|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У центрі зайнятості пояснили, як розраховується та від чого залежить розмір допомоги по безробіттю на Житомирщині

Категория: Власть

alt

Допомога безробітним призначається з першого дня реєстрації, на підставі відповідної заяви. Розмір допомоги і термін виплати розраховується для кожної особи індивідуально, залежно від страхового стажу, розміру заробітної плати за останнім місцем роботи та причини звільнення. Про те, як розраховується та від чого залежить розмір допомоги по безробіттю, 5 травня пояснила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

 
«Безробітні, які не мають страхового стажу (молодь до 35 років), або мають, але протягом 12 місяців до реєстрації він був меншим за 6 місяців, отримують мінімальну допомогу – 1000 грн на місяць.
 
Особи, які мають страховий стаж більше 6 місяців (протягом 12 місяців, що передують реєстрації у центрі зайнятості) мають право на отримання допомоги, залежно від розміру заробітної плати за останній рік, але не більше чотирьох прожиткових мінімумів (для працездатних осіб). На сьогодні це 9924 грн», – йдеться у повідомленні.
Залежно від страхового стажу розмір допомоги по безробіттю виплачується у таких відсотках:
до 2 років – 50%;
від 2 до 6 років – 55%;
від 6 до 10 років – 60%;
більше 10 років – 70%.
В залежності від тривалості безробіття:
перші 90 к.д. – 100 %;
протягом наступних 90 к.д. – 80%; у подальшому – 70 % (від призначеного розміру допомоги по безробіттю).
 
Розмір мінімальної виплати допомоги по безробіттю, що виплачується застрахованим особам в залежності від страхового стажу, становить 1800 гривень. Допомогу в розмірі 1800 грн отримуватимуть і безробітні, які мали страховий стаж більше шести місяців, але на момент розрахунку допомоги їм неможливо було розрахувати середньоденну зарплату через брак інформації. Після отримання необхідної інформації передбачене проведення перерахунку.
Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 к.д.,
для осіб передпенсійного віку – 720 к.д.,
для молоді (до 35 р. без страхового стажу) – 180 к.д.
Для осіб, звільнених під час карантину згідно зі статтею 38 КЗпПУ (за власним бажанням (не поважна причина)) та статтею 36 п. 1 (за угодою сторін), загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 270 к.д.

Джерело: zhitomir-online.com
Написал: kobra (14 мая 2022 07:32)
Президент України підписав закон №2220-ІХ про спрощення процедур надання допомоги з безробіття.
Документ передбачає наступне:
▪️ Всім внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та людям на територіях активних бойових дій статус безробітного буде надаватися з 1-го дня реєстрації в центрі зайнятості та призначатиметься допомога по безробіттю.
▪️ Для підтвердження статусу особі не обов’язково відвідувати центр зайнятості особисто – можна скористатись телефоном, повідомити інформацію за допомогою месенджера, електронної пошти тощо.
▪️ Люди, які не мали можливості припинити трудові відносини та забрати свою трудову книжку, також зможуть зареєструватися в якості безробітних за своєю заявою. Одночасно Держслужба зайнятості інформує про це роботодавця, Пенсійний фонд та Податкову службу, а дані про трудовий стаж отримує в державних реєстрах.
▪️ Вводяться додаткові економічні стимули для роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб. Натомість ВПО, які хочуть розпочати власний бізнес, отримають фінансову допомогу від держави.
▪️ Вдосконалюється програма надання допомоги по частковому безробіттю, яка пошириться на малі підприємства та фізичних осіб-підприємців у разі втрати працівниками частини зарплати через зупинення чи скорочення виробництва (виконання робіт, надання послуг).
▪️ Для роботодавців спрощується можливість отримати або продовжити дію дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Документи надсилатимуть Держслужбі зайнятості будь-яким зручним способом. Виключення становитимуть громадяни рф та білорусі – тут потрібно погодження СБУ.
💬“Уряд і надалі буде реалізовувати політику максимального працевлаштування українців. Адже це запорука відновлення економіки через пожвавлення виробництва та активізацію споживчого попиту, а отже й пришвидшення подолання усіх руйнівних наслідків війни”, – підкреслила Перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.
☝️Нагадаємо, раніше Уряд прийняв постанову, якою спростив реєстрацію в Державній службі зайнятості українців, що втратили роботу під час дії воєнного стану. Особи, які не мають повного пакету документів для подачі заявки, зможуть стати на облік по безробіттю за спрощеною процедурою – через додаток або портал Дія.

Міністерство економіки України
Телеграм канал Офіційно в Бердичеві
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024