|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На території Бердичівського району перебуває більше 19 000 внутрішньо-переміщених осіб

Категория: Общество
alt

Станом на середину квітня, на території Бердичівського району перебуває більше 19 000 внутрішньо-переміщених осіб, які знайшли тут прихисток, рятуючись з районів ведення активних бойових дій та окупованих територій. Багато хто з цих людей втратив не лише свої домівки, але й все своє майно, встигнувши взяти тільки кілька речей першої необхідності. Своєрідним рекордсменом по кількості біженців є Ружинська територіальна громада, де нині знаходиться більше 6 000 осіб, з яких близько 2 000 - діти.

Саме тому Ружинська територіальна громада була обрана пілотною громадою для реалізації проєкту «Назустріч дитині», започаткованого начальником Бердичівської районної військової адміністрації Людмилою Димидюк спільно з Бердичівською районною радою та небайдужими бердичівськими підприємцями. Допомогли діткам Юрій Богатирчук та Віталій Стодольський. Транспорт для перевезення надав ще один підприємець з міста Бердичева – Віталій Верещак, який з перших днів воєнного стану надає РВА постійну допомогу по логістиці.

У рамках проєкту благодійною допомогою було охоплено 209 дітей вікової категорії від нуля до трьох років, з яких 50 - немовлята віком до 1 року. Набори складалися з дитячого харчування і підгузків, предметів особистої гігієни, іграшок та продуктів харчування. Передавали їх старостам Ружинської громади у присутності селищного голови Людмили Біляк заступник начальника Бердичівської районної військової адміністрації Катерина Вислоцька та голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов.

Представники районної влади висловили сподівання, що дітки з числа внутрішньо-переміщених осіб та їх батьки відчують ту тепло та турботу, з якими збиралася ця благодійна допомога. У свою чергу голова Ружинської громади подякувала начальнику Бердичівської РВА Людмилі Димидюк за її небайдужість та підтримку, яку відчуває Ружинська громада з перших днів вторгнення російської армії. Зазначивши, що благодійна допомога буде передана старостам, щоб вони адресно доставили її сім’ям переселенців з маленькими дітьми віком до трьох років.

Матеріал novini-zt.info
Написал: kobra (18 апреля 2022 06:26)
🧒👦Щоб відвернути увагу дітей від війни та попередити психологічну травму група волонтерів педагогів та дитячих психологів створили телеграм-канал «Підтримай дитину» (https://t.me/pidtrumaidutuny).

Кожного дня на каналі публікуються прості поради для батьків та педагогів, а також цікаві ігри, вправи, забавки, казки для дітей, короткі авторські відеозаняття. Всіма завдання ми, які представлені на каналі, можна скористатися навіть у тому випадку, якщо немає поруч іграшок, маючи лише один телефон, навіть за умови нестабільного та слабкого інтернету.

Крім того, частина інформації адаптована для дітей з інвалідністю. Всі матеріали відкриті для коментарів та автори каналу підтримують діалог у коментарях, аби допомогти.

Казки записують вчителі, казкарі, а також захисники України, а свої малюнки та вірші надсилають діти з усієї України. Адже важливо уже сьогодні формувати психологічне здоров'я кожного маленького українця та українки.

Підтримуючи дітей сьогодні, ми боремось за майбутнє України! 🇺🇦
Олена Зеленська

Телеграм Офіційно в Бердичеві
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (19 апреля 2022 07:48)
Хочете допомогти біженцям? Можете розмістити ваше оголошення у чат- боті у наступних категоріях:
👉Оренда житла або безкоштовне житло. ( Район, на скільки людей)
👉Продукти харчування (які?)
👉Одяг ( для кого і розмір?)
👉Послуги
Та інше.
ОБОВ'ЯЗКОВО ВКАЗУЙТЕ номер телефону, щоб люди могли з вами зв'язатись. Якщо оголошення більше не актуальне - напишіть у бот і ми його видалимо.
Якщо ви біженець - можете обрати категорію, яка вам потрібна допомога та телефонувати.
Посилання на чат бот у телеграмі: http://t.me/brd_help_bot
Для копіювання додаємо у коментарях під постом та активне посилання у шапці профілю під нашим фото.
Все буде 🇺🇦

#Бердичів
Вчасно отримана інформація рятує життя! Підписатися на нас👇Офіційно в Бердичеві
❇️Telegram / ♻️Facebook / 🟢Instagram
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (21 апреля 2022 07:23)
❓Що робити, коли дім знищений або пошкоджений окупантами, а документи на право власності — відсутні❓

На сьогодні не всі, хто евакуйовувався з небезпечних територій взяли з собою всі документи. Зокрема, це стосується документів на житло. Що робити, якщо їх немає, але є потреба подати інформаційну заявку про пошкодження чи знищення житла?

✅ Подавати.

Найпростіший спосіб — через застосунок Дія або на однойменному порталі.

На першому етапі достатньо буде лише вашої заявки. Документи про право власності, якщо вони є, можна буде додати пізніше. Якщо їх немає (загубилися, згоріли ітд) — нашим законопроектом №7198 про відновлення житла, пошкодженого чи знищеного окупантами, ми передбачили створення Комісії, яка буде займатися цим питанням.

Простими словами: причин для хвилювань немає. Всі документи на право власності житла зазвичай містяться в реєстрах, які доступні для держави. Тому подавайте свої інформаційні повідомлення, а ми попіклуємся про те, щоб якнайшвидше організувати для українців відновлення домівок 🇺🇦

#КритичнаІнфо
Вчасно отримана інформація рятує життя! Підписатися на нас👇
❇️Telegram / ♻️Facebook / 🟢Instagram
Офіційно в Бердичеві
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024