|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На Житомирщині за добу у результаті авіаударів загинули 6 та травмовані 12 людей: поліція розслідує обставини (ФОТО)

Категория: Область

Упродовж доби 9 березня на території області, практично, безперервно лунали сигнали повітряної тривоги. Так, у результаті авіаобстрілів до десятка населених пунктів області зазнали втрат, у тому числі людських. Наразі поліцейські документують обставини воєнних злочинів російського агресора. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

У м. Житомирі після 19 години у результаті падіння ракети було зруйновано приватний будинок, пошкоджено розташовану поруч АЗС, котельню і теплотрасу та вибиті шибки у двох лікарнях міста. Двоє житомирян травмовані.

Після півночі, уже 10 березня, попадання ракети на дорогу у с. Старій Котельні Волицької громади призвело до загибелі 5 людей та поранення ще 6.
alt alt
alt alt

Після 23 години 9 березня стало відомо про обстріл невідомими екіпажу групи реагування патрульної поліції Коростенського РУП. У результаті вогнепальні поранення отримали двоє правоохоронців, які були доставлені до медичних закладів.

Також у м. Коростені під час ракетного обстрілу райцентру було поранено ще двох громадян, які нині перебувають у лікувальних закладах. Станом на 9:30 стало відомо про 1 загиблого.

Цієї доби до поліції надійшло повідомлення і про загибель чоловіка у с. Новополі Оліївської громади.

За наявною інформацією, обстрілам також були піддані низка інших населених пунктів області, зокрема с. Бистри у Житомирському районі, с. Пісківка Малинської громади та інші. Наразі відомостей про потерпілих не надходило. Водночас зафіксовані руйнування житлових будинків місцевих мешканців.

alt

На місцях усіх подій працювали та продовжують роботу слідчо-оперативні групи відділів та відділень поліції Житомирщини. Фіксуються усі обставини та масштаби руйнувань, а також вилучаються наочні свідчення воєнних злочинів. Усі зібрані матеріали передаються до компетентних органів для долучення до відповідних кримінальних проваджень.

Матеріал zhitomir.today

Написал: kobra (12 марта 2022 07:35)
Житомирська область: від початку війни загинули 39 людей, з них четверо – діти

За даними, які оприлюднив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, від початку війни у Житомирській області:

🔻 загинули 39 людей, з них 25 військовослужбовців;

🔻 загинули 14 цивільних, серед яких четверо маленьких дітей;

🔻 330 жителів області дістали різні види травм;

🔻 авіаударами вже зруйновано 33 об'єкти інфраструктури;

https://politeka.net/society/371150-v-zhitomirskoy-oblasti-rasskazali-o-poteryah-sredi-mirnyh-zhiteley-i-razrushennoy-infrastrukture-my-znaem-kto-vinovat
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (13 марта 2022 18:59)
Основні бойові дії російсько-української війни розгортаються на сході і півдні України, а також поблизу столиці - Києва. Єдина область правобережної України, яку майже щоденно бомблять з повітря, це Житомирщина.

За два тижні війни росіяни здійснили близько 40 ракетних і авіаційних атак на міста і села Житомирської області. Під вогонь окупантів потрапили як столиця регіону, маленькі села, так і залізничні вузли - Коростень і Малин. Вильоти ворожої авіації відбуваються з аеродромів у Білорусі, - розповідає bbc.com.

Від цих обстрілів загинуло 25 військових і 14 цивільних громадян. З них четверо - малолітні діти. Авіаудари зруйнували 33 об'єкти інфраструктури.

При цьому сухопутного наступу на територію Житомирщини російські або білоруські війська станом на 20:00 п'ятниці, 11 березня, так і не здійснили.

BBC спробувало розібратися, чому область, що розташована фактично в тилу основних воєнних баталій, стала мішенню для повітряних атак Кремля.

Повний текст: http://news.dks.com.ua/index.php/news/zhitomir/65191
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (15 марта 2022 15:50)
За даними Житомирської обласної військової адміністрації від початку війни внаслідок бомбардування російськими військами Житомирщини пошкоджено вже 36 навчальних закладів, два з них практично зруйновано. Про це 14 березня повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко. «Вибиті вікна та двері, зруйновані дахи, пошкоджені, а подекуди взагалі зруйновані приміщення університетів, шкіл та садочків – ось наслідки військових злочинів військ Російської Федерації на території Житомирської області. Так у Житомирі повністю зруйнована будівля 25-го ліцею, вибиті вікна у «Житомирській політехніці», зруйнований дах у дитячому садочку №32. Також внаслідок вибухів постраждав військовий інститут. І це лише невелика частина приміщень, які стали непридатними для того, щоб там могли навчатися та здобувати освіту наші діти», - йдеться у дописі Бунечка. Голова ОВА також зазначив, що через повітряні атаки ворога постраждали навчальні заклади на Коростенщині, Малинщині, Овруччині. Пошкоджені приміщення закладів освіти в Городоцькій, Волицькій, Гладковицькій та Новогуйвинській територіальних громадах. «Російські війська не рахуються ні з чим. Вони скидають бомби та запускають ракети по мирних територіях. Бомблять лікарні, школи та дитячі садочки. У них немає нічого святого. Це верх цинізму. Але ми все відбудуємо. Усі наші навчальні заклади стануть ще кращими, а якість освіти, яку у них надаватимуть, зросте в рази. Вже скоро наші діти знову будуть відвідувати школи та дитячі садочки, університети та коледжі. Вони виростуть справжніми українцями – вільними, незалежними та непереможними. Саме для цього ми здолаємо ворога зараз. Слава Україні!», - зазначив Віталій Бунечко.

Джерело: https://zhitomir-online.com/2022/03/14/na-zhytomyrschyni-vid-pochatku-viyny-poshkodzheno-36-navchalnykh-zakladiv-dva-z-nykh-zruynovani-povnistyu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (16 марта 2022 19:20)
Житомирщина. 20 діб війни. Руйнування та втрати.

🟠 Сьогодні поспілкувались з журналістами «Радіо Свобода» про те, як Житомирщина пройшла ці двадцять днів війни. Перш за все йшлося про те, якої шкоди заподіяли ракетно-бомбові удари окупаційних військ інфраструктурі області та скільки життів вже відняла війна, яку розв’язала з нами росія.

З 24 лютого по території Житомирської області нанесено 57 ракетно-бомбових ударів. Внаслідок цих терористичних акцій загинули 43 громадянина. 20 з них – цивільні люди, які не мали відношення до будь-яких військових об’єктів. Більше того ця війна вже відняла життя 3 дітей. Травмовано 62 жителі області, з під завалів та з пожеж викликаних бомбардуваннями врятовано 20 осіб.

🔴 Зруйновано та пошкоджено понад 200 будівель.

Зруйновано:
🔶 понад 65 житлових будинків;
🔶 3 гуртожитки;
🔶 2 навчальних заклади.

Пошкоджено:
🔶 більш ніж 70 будинків;
🔶 41 навчальний заклад;
🔶 9 лікарень, зокрема й обласний перинатальний центр;
🔶 30 адміністративних та промислових будівель.

Кожен з цих військових злочинів ретельно документується Нацполіцією, Службою безпеки України та прокуратурою. І невдовзі ці матеріали стануть предметом розгляду трибуналу в Гаазі.

З 24 лютого відкрито понад 120 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів Росією на території Житомирської області. Найбільше серед них:

🔶 порушення законів та звичаїв війни;
🔶 посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та диверсії.

Телеграм каналі Офіційно в Бердичеві
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024