|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

ПІЛОТНИЙ ПРОЄКТ ВІД «УКРЗАЛІЗНИЦІ»: У БЕРДИЧЕВІ ПРОКЛАДАТИМУТЬ ТУНЕЛЬ ПІД ЗАЛІЗНИЧНОЮ КОЛІЄЮ НА ВУЛ. ЖИТОМИРСЬКІЙ

Категория: Город

На найбільш аварійних та завантажених ділянках вітчизняних автошляхів, що їх перетинають залізничні колії, будуватимуть тунелі чи шляхопроводи мостового типу. З ініціативою створення такого пілотного проєкту виступила «Укрзалізниця», і Бердичів став одним із 5-ти населених пунктів, в яких реалізовуватиметься проєкт. За планом, тунель має пройти під залізничною колією, що на вул. Житомирській, у районі залізничного переїзду.

Не секрет, що ця ділянка – чи не найпроблемніша у місті, за добу переїзд перетинають тисячі одиниць транспорту. Часте перекриття переїзду приносить купу незручностей як водіям, так і пішоходам. Водночас створюється небезпека для людських життів: у тому районі не раз ставалися трагедії, коли потяги на смерть збивали людей. У попередні роки постійні звернення від міста на рахунок відкриття переїзду у районі 70-ї колонії та кладовища на вул. Пушкіна позитивно так і не вирішилися.
alt alt

У червні цього року, за ініціативи 1-го заступника міністра інфраструктури України Дмитра Абрамовича, провели першу нараду з даного питання: були поставлені завдання перед державними службами та органами місцевого самоврядування щодо підготовки відповідних пропозицій, у тому числі й визначення шляхів залучення державних коштів (зрозуміло, що подібні об’єкти не можуть бути побудовані виключно за кошти місцевих бюджетів).

Днями відбулася друга нарада, на якій вже більш детально окреслили схему подальших спільних дій та шляхи залучення коштів із різних джерел – таким чином, аби реалізувати проєкт протягом 2021-23 рр.

В Україні діє Програма з безпеки руху, включаючи автомобільний та залізничний транспорт. Займається цією Програмою державне агентство інфраструктурних проєктів України «Укрінфрапроєкт». У даному випадку агентство ініціює створення Програми на 2021-23 рр., до якої і входитиме будівництво шляхопроводів і тунелів у районі залізничних колій вищезазначених 5-ти населених пунктів. Із цією метою заплановано передбачити відповідні кошти у державному бюджеті: середня вартість кожного об’єкта з цієї п’ятірки – від 200 млн. грн. до 300 млн. грн. У Бердичеві сподіваються, що кошти, таки, передбачать і проєкти будуть реалізовані.

Сьогодні ж завдання, поставлене перед органами місцевого самоврядування – розробка проєктної документації. Щодо Бердичева, то існували варіанти будівництва тунелю у різних місцях, але, на думку фахівців, це може призвести до того, що місто отримає другий закритий переїзд, подібний тому, що у районі «сімдесятки» та старого кладовища. І тим самим буде заблоковане. Тому позиція і міського голови Василя Мазура, і у цілому міської влади чітка: тунель повинен проходити під залізничною колією, що на вул. Житомирській – так зручніше для водіїв, для пішоходів, для транзитного транспорту.

Міським головою, у свою чергу, поставлено завдання перед фінансовим управлінням віднайти кошти для виготовлення проєктної документації. Вже цього року необхідно визначитися з фінансами та з технологією будівництва. Орієнтовна вартість документації – близько 2,5-3 млн. грн. у залежності від ступеня складності робіт.

До Бердичева вже приїжджали спеціалісти-проєктанти, котрі попередньо вивчатимуть можливу схему розміщення тунелю. За результатами вивчення, буде надано приблизну вартість розробки документації, аби вже можна було оголосити тендер на її виготовлення. Замовником у цьому проєкті виступатиме «Укрінфрапроєкт», він вестиме будівництво з подальшою передачею об’єкта органу місцевого самоврядування чи (якщо об’єкт розташовано поза межами населеного пункту) службі автодору. За попередніми розрахунками, планується, що тунель з окремою пішохідною зоною має розпочинатися у районі вул. Варварівської і закінчуватися, не доходячи до вул. Цадика. Все залежить від технології: сучасні технології, за оцінкою фахівців, дозволяють прокладати тунелі під коліями максимально близько до тих, не закопуючись занадто глибоко. Це пов’язано з проблемами і водовідведення, і обслуговування, і експлуатації.

Місту відрадно відзначити той факт, що у цьому питанні існує підтримка та розуміння з боку обласної державної адміністрації (одне з яскравих свідчень такої співпраці – виділення коштів із державного дорожнього фонду на реконструкцію аварійного шляхопроводу у районі М’ясокомбінату).

Матеріал berdychiv.com.ua



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Вейпи
Добавил Нарния
Апрель 23, 2024

Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил polinalaxtanova14
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024