|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Із 1 червня стартуватиме відновлення освітнього процесу...

Категория: Власть

alt

Поетапне відновлення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти міста розпочати з 01 червня 2020 року. Таку пропозицію на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій озвучила заступниця міського голови Валентина Адаменко.

Валентина Адаменко інформувала: закладами освіти на основі рекомендацій головного державного санітарного лікаря МОЗ України від 18.05.2020 р. №32 «Про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послаблення карантину» щодо організації протиепідемічних заходів у період карантину під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ), а також роботи закладів дошкільної освіти, відпрацьовані правила щодо забезпечення виконання вищевказаних заходів в умовах дії карантинних обмежень.

Заступниця міського голови довела вимоги Уряду щодо необхідності відновлення з 1 червня 2020 року освітнього процесу у закладах дошкільної освіти та проінформувала про результати роботи виїзної комісії, яка протягом 18-19 травня 2020 року здійснила огляд готовності закладів дошкільної освіти міста.

За підсумками огляду, проведено інструктивну нараду з керівниками закладів дошкільної освіти щодо підготовки приміщень та території до повернення учасників освітнього процесу, проведення генерального прибирання, дезінфекції приміщень, майданчиків, меблів, посуду, постільної білизни, дитячих іграшок, замовлення продуктів харчування тощо. На нараді обговорено та вироблено інструкції дій для завідувачів, вихователів та їхніх помічників, медичної сестри, технічних працівників на етапі діяльності закладу після відновлення освітнього процесу.

Відновлення роботи дошкільних закладів Валентина Адаменко запропонувала провести у два етапи: перший, як це і рекомендовано Урядом, з 01 червня 2020 року. Проте, для запобігання можливого спалаху коронавірусу та інших інфекційних хвороб при одночасному виході значної чисельності дітей та дорослих, які більше двох місяців поспіль перебували в ізоляції, слід обмежити кількість учасників освітнього процесу, надавши перевагу тим малюкам, в яких працюють батьки. При цьому є необхідність у проведенні активної роз’яснювальної роботи з батьками щодо дотримання нормативів наповнюваності груп, своєчасної ізоляції дітей при перших ознаках погіршення стану здоров’я тощо.

Решта вихованців контингенту зможе потрапити до дитячих садків вже на другому етапі відновлення освітнього процесу – дата якого буде оголошена Урядом країни після завершення карантину, який подовжено до 22 червня.

Загалом, при нормальній епідемічній ситуації планується забезпечити роботу дитячих садків протягом усього літнього періоду.

Керівникам при здійсненні управління та контролю за дотриманням правил епідемічної безпеки у закладах доцільно скористатися досвідом та напрацьованими матеріалами колег із столиці, зокрема «Регламентом відновлення освітнього процесу у закладах освіти м. Києва та режимом їх роботи після зняття карантинних обмежень».

Валентина Адаменко нагадала присутнім, що цього року навчальний рік у закладах загальної середньої освіти завершується дистанційно, оскільки діти впродовж останніх двох з половиною місяців навчалися, використовуючи технології дистанційного навчання. У даний час в усіх школах проходять підсумкові контрольні роботи, аналізується результативність освітнього процесу із застосуванням дистанційних освітніх технологій, розпочинається новий етап роботи – підготовка до видачі документів про освіту – табелів для учнів перевідних класів, свідоцтв про базову освіту тим, хто завершив навчання у 9 класі.

Важливим завданням є робота із підготовки закладів до зовнішнього незалежного оцінювання, що за новим Календарем має стартувати 25 червня (ЗНО з математики) та завершено 17 липня (ЗНО з хімії). У місті мають функціонувати 6 пунктів тестування на базі шкіл №№ 1, 4,10,12,15 та 17, на яких працюватимуть майже понад 300 педагогічних працівників не лише з усіх шкіл міста, а й педагогічного коледжу. Щодо учнів – серед них майже 360 випускників одинадцятого класу шкіл Бердичева, студенти 2 курсу міських коледжів та ПТУ та аналогічні категорії учасників ще декількох районів – Бердичівського, Ружинського, Попільнянського. Дещо збільшиться чисельність учасників ЗНО за рахунок тих студентів, які навчалися в інших містах України (на відстані більше 150 км від Бердичева) і через карантин повернулись до рідного міста і за новими правилами будуть здавати ЗНО не за місцем навчання, а за теперішнім місцем проживання.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування (далі – тестування) суб’єкти, відповідальні за організацію тестування, зобов’язані дотримуватись затверджених протиепідемічних заходів, що визначені відповідними розпорядчими документами.

Заступниця міського голови нагадала, що при проведенні тестування:

  • буде складено графік допуску, який буде враховувати час необхідний для проведення термометрії та запобігати утворенню скупчення учасників;
  • визначені місця розсадки учасників, з дотриманням їх дистанціювання не менш ніж 1,5 метри один від одного та передбачити розсадку таким чином, щоб поруч, спереду та ззаду учасника місця не були зайняті іншими учасниками.

Особи, які будуть залучені до проведення тестування перед початком роботи мають проходити термометрію. Допуск учасників до будівлі в якій організовано тестування буде здійснюється після проведення термометрії, опитування щодо стану здоров’я та за умови одягнення захисної маски.

Забороняється допуск до будівлі, в якій організовано тестування супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю. На вході до будівлі, в якій організовано тестування та на вході до аудиторій/класів буде організовуватися місця для обробки рук антисептиками. Використання багаторазових рушників заборонено. В аудиторіях за годину до початку тестування та після проведення тестування буде передбачено проведення прибирання, разом із дезінфекцією поверхонь, місць для сидіння. Аудиторії, в яких проводиться тестування, перед і після його проведенням повинні провітрюватися не менше 30 хв., вхідні двері повинні бути відчинені на увесь період тестування.

У місцях проведення тестування буде забезпечено чергування медичних працівників закладів освіти або закладів охорони здоров’я.

Організація протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти здійснюється, відповідно до вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 24 березня 2016 року № 234 «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 17 квітня 2006 року № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» та з урахуванням цих тимчасових рекомендацій, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (СОVID-19).

Валентина Адаменко нагадала основні вимоги:

Перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам закладу дошкільної освіти. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов’язків.

Температурний скринінг дітей проводять при вході (початковий) у заклад та кожні 4 години (поточний) з занесенням показників у відповідний журнал. Діти, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань при проведенні початкового температурного скринінгу – не допускаються до відвідування.

Ранкове приймання дитини до дошкільного навчального закладу проводить вихователь групи на території закладу за межами його будівлі. Батьки та супроводжуючі особи повинні одягати респіратор або захисну маску (у тому числі саморобну), так, щоб були покриті ніс та рот. Очікування на території повинно бути обмежено.

На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

Всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей (термометрія, обробка рук антисептиком, миття рук, навчання правилам етикету кашлю тощо) проводяться в ігровій формі та за особистим прикладом працівників закладу.

Особливу увагу звернула, що на період карантину забороняється:

  • використання багаторазових (тканинних) рушників;
  • використання м’яких іграшок;
  • використання килимів з довгим ворсом;
  • перебування у вуличному взутті всередині приміщень;
  • проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш, ніж однієї групи та за присутності глядачів (відвідувачів).

Працівники закладу повинні забезпечити адаптивне харчування, що дозволяє мінімізувати кількість дітей, що харчуються одночасно, або одночасно перебувають за одним столом.

Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

  • працівників п’ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів і організувати контроль за їх використанням;
  • навчання серед працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації та контроль над дотриманням цих правил;
  • постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;
  • інформування щодо встановлених обмежень та умов обслуговування при вході до закладу, при проведенні телефонних записів та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;
  • дезінфекцію поверхонь не рідше, ніж кожні 2 години та відразу після закінчення занять;
  • вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни;
  • провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня;
  • централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
  • недоступність контейнерів (урн) для використаних ЗІЗ, запасів дезінфікуючих засобів та засобів для прибирання для дітей;

– тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет) тощо.

Заступник міського голови нагадала тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), а саме:

Обслуговування в спортивних (тренажерних) залах, фітнес-клубах та спортивних майданчиках для командних (парних) занять (окрім занять національних збірних) здійснюється з урахуванням цих тимчасових рекомендацій, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (СОVID-19).

1. Перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам закладів.

Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов’язків.

2. Усім відвідувачам проводиться температурний скринінг при вході до закладу.

Особам, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань відвідування заборонено.

3. Дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали для індивідуальних занять та однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали для групових/командних занять (не більше 10 осіб у групі).

Проведення групових/командних занять проводиться виключно за попереднім записом.

4. На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів.

5. В зонах проведення занять розміщуються додаткові антисептики в невеликій тарі, паперові рушники, а також контейнери (урни) для їх утилізації та нагадування для клієнтів щодо необхідності дотримання гігієни, дезінфекції рук та спортивного інвентарю після використання. Заходи індивідуальної профілактики та протиепідемічні заходи, шо впроваджені в закладі доцільно періодично транслювати на екранах/оголошувати в місцях проведення занять.

6. На період карантину забороняється:

використання багаторазових (тканинних) рушників;

розміщення в доступі клієнтів рекламних брошур, журналів та інші поліграфічних матеріалів;

функціонування басейнів;

функціонування спа-зон та надання послуг масажу;

функціонування фітнес-барів;

функціонування дитячих кімнат;

одночасне використання багатофункціональних тренажерів кількома відвідувачами;

проведення групових занять для понад 10 осіб та інших групових занять, що передбачають безпосередній фізичний контакт;

проведення групових занять для дітей віком до 14 років;

видача багаторазових рушників клієнтам.

7. Необхідно обмежити одночасне використання роздягалень та душових кабін на рівні не більше 50%, не відкриваючи для використання клієнтами кожну другу шафу для роздягання/душову кабіну та нанести відповідні позначки.

Кількість клієнтів, що одночасно перебувають у закладі повинна враховувати та не допускати потенційне скупчення в зонах роздягалень, санітарних та адміністративних зонах.

8. Тренажери для кардіо-занять, що передбачають тривалий цикл використання одним клієнтом повинні бути розміщені з інтервалом не менше 2,5 метри один від одного.

9. Працівники закладів повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (без клапану) та одноразові рукавички (ЗІЗ).

Після кожного зняття ЗІЗ та одяганням чистої маски/респіратора, одноразових рукавичок працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

Адміністрація закладу повинна провести навчання серед працівників щодо правил використання ЗІЗ, їх утилізації та забезпечити контроль над дотриманням цих правил.

10. Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

– працівників п’ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів і організувати контроль за їх використанням;

– навчання серед працівників щодо правил використання ЗІЗ, їх утилізації та контроль над дотриманням цих правил;

– постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;

– інформування щодо встановлених обмежень та умов обслуговування при вході до закладу, при проведенні телефонних записів та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;

– дезінфекцію поверхонь не рідше, ніж кожні 2 години та відразу після закінчення занять;

– вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни;

– провітрювання/кондиціонування приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та кожні дві години протягом дня;

– централізований збір використаних 3ІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

– тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

11. Працівники повинні:

регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 2 години, та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування тощо;

утримуватись від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань – кашель, лихоманка, ломота в тілі тощо.

За підсумками наданої інформації, Валентина Адаменко запропонувала:

  • розпочати поетапне відновлення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти міста з 01 червня 2020 року;
  • покласти на керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти міста забезпечення управління і контролю за дотриманням правил епідемічної безпеки у закладах;
  • залишити в силі рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо загальної заборони відвідувати заклади загальної середньої освіти її здобувачами (протокол № 4 від 12.03.2020). Разом з цим в умовах запровадження з 25.05.2020 адаптивного карантину дозволити здобувачам освіти відвідування закладів загальної середньої освіти (з дотриманням суворих протиепідемічних заходів) – для отримання документів про освіту (свідоцтв про базову та загальну середню освіту) та участі у ЗНО, ДПА у формі ЗНО;
  • дозволити з 01 червня 2020 року обслуговування в спортивних (тренажерних) залах, фітнес-клубах з урахуванням тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного санітарного лікаря України від 18.05.2020 № 32, дозволити проведення спортивних заходів до 50 осіб без глядачів.
Матеріал berdychiv.com.ua

Переглянути відео:

Написал: kobra (23 мая 2020 09:58)
Із 1 червня у Бердичеві планують відновити роботу дошкільних навчальних закладів. Нині триває підготовчий етап, із 19 травня робоча група на чолі із заступником міського голови Валентиною Адаменко відвідує дитячі садочки, визначає кількість груп, звіряє дані працівників та формує списки вихованців.

У День захисту дітей планують відкриття дошкільних закладів
Окремо формують списки вихованців.
Тому батьків, котрі бажають, аби дитина із 1 червня відвідувала дитячий садок, просять зв’язатись ближчим часом із адміністрацією садочків чи вихователями.

Дитячі садочки перевірили на готовність до відкриття, яке очікують 1 червня, зазначила заступник міського голови.

Здобувачів освіти поки ж заборонено допускати до навчальних закладів, однак після 15 червня, попередньо, у визначений час буде дозволено учням прийти до пунктів тестування для складання пробного й основного ЗНО, враховуючи дотримання карантинних заходів.

Репортаж Олени Лук’янюк і Дмитра Піньківського
http://www.trkvik.tv/posts/u-den-zakhystu-ditei-planuiut-vidkryttia-doshkilnykh-zakladiv
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024

Одяг з Америки
Добавил ostin92
Март 28, 2024

Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил gutak
Март 28, 2024

Посоветуйте как выбрать виски?
Добавил unepubu
Март 28, 2024