-koronavirusu-pohovali-bez-prisutnosti-rodiciv.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024