|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Не провокуйте пожеж: у Семенівці разом із травою згорів будинок

Категория: Происшествия

Не провокуйте пожеж: у Семенівці разом із травою згорів будинок

За повідомлянням фахівців МРВ облуправління ДСНС, від палаючої на городі сухої трави вогонь поширився й на житло. Існувала загроза розповсюдження пожежі на сусідні домогосподарства. Та зусиллями бійців, за дві години пожежу вдалось ліквідувати. Наслідки її виявились невтішними: вогнем повністю знищено будинок. На щастя, загиблих і травмованих немає. Попередня причина займання – необережне поводження з вогнем.

13 квітня бердичівські рятувальники ліквідували 4 пожежі та ще й залучались до надання допомоги у гасінні в селі Борятин Романівського району, де вогонь від сухої трави миттю перекинувся на населений пункт і охопив 27 будівель, розташованих на одній вулиці біля поля.

14 квітня в Управлінні ДСНС Житомирської обл. повідомили про те, що пожежу на території трьох лісництв Народицького спецлісгоспу, що тривала більше 10 діб, ліквідовано. Підрозділи ДСНС області, серед яких і 4 вогнеборці 4-ої ДПРЧ, котрі із 4 по 14 квітня залучались в допомогу лісівникам на гасіння цієї пожежі, повертаються до місць постійної дислокації.

ДСНС вкотре звертається до нас: не провокуйте пожежі на відкритих територіях, дотримуйтесь елементарних правил безпеки, не розводьте багаття у лісах та лісопосадках, не спалюйте стерню та рослинні залишки на полях, адже це, як бачимо, неминуче веде до біди! «Люди, задумайтесь, спалювання сухої трави ні до чого доброго не призводить!», - звертаються до людської совісті рятувальники.

Останнім часом вогнеборці щоденно виїздять приборкувати вогонь, подекуди 5-7 разів на добу. Від початку року, констатують, на Бердичівщині зі 122-х 87 – це пожежі сухої рослинності на відкритих територіях, часто навмисно чи з необережності людські вчинки призводять до біди.

Репортаж Олени Лук’янюк і Дмитра Піньківського

ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (17 апреля 2020 08:45)
На Житомирщині знову горить 50 га лісу

48 пожеж за добу – 16 квітня – ліквідують пожежники області. Сильний вітер 17-22 м/с сприяє поширенню вогню.

Про це повідомляють у ДСНС.

Зокрема, в Овруцькому районі поблизу с. Рудня горить 50 га лісу. На місці працюють 60 лісівників та рятувальників, задіяно 9 одиниць техніки.

"Станом на 17:30 площа пройденої вогнем лісової пожежі поблизу с. Рудня складає 50 га. На місці пожежі працюють 9 одиниць техніки та 60 працівників ДП «Словечанське СЛГ». Направлено резервну техніку ДСНС з Хорошівського, Коростишівського та Радомишльського районів", – повідомляють у ДСНС.

Також біля цього ж села о 12:20 год зайнялася суха трава на площі 4 га, існувала загроза поширення вогню на село і лісовий масив.

https://www.1.zt.ua/news/rizne/na-zhitomirshchini-znovu-gorit-50-ga-lisu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (17 апреля 2020 08:47)
17-19 квітня на більшій частині території області зберігатиметься надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. В цей період просимо громадян підвищити пильність та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки!
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (18 апреля 2020 01:35)
Житомирщина охоплена вогнем: внаслідок загорянь в області знищено та пошкоджено 38 житлових будинків

На півночі Житомирщини локалізвують пожежі: сьогодні було знищено десятки людських домівок та охоплено вогнем близько 4 тисяч гектарів лісу.
За отриманою інформацією, на території 6 лісництв у Овруцького району тривають масштабні лісові пожежі, які почалися ще 16 квітня. Внаслідок розповсюдження вогню серед лісових масивів знищено та пошкоджено 43 нежилих і 38 жилих будинків, найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко на своїй сторінці у Facebook.

«Для того, щоб зупинити це неконтрольоване вогнище, залучено весь особовий склад ДСНС Овруцького району, а також екіпажі з сусідніх районів. Крім цього, залучено працівників лісгоспів з усією наявною протипожежною технікою. Потрібно повідомити, що для ліквідації пожеж використовується авіація ДСНС – 3 літаки АН-32П та спеціальна військова техніка ЗСУ – "БАТ-2".

Кількість евакуйованих жителів постійно уточнюється, за попередньою оцінкою – це близько 50 осіб. Усіх переселено до сусідніх сіл, зокрема до села Гладковичі. Потерпілі забезпечені харчуванням та місцем для ночівлі, проте сильний вітер сприяє захопленню нових площ вогнем», – йдеться у повідомленні.

На місці подій працює перший заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко, який координує роботу обласного оперативного штабу для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам у природних екосистемах області.

http://zhitomir.today/news/accident/zhitomirshchina_ohoplena_vognem_vnaslidok_zagoryan_v_oblasti_znishcheno_ta_poshkodzheno_38_zhitlovih_budinkiv-id37197.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (19 апреля 2020 17:22)
19 Квітня 2020

Справжній апокаліпсис: мешканці згорілого села Личмани Житомирської області показали страшні наслідки пожежі (ФОТО)

Пожежа спалахнула через підпал трави. У Житомирської області станом на 18 квітня полум'я від пожеж знищило щонайменше чотири тисячі гектарів лісу. Вогонь також зруйнував понад 80 будинків місцевих мешканців. А село Личмани взагалі вигоріло вщент і тепер там радше все нагадує кадри з фільму жахів. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

«Місцеві мешканці із ТСН.ua поділилися моторошними світлинами згорілого села. Так, на опублікованих фото видно, що вогонь не залишив нічого від будинків людей, автівки теж вигоріли. На деяких світлинах видно навіть розкидане кухонне приладдя», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, однією з причин лісових пожеж є діяльність людей, які після прибирання на цвинтарі села Першотравневе підпалили сміття, внаслідок чого вогонь перекинувся на дерева, а згодом розповсюдився і на інші сусідні населені пункти. Через поширення вогню місцевих мешканців евакуювали, а рятувальники вже другу добу намагаються приборкати вогонь.

Фото: http://zhitomir.today/news/accident/spravzhniy_apokalipsis_meshkantsi_zgorilogo_sela_lichmani_zhitomirskoyi_oblasti_pokazali_strashni_naslidk-id37209.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (23 апреля 2020 06:56)
22 квітня, Кабінет Міністрів України прийняв рішення виділити 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області. І саме сьогодні в Овруцькому районі рятувальникам та лісникам вдалося локалізувати всі осередки горіння.

Нагадаємо, що в Овруцькому районі постраждали від лісових пожеж чотири села – Личмани, Магдин, Острови та Нижня Рудня. Там згоріло близько 70 будівель, як жилих, так і закинутих. Проте майже півстоні людей наразі залишилися без своїх домівок.

Повний текст: http://oda.zht.gov.ua/news/vitalij-bunechko-uryad-vydilyv-25-mln-grn-na-likvidatsiyu-naslidkiv-pozhezh-v-ovrutskomu-rajoni/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024